Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)

追風 發表於 26-4-2018 01:06 AM
千值練的產品,真的愈出愈貴,價格很敢開! 但到現在為止,幾乎每支都有問題的爭議,真的佩服這家公司的勇氣 ...

入上EX合金後塵也不意外,看看EX合金動真蓋達...結果咧 ! 最後不成在看過版友們動開箱 ?
genesicgaogaiga 發表於 26-4-2018 12:27 AM
I saw in AKB Mandarake in Easter Holiday. Manadarke does not update the online list and does not p ...

sad, then it seems there's no way for me to purchase it{:1_198:}
都係睇咗當買咗
秋葉原展出
【秋葉原ラジオ会館店】 千値練様の「METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神グラヴィオン ゴッドグラヴィオン」デコマス展示中です! 合体前のテストショット品も展示いただいております!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
下面有機甲創世紀, 唔知邊間出?
磁石廠是也,睇隻脚就知。 無可否認到現時為止最靚嘅天鷹號,真係吹脤!
膊頭真的完全不舉...................:67:

又是,官網樣品圖無限好.拿到實體各個唉嚎,這次千值爛真的準備好了嗎 ? ....每每樣品好啊,玩家們拿到產品時......-_-lll
次次千值post都有個痴線佬講同一句說話,自己唔買就閃啦,真係見到都覺得討厭
ToyKnife 發表於 18-5-2018 06:14 PM
膊頭真的完全不舉...................

群雄完全可舉....!!!!!:shy:{:1_374:}(借網圖)

若膊頭可這樣扭動就非常自然了!{:1_208:}

冇玩過Halfeyes超重神{:1_221:}, 不知舉不舉...!:)

不得不吐糟話膊頭不舉的人
人地個外型設計本來胸前有塊甲
千值練已經示範可以拆出, 之後你想舉到幾高都得啦
還是說所謂舉高是岩岩好90度穿透塊胸甲位置先叫舉得高?
到底有沒物理常識架?
定抑或D人期望隻玩具隻手可以360度不受阻礙轉上轉落?
仲有可以睇返#48
其實有2張圖打側企直
已經可以證明胸甲可以上下移動
亦意味著可以遷就肩膀上下移動的範圍
gamelife 發表於 20-5-2018 10:10 PM
不得不吐糟話膊頭不舉的人
人地個外型設計本來胸前有塊甲
千值練已經示範可以拆出, 之後你想舉到幾高都得啦 ...

事實上so far真係未見到有一幅官圖係清楚見到個膊頭係可以轉 (我見果啲全部係視覺借位, 如果你有証明可以貼出來大家研究下), 胸甲2邊隱約見到係有機關可以向上推但無清楚圖証實到 (已証實係可以拆), 我個人的見解係千記有佢自己對關節的獨特表現方法, 可是出來的效果都唔太理想, 今次佢哋又可能做咗類似的設計唔係個個受樂, 不過超重神又真係好少有product出, 又難得呢隻又跟原設 (我個人唔太喜歡千記果啲自創花紋, 龍王丸都係因為咁唔太想買), 如果唔介意佢有啲貴真係可考慮一入
胸甲可以拆出, 可以向上移動調節位置, 但會有人諗到肩膀唔識轉?

很抱歉了, 我已經訂了等到時收貨玩

唔知呢張算係舉到定係就角度?
zerokit 發表於 21-5-2018 10:01 AM
唔知呢張算係舉到定係就角度?

師兄, 系佢地不舉意思入面系指個肩頭向上舉90度, 你呢張圖只屬於前臂向上90度