Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)

紫月葵 發表於 23-4-2018 11:46 PM
靚就幾靚既, 但Metamor Force, 唔會又o個個肥仔設計掛? 如係, 對佢冇乜信心

好似換人啦.........
原型製作:趙平來(イクリエ)

即係12’吋 ULTRAMAN SUIT Ver7.2 諸星彈 製作原型同一人

soundonly 發表於 23-4-2018 04:50 PM
好明顯臂甲不能轉動 而且臂膀個JOINT好似好低

正所官圖無限好 就哂角度打哂陰影

總之就像我之前說的:
官網樣品圖無限好
拿到實體各個唉嚎
版友們是各個幹譙

咁就好d, o個個肥仔d設計好牙煙
其實真心除咗真三一覺得比千值跣一獲之外,其他產品其實同官圖出入真係唔大,我買咗咗咁多隻都冇咁多怨言,真係想知其實係度叫晒救命果啲師兄買咗邊隻搞到咁大怨恨,次次千值post都講果幾句
CPY_2001 發表於 24-4-2018 05:04 AM
其實真心除咗真三一覺得比千值跣一獲之外,其他產品其實同官圖出入真係唔大,我買咗咗咁多隻都冇咁多怨言, ...

我冇乜怨言,但都講下
我係因初版超獸(改色版偷偷改番粒肩膀件),恐龍三一2號,3號呢三隻都有爛,而且仲要係買後短期內既事(玩半眼都未有咁唔化學咁唔襟玩)
另外隻騎士凱王我因嫌d關節太鬆而後期拆開過,發現裡面d設計好流,而對千記有左戒心,唔再訂貨

不過主要都係玩Metamor Force條line,其他line係正係差就唔清楚啦
其實超獸最後點做都係會俾人話..改就欺騙第一水既客人,唔改又俾人話死不悔改再呃下一水既人.對我尼講如果佢改版出返原色我仲係願意買多隻既...反而大問題係佢marketing 當初話150隻最後又話唔只咁多做得肉酸
CPY_2001 發表於 24-4-2018 07:13 AM
其實超獸最後點做都係會俾人話..改就欺騙第一水既客人,唔改又俾人話死不悔改再呃下一水既人.對我尼講如果 ...

有d廠遇到呢d情況係會承認,甚至出番改良件比玩家(要錢買或直接送),明顯千記唔會咁做

不過中村悠記是不是被開除啦??
感覺都沒啥作品了...{:1_206:}啊啊...剛查了一下,1/6的ludens是他做的~
紫月葵 發表於 24-4-2018 07:07 AM
我冇乜怨言,但都講下
我係因初版超獸(改色版偷偷改番粒肩膀件),恐龍三一2號,3號呢三隻都有爛,而且仲 ...

你咁講又真系好似系METAMOR-FROCE呢條line普遍都有d問題WOW,iron man同riobot 我買ge都唔覺有問題
CPY_2001 發表於 24-4-2018 07:13 AM
其實超獸最後點做都係會俾人話..改就欺騙第一水既客人,唔改又俾人話死不悔改再呃下一水既人.對我尼講如果 ...

其實,目前在國內好多翻版廠商已經都有哩種服務。若然關節有問題,都會補回新一批改良版關節給到舊用戶,而且好多都系免費。
作為一個甘貴噶玩具,就算買個電器,都會有補件維修。最多就系補錢。我唔明白為何不肯後續跟進,而系直接唔出聲出在改色版替換所有關節。
不過,我覺得千值練噶市場處理能力一向有問題。
CPY_2001 發表於 24-4-2018 05:04 AM
其實真心除咗真三一覺得比千值跣一獲之外,其他產品其實同官圖出入真係唔大,我買咗咗咁多隻都冇咁多怨言, ...

恐龍系列1, 2, 3 號 - 1, 2號無咩問題, 係3號唔知點解咁污蔑, 成隻野上左D啡啡地色, 我用THINNER清左一部份.

三一水筒紅黑 - 你唔玩佢, 佢系無問題, 佢隻手肩要好小心玩, 我唔夠彊同佢玩, 所以你可以話佢無問題, 如果唔惦佢既話.

超獸機神 - 我大大話話拆開佢5, 6次以上, 改佢雙肩關節, 條腰鬆, D上縲絲COVER都俾我整爛左, 改曬之後, 你都可以話算OK既.

超獸機神背鷹 - 玩過一次合體後, 無再玩, OK.

超獸機神鷹頭 - 玩過幾次變型後, 無再玩, OK.

天威勇士 - BOOK 佢個街, 響隻野入面加海綿, 之前都有行內人士話係補救方法, 而家2018年出D咁高質素既野, 係佢先做得到. 佢中間個隻同最細個隻輕到成塊尿片咁, 加D合金唔過份, 我以為玩緊模型.

真三一 - 陷佢個瓜散, 隻野SAMPLE明明有電鍍紅, 實物無九左, 人地話實物上色有色差, 但佢可以唔上色, 高手之中高手. 佢把戰斧唔知似咩, 創新? 我唔識欣賞.

機甲創世紀 - 好地地個MASK加咩紋同上色, 屎急HAND, 其他未玩, 待報告.
紫月葵 發表於 24-4-2018 07:20 AM
有d廠遇到呢d情況係會承認,甚至出番改良件比玩家(要錢買或直接送),明顯千記唔會咁做 ...

even CMS did this kind of service in the past.......................DAnoucga, DAncouga limited color, Bakungfu, ULTRAMAN 12" , all have severe problem, need replacement. ULTRAMAN: even denied of being defective, blamed me of not knowing the way to play. LONG RIGHT LEG AND SHORT LEFT LEG!!!!!
I had to send it back to JAPAN by EMS before they admitted that the toy had LONG right leg and SHORT left leg. Sent a brand new replacement and letter for apology via DHL
紫月葵 發表於 24-4-2018 07:07 AM
我冇乜怨言,但都講下
我係因初版超獸(改色版偷偷改番粒肩膀件),恐龍三一2號,3號呢三隻都有爛,而且仲 ...

Half eye is really much durable than it
訂價 HKD $2850....!!!!!!????