Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Hysan Place 1:1 波神展覽

chanedw 發表於 25-7-2016 11:18 PM
Totally agreed with you, I don't understand why are there so much negativity from that dude.  Talk ...

總有一些人,會盲從或盲撐,marketing好緊要,可能有日你死後都會有位老闆幫你開個模合照作為致敬?!
無內容又話無理由,有內容又話偏激,咁如果我唔具體講,你地又點會感覺到離地呢?
chanedw 發表於 25-7-2016 11:21 PM
Just because it doesn't meet your expectation doesn't mean that the show is garbage...

咁佢主場唯一係藍球,咁唯有我話我要求高啦,如果佢無咁多甩轆我諗未必會咁睇呢間公司,
其實我覺得你地口中既所謂1/1真係唔係口中既超似,似唔似係budget問題姐,何況係1/4雕到1/1播,不過大家又可以話係贊助商或廣告商外判等理由?!
可能我預期會好多人會話讚或講到妙筆生花,純粹入黎"𢱑撈"下...
收倒你錢,佢就有存在價值嫁喇,呢度無人係傻,亦無人係垃圾,好了吧
gargan 發表於 26-7-2016 04:14 AM
若師兄覺得小弟留言不正確或有偏頗,小弟無言!小弟從不評論他人的説話,誰是正確,誰是錯誤,正確 ...

sorry,因為我而令你兩個傷左和氣,係我錯
taskmutli 發表於 26-7-2016 04:32 AM
sorry,因為我而令你兩個傷左和氣,係我錯

完全沒有, 小弟絕對沒有覺得該師兄對本人有任何敵意或小弟受到任何傷害, 謝!
chungyuihing 發表於 24-7-2016 11:46 PM
座山鵰,郭富城孫悟空,CGLX-men兩老我都有,佢地都顯示出有心可以出得好好,但同時亦顯示出Hottoys&#220 ...

可能咁講,我一迷某d topic就會好講究,但有d跟本就過唔倒對眼,
我講出黎唔一定係為左踩低件事/人,而係我好想有人好合理地講出我既誤解同疑惑,
不過或可惜,呢度個個都太包容,而個理由亦....
gargan 發表於 26-7-2016 04:43 AM
完全沒有, 小弟絕對沒有覺得該師兄對本人有任何敵意或小弟受到任何傷害, 謝!

討論區嗎,不過可能我真係唔岩,唔應該踩場,但我又好想將佢既失敗公諸同好,太矛盾!
交叉人 發表於 25-7-2016 08:29 AM
只講隻joker,其實當時正價2、3牛我買都唔落手,主要是其實唔係話勁似,但上面就一般,加上對膠鞋...又會 ...

忘記左覆你,
可能係因為睇左佢落妝個樣唔似,所以好難說服自己話似!
你話套衫好岩物我又唔太覺,但1/4叫唔錯,但綜觀間野既料子,
就係因為"天價"或"神物",我對後追或擁有都有保留,
當然替身body可以mr.bean,不過我都係等ht出喇,ht 為左錢咩都做得出
taskmutli 發表於 26-7-2016 05:08 AM
討論區嗎,不過可能我真係唔岩,唔應該踩場,但我又好想將佢既失敗公諸同好,太矛盾!

通常問題會發生在覺得該公司有能力做到,或覺得現今標準可以做到, 當某產品做唔到時就會好失望。

但事實是公司會留力或有心無力, HT都有這情況, ht的ironman我一直不滿意,直到42用合金至入了一隻。    但我其實不滿上色太膠,結果到依家45至有金屬色。

HT一直留力, 要俾對手逼至出合金,合體等等。

但當中原因都難確定, 上色我覺得唔夠金屬, 但可能其他玩家覺得無咁閃自然些, ht才用呢種上色。

HT女角更不用多說,留力?定技術不足?

我覺得只能在玩今市場中揀自己覺得最好的, 或繼續等。

EB可能因戎銷量唔高, 唯有賣貴些, 我自己覺得減一千或半價會係配得件貨質素的價錢,若與ht比較。

Anyway, 我仍想eb, ka存在, 因為佢地會激發ht
taskmutli 發表於 26-7-2016 04:29 AM
咁佢主場唯一係藍球,咁唯有我話我要求高啦,如果佢無咁多甩轆我諗未必會咁睇呢間公司,
其實我覺得你地口 ...

You don't call something garbage just because you don't like it, just like I won't call your comments garbage.
taskmutli 發表於 26-7-2016 04:19 AM
總有一些人,會盲從或盲撐,marketing好緊要,可能有日你死後都會有位老闆幫你開個模合照作為致敬?!
無內容 ...

Not sure how I said your comments are all negative with nothing constructive to give is as bad as what you said "日你死後都會有位老闆幫你開個模合照作為致敬"

You need to realize what an idiot you are. Do you even know what is basic human respect? I guess not.
taskmutli 發表於 26-7-2016 04:19 AM
無內容 ...

Discussion forum is not for you to disrespect other people.
無內容 ...

如果師兄你指Enterbay老闆響李小龍墓地影相單野,老老實實,普通人嘅碑就梗係冇人影,李小龍個碑響三藩市係景點,亦係龍迷如今唯一可以敬仰李小龍嘅地方。 如果你上網搜尋Bruce Lee graveyard, 你會見到好多人同個碑影相,連金大師早前都有影,但係Bill影就唔得,金大師影就冇人講似乎本身呢個話題就已經係對人唔係對事喎,我呢響海外冇電腦跟身po唔到相,上網再搜尋enterbay joker會見到好多相包括日本玩家嘅實物相,頭雕灰模同人肉色塗妝,除咗唔係植髮外,呢個1:4頭雕都話唔似就真係要用5000大元嘅神人頭雕至滿足到你,我當日錯過咗,依家炒到5千幾就堅唔值
gargan 發表於 26-7-2016 04:43 AM

大家和平氣氛討論, 只要有point 唔係亂咁鬧或人身攻擊, 意見有唔同好正常.
玩/買玩具本來就係要開心. 何況係為啲廠, 更冇需要攻擊意見不合既人.
chanedw 發表於 26-7-2016 08:15 PM
You don't call something garbage just because you don't like it, just like I won't call your comme ...

在你地心目中佢係唔錯但我真心覺係垃圾,
我唔會修改亦唔會為打圓場改口!
之前有ching講到佢被ht追打其實佢依然力有不逮,
佢可能仲有價值去推使大廠去進步,但我眼見只係佢既退步同食老本!
我留言唔係為左婉轉或呃like,你地會覺得樣樣野應該隱惡揚善或等頑石點頭,
我覺得有評論先有進步,客氣定尖銳,都有佢既參考性,好無?
chanedw 發表於 26-7-2016 08:18 PM
Not sure how I said your comments are all negative with nothing constructive to give is as bad as  ...

加左濾鏡原來就叫致敬?!名人既墓係真墓還是假墓先應該受尊重?!
咁佢既意義係慈善活動?動機係錢,定係呃like??
宣傳上你真係覺得無問題?睇黎小龍都"應該"開心有人咁重視自己而做隻figure!
你應該更開心,因為可以食花生有間公司出隻figure比你地放o係屋憑弔/紀念佢!
皆大歡喜,雙得益漳,對嗎?
咁有咩事去家駒個墓度開concert都係正常囉?!