Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)

師兄啲紅油有冇之前所講既花哂? 如果冇乜大問題我聽晚都去拎貨喇! Thx~

Got mine today. No paint problem and QC is alright. Don't need to take out the arms to combine. Sculpture and mobility is much better than GX-39/R, but very light weight due to lack of die-cast. If anybody here is hoping to get a Soul of Chogkin or a heavyweight, you will be disppointed. But if you are looking for mobility and a almost Baikanfu feel, Sentinel did it well. Sentinel definitely overpriced it. Saying all that, I think this Baikanfu is great. Nothing is perfect, even the GX-39R isn't. No regret choosing this over the GX-39R.

我隻銀底無花,之前見ACG兩隻Display都無事,果位師兄的確係中獎,千記CS回應亦有問題⋯⋯
隻野本身出得幾靚,係玩時要留意下啲精奇關節受力位,小心合體有機刮漆咁上下
HakiRyu 發表於 1-8-2017 11:05 PM
Got mine today. No paint problem and QC is alright. Don't need to take out the arms to combine. Scul ...

師兄,可唔可以擺d合左體後的可動pose?

另外,請問如果唔拆劍龍的肩甲夠唔夠位夾硬合體?

望賜教,謝謝!

Sent you a PM.  發表於 2-8-2017 12:47 AM
今天已取,近膝頭紅色有約2mm範圍淺色咗,不過要在强光下先見到,其餘都算唔錯,整體造型個人覺得比合金魂好,如果合金控就應該認為太輕了。
Hawk 發表於 1-8-2017 10:30 PM
師兄啲紅油有冇之前所講既花哂? 如果冇乜大問題我聽晚都去拎貨喇! Thx~

我都係.................X2.
c.ryo 發表於 1-8-2017 11:26 PM
我隻銀底無花,之前見ACG兩隻Display都無事,果位師兄的確係中獎,千記CS回應亦有問題⋯⋯
隻野本身出得幾 ...

咁即是其實底花係個別事件啦?  咁好心千記就換俾人啦, 搞到人心惶惶
kinis 發表於 2-8-2017 09:37 AM
咁即是其實底花係個別事件啦?  咁好心千記就換俾人啦, 搞到人心惶惶

因為佢當時根本唔知出現率有幾多, 所以佢首先玩官腔, 而家個市場話佢聽係個別事件, 佢就當無事, 佢咁樣做事法, 遲出有次QC大災難, 佢就死左.
馬仔 發表於 2-8-2017 10:42 AM
因為佢當時根本唔知出現率有幾多, 所以佢首先玩官腔, 而家個市場話佢聽係個別事件, 佢就當無事, 佢咁樣做 ...

其實如真係出現過, 有乜可能唔知大約幾多會有問題, 我寧願佢知但(暫) 唔認衰, 起馬有Q過心中有數, 如佢地唔知就即是連check 都冇乜check, 真係大膽

kinis 發表於 2-8-2017 10:46 AM
其實如真係出現過, 有乜可能唔知大約幾多會有問題, 我寧願佢知但(暫) 唔認衰, 起馬有Q過心中有數, 如佢地 ...

我剛剛去左呤貨,即時開來睇,正面無事,要番去睇下佢背部,隻野好輕,唔多似係合金成品,有問題再報。
kinis 發表於 2-8-2017 09:37 AM

不是花, 而是在強光下你會見到紅底油有crack like.
我拿我的去換時, ( right leg no paint )  拿兩隻來看, 也和行我所
樣, 只是多少和position problem . 手部全也有深淺problem

這crack like problem  也在bandai 新玩具上常見, eg SR GAOGAIGAR  SERIES
My 3 x Sentinel ironman and 2x limiter release ultraman 12 inch have similar problem when I collected them on day one.
我也當面問過sentinel , it is normal in their eyes
用強白光作refraction, 你會見到

馬仔 發表於 2-8-2017 01:30 PM
我剛剛去左呤貨,即時開來睇,正面無事,要番去睇下佢背部,隻野好輕,唔多似係合金成品,有問題再報。 ...

剛剛睇埋背部都無事.{:1_203:}
啱啱攞咗貨紅色冇刮花但兩邊都係左裙甲!頂
我隻心口金油出曬界多左成撻油及細機械人頭冇左忽油,已send email 但千記重末reply

iannt2011 發表於 2-8-2017 03:45 PM
我隻心口金油出曬界多左成撻油及細機械人頭冇左忽油,已send email 但千記重末reply

...

我都未仔細睇, 今晚再睇睇有無其他SAD位.