Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)

CPY_2001 發表於 20-5-2018 09:43 PM
次次千值post都有個痴線佬講同一句說話,自己唔買就閃啦,真係見到都覺得討厭 ...

哇哇哇,有傻B腦粉護航囉...是買到怕,以前千值品質好,現在是每每產品有問題,傻B錢多啊,當潘仔....囧,潘仔要花錢買爛品質是你的是,不是每個玩家跟你一樣潘仔傻B....囧lll,版友玩家們誰會想花錢買到爛品質的產品,又不是這傻B腦粉買到爛品質還會笑呵呵的....那只有腦粉才會幹的事...囧
唔係膞頭唔轉 而係肩甲唔轉只可向上推 同埋合體後膊頭個JOIN明顯偏低
呢隻外形係好好 接受膊頭缺點就買接受唔到就唔買囉
只係驚睇唔真到時又媽媽叉叉

我個人睇法  呢隻野分體都冇野好玩 咁貴買唔落

zerokit 發表於 21-5-2018 10:01 AM
唔知呢張算係舉到定係就角度?

影另一邊可能赫死你  肩甲推到90度向上 露出肩膀JOIN係唔合理咁低位置
請有心理準備
soundonly 發表於 21-5-2018 02:36 PM
影另一邊可能赫死你  肩甲推到90度向上 露出肩膀JOIN係唔合理咁低位置
請有心理準備 ...

其實佢用返正常設計但被胸甲阻住反而無咁大回響, 依家就係高章過頭, 效果好都算, 但如果穿崩位太唔靚又真係得不嘗失

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
soundonly 發表於 21-5-2018 02:36 PM
請有心理準備 ...

所有大動作既官圖都係就位影既,真係想睇下實物有幾柒

千值爛既問題,就係為改而改,係都要同人唔同,但係佢唔明有啲野人地唔咁做,唔係因為無能力做,而係因為做出黎有問題

很同意。  發表於 22-5-2018 03:11 PM
soundonly 發表於 21-5-2018 02:32 PM
唔係膞頭唔轉 而係肩甲唔轉只可向上推 同埋合體後膊頭個JOIN明顯偏低
呢隻外形係好好 接受膊頭缺點就買接 ...

想法差不多, 個人睇法若肩甲膞頭轉動姿勢自然就買! 畢竟超重神産品不多, 而自己喜歡超重神多過GGG, 因喜瘦走肥!
否則我情願玩住群雄再等笨大SRC

好靚!
造型一流!
不過QC 9流 買咗真三一 三萬幾yen ball joint 都唔識整 又要買補件
快快 發表於 21-5-2018 06:57 PM
想法差不多, 個人睇法若肩甲膞頭轉動姿勢自然就買! 畢竟超重神産品不多, 而自己喜歡超重神多過GGG, 因喜瘦 ...

SR版仲會唔會出都成問題....
wklchris88 發表於 21-5-2018 08:05 PM
好靚!
造型一流!
不過QC 9流 買咗真三一 三萬幾yen ball joint 都唔識整 又要買補件  ...

都已經唔係第一次要民間神人幫佢補鑊 (超獸一次 - 改金屬關節比官方改設計改得早, 真三一一次, ), 如果班職員有睇forum真係要知個醜字點寫
果位神人都有幫超合金魂伊迪安出金屬關節補鑊啊,因為bandai原本設計問題,果條關節好多人都斷左or裂左了,所以話,唔好剩係睇死一面
k_dash 發表於 21-5-2018 10:39 PM
SR版仲會唔會出都成問題....

SR就算唔出我仲有群雄....這合体超重神原本很衝動想ㄧ開訂即訂, 但肩甲可否轉動對我來説是介意的!
其實我都唔知自己算唔算千記FANS, 由破刃之劔第二及第三型態開始買, 欣賞千記的設計! 但自超獸斷臂換joints後開始有叧ㄧ種覺悟, 往後依然繼續訂購買下心怡的機械人角色, 超獸黑翼, 帝皇萬能俠, 真三一, 機甲創世記Mospeada....etc. 但自己的對應方案是ㄧ律通通只買不開, 這就解决了沒有錯過了的遺憾, 也就沒有開盒時遇到問題時的失落....那版友們説到的問題也就没那麼切膚之痛!

喜歡這大張風的超重神, 難得有厰願意出又能合体, 造型也很details威武, 就只在意肩甲轉動問題...這麽近那麼遠......就只差ㄧ點點......已很遠...

(借網圖!)

快快 發表於 21-5-2018 11:41 PM
SR就算唔出我仲有群雄....這合体超重神原本很衝動想ㄧ開訂即訂, 但肩甲可否轉動對我來説是介意的!
其實我 ...

我好佩服師兄嘅應對方法!
不過盒都唔開,我不如將d錢用喺其他地方.
盒都不開,真的很有大愛啊!{:1_205:}