Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Hysan Place 1:1 波神展覽

[quote]mj23
絕對認同!其實見到今次有heart去搞。支持多d籃球推廣既活動。
HT展示1:1, E記又玩1:1, 會不會過於跟風? 而且老是NBA, 又一年出得幾隻, 真的能維持公司的運作嗎?{:1_215:}
mj23 發表於 23-7-2016 12:10 AM
除咗膠啲, 個樣都算係咁. 唔洗為小而小咩都叫係垃圾. 又唔洗收錢, 作為籃球友都好希望見多&#21 ...

或者用一個實際小小既講法去解釋點垃圾法,
以佢咁多年黎雕既figure黎講佢唯一較賣座既主要係nba,但實質講以今日既科技真係唔合格!
雖然有license在手,但雕出黎既頭通常都不堪入目,不論亞洲還是西人,代表作得幾隻!
不思進取之餘出既所謂限量到年尾又會有清倉優惠!
再者以vip黎講分咁多限制及等級,佢算什麼大公司?
亞洲頭普遍似山寨級,所有body都唔實淨粗製濫造,或以nba角色,配件少服裝配搭少,頭差,
body色有色差,瘦弱爆荀位?!
以所謂既1/1黎講我覺得真心一般,質素只係僅好於"信不信由你",當然佢好過好多強國面目全非既臘像
真心講!照你說法,這個地球的玩具公司都不能滿足到你!:ar:
你去火星⋯⋯
把∼啦!:shy:
I honestly don't understand why are there so much negativity here... find me any other NBA figures currently in the market that's even comparable to what Enterbay is offering...
cc9394 發表於 23-7-2016 08:42 PM
真心講!照你說法,這個地球的玩具公司都不能滿足到你!
你去火星⋯⋯
把∼啦!

事實歸事實,你要用火星既論調去替佢解畫或轉移視線,我唯有笑而不語啦!
小朋友!
以佢而家既水準,我覺得似當年既planet hollywood水準,似與否只係認知問題!
但我好奇係你其實係咪平時都玩開山寨廠所以好易滿足?
chanedw 發表於 23-7-2016 09:57 PM
I honestly don't understand why are there so much negativity here... find me any other NBA figures c ...

佢貴在邊我只可以講係𢱑倒license返黎,但平心而論我都有佢既產品,
料同件同邏輯都難以理解,咁作為外人睇自然會將服務同質素掛勾,
然後又點會有點解呢?其實佢nba系列既body 爆荀位都唔係第一日知,膊頭位離晒位@展覽,
你如果叫我比錢買隻咁既質素figure,如果唔係死忠fanz我諗真係等佢感謝日先算..
taskmutli 發表於 23-7-2016 07:52 PM
或者用一個實際小小既講法去解釋點垃圾法,
以佢咁多年黎雕既figure黎講佢唯一較賣座既主要係nba,但實質 ...

都唔知做咩無lala爆seed. 自已開左個負面頭, 跟住就用盡方法justify自已有point.

1. 你去睇左1:1實物未? 如果未即係基於片面資料作偏頗評論
2. 使唔使入埸費? 如果免費, 即係送俾你睇, 你唔想睇亦可唔睇
3. 可能你基於以前購物的不快經歷作負評, 但喱3隻免費展出1:1係無辜的...
BuyNgBuy 發表於 24-7-2016 05:28 AM
都唔知做咩無lala爆seed. 自已開左個負面頭, 跟住就用盡方法justify自已有point.

1. 你去睇左1:1實物 ...

omg,
論壇度無話要一言堂地讚每個品牌,而我亦只係講出客觀既事實!
不快與否我諗你大概誤會左,有時唔一定要跳落坑先知個坑深,
大家有目共睹!免費問題就可以大把理由?咁唯有咁講比錢消費都買隻唔似既figure?!
邏輯地我真係唔滿意,但我覺得如果去展覽present自己既優勢都咁hea,唔受人尊重係無可厚非!
而且以1比1黎講佢做隻所謂"蠟像"又好,雕像又好,佢只係做倒一個人型,
假設你話做1/6&1/4難雕,咁1/1無可能唔似卦?
承認係3-4線廠咁既質素我反而收貨?!
我唔會一面倒咁話不是,佐敦真係算似,但問心黑人個輪廓個個差唔多,佢又唔係第一次"做",
咁佢即係好似定有幾"次"?!
taskmutli 發表於 23-7-2016 10:19 PM
事實歸事實,你要用火星既論調去替佢解畫或轉移視線,我唯有笑而不語啦!
小朋友!
以佢而家既水準,我覺得 ...

我不是偏幫那間玩具公司,山寨也有好東西,只要有心去做,自然有人買!:$
就算幾大既公司都有甩轆的時候,人地又無用支槍指著你買,HT也有爛東西!playhouse也有好頭雕!:shy:
你直頭係火星人啦!:ar:
cc9394 發表於 24-7-2016 12:23 PM
我不是偏幫那間玩具公司,山寨也有好東西,只要有心去做,自然有人買!
就算幾大既公司都有甩轆的時候 ...

火星既定義係同你層次有別還是純粹無謂既轉移視線?!
可唔可以比小小誠意用下腦留下重點?
我都唔係一面倒去話佢不是,只係有感而發!
睇黎你似係要人苟存求同先係你既來意?!
其他廠既產品我都有d,但係咪hea做定甩轆我諗你心裡有數!
不過見你手字似係為左護主而打壓聲音,死撐都要有論點?!
taskmutli 發表於 24-7-2016 12:49 PM
火星既定義係同你層次有別還是純粹無謂既轉移視線?!
可唔可以比小小誠意用下腦留下重點?
我都唔係一面 ...

其實師兄所講,「爆筍」同素體有色差係咪指第一代佐敦,我有兩隻佐敦(紅45同紅23),第二隻佐敦已冇色差,跟住洛文同柏賓響素體同球衣上都有改良,中途仲入咗隻占士,頭雕其實係可接受,價錢的而且確係偏高,呢個係Enterbay響市場上嘅選擇,所以佢一定會流失一啲客,另外佢全攻NBA亦會流失另一班主攻電影嘅客如我,或多或少係當日Hottoys迫得太緊再加上老闆又鍾愛NBA,可能真係易做,至少配件少,但最近隻1:9咖哩入咗手都幾好玩,頭雕於1:9上不失1:6嘅手工,當然你會話1:6都唔見得好。但係高可動可以玩得過癮。
另外亞洲頭雕,老實講有比較嘅係任達華同哥哥,我覺得兩個頭Enterbay都比對家做得好喎
chungyuihing 發表於 24-7-2016 04:57 PM
其實師兄所講,「爆筍」同素體有色差係咪指第一代佐敦,我有兩隻佐敦(紅45同紅23),第二隻佐敦已冇色差 ...

ching,錯了係果隻oleal ,容許我寫錯因為我唔係球迷!
會場睇個爆荀位直迫"曹格"
而講到色差應該係亞洲人果個笑到咀歪之餘仲....(林書豪)
講佐敦我覺得佢13年時玩限量個樣唔錯,但之後似濫出?!
body 黑皮膚其實色差唔算大不過佢貴在那兒
唯有用合理既理由(license)去解釋唔合理既情節...
都係咁講,無咩其他論點再講,小龍,亞洲人樣同某d nba角色已經唔係得呢間野出,
但仲係咁既質素或價格,究竟係3廠翻模定粗製濫造真係用家先知...其實你講到任達華,我想講余生同謝生真係,,,,可能我真係要求太高.....

taskmutli 發表於 24-7-2016 07:02 PM
ching,錯了係果隻pleas,容許我寫錯因為我唔係球迷!
會場睇個爆荀位直迫"曹格"
而講到色差應該係亞洲人 ...

師兄,真心講句的確係你要求高,但其實如果有另一間廠出有得揀就話,好似hottoys出嘅基本都一台獨大,但當然HT有信心保證,依家Kim去咗助Blitzway, fightclub同GB都係必訂,Enterbay仲唔出力就好快被市場淘汰,作為玩家,啱咪買唔啱咪留啖氣