Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)

超獸邊只1850呀,初出都2250以上啦,呢隻貴幾百咋
soundonly 發表於 23-4-2018 04:50 PM
好明顯臂甲不能轉動 而且臂膀個JOINT好似好低

正所官圖無限好 就哂角度打哂陰影

佢唔咁做,一舉起手,肩甲就會高過頭...

唔出啲騙圖,點騙喲人落訂
經過真三一,今次是否全上色??2850如果是原膠……
iamsamuel28 發表於 23-4-2018 06:11 PM
經過真三一,今次是否全上色??2850如果是原膠……

呢個真係令人擔心,因為真係最扣分位,反而肩甲可唔可以郁我覺得問題不大,即使超獸做到高舉過頭我都冇擺過,陣間整到出黎又俾人話易爛qc差仲唔抵,基本做到既我已經收貨,超合金魂夠可動低啦,又唔見人下下咬住尼講
CPY_2001 發表於 23-4-2018 04:51 PM
超獸邊只1850呀,初出都2250以上啦,呢隻貴幾百咋

超獸你有訂既話真係千七千八左右
zerokit 發表於 23-4-2018 06:34 PM
超獸你有訂既話真係千七千八左右

你係指笨大果隻咋嘛?千值超獸我最早訂2450,係之後改平先2250喎
gamelife 發表於 23-4-2018 10:53 AM
但片尾有另一個面孔是同一個造型?

如果我無記錯,應該系還原第一季最後攞佐把從天而降ge大劍時戴上了面罩
如果搵呢隻同超獸比我真係覺得超獸低玩D,但呢隻好似已經係超獸2年後產品,價錢貴左都合理,最緊要係呢隻唔同超獸冇其他野代替佢,超獸都有GX13,呢隻只得半眼最少變形,又貴又要換件,呢隻我等左好耐,
其實 yamato 群雄出過。
話唔買的人其實只系同自己鬥氣
需要知道比例上一定是有錢買的人多於因為評論而不買的人
與其因為買不到而後悔, 倒不如因為買了但QC差而後悔.

過左咁多年啦, 正正常常有工作的人都升職加人工啦
幾千蚊買一隻玩具都唔會是第一次架啦

同感, 坦白講係好貴, 但如果鐘意超重神, 又無心機玩半眼, 真係無咩選擇。但問過內部人仕話暫時未有SOL GRAVION嘅時間表, 咁就要諗諗。  發表於 23-4-2018 08:47 PM
hk小文 發表於 23-4-2018 07:24 PM
其實 yamato 群雄出過。

但好似唔可以合體,如果有我一定買,哈哈
qqkenling 發表於 23-4-2018 08:04 PM
但好似唔可以合體,如果有我一定買,哈哈

係唔合得, 成隻個可動仲要麻麻, 不過上色無敵

老實說不是我想講,
大家千值罵半天,結果b社那MB アーバレスト關節一堆問題
日本現在也是不少人股關節那邊出事..
我自己定都怕怕的...
合理客觀地看待每間公司吧
高價玩具,特別是現在玩具的分件都太複雜了
要做到完美真的太難,例如車子要幾百人的工程師在設計沒事都在召回維修了
玩具不過幾個人設計...

lydiamomo0903 發表於 23-4-2018 09:57 PM
老實說不是我想講,
大家千值罵半天,結果b社那MB アーバレスト關節一堆問題
日本現在也是不少人股關節那邊出 ...

師兄講得好啱,
就算系模型高規格少少(例如mg自由2.0)咪一樣爛關節
我都擔心緊MB ARX-7嘎;
不過呢只我就放棄啦,合體玩具始終唔係好啱我,我玩得比較粗;
同埋太高啦,超過20cm我都覺得把玩有難度,所以好多過佐呢個size我都會放棄...
靚就幾靚既, 但Metamor Force, 唔會又o個個肥仔設計掛? 如係, 對佢冇乜信心