Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Hysan Place 1:1 波神展覽

chungyuihing 發表於 24-7-2016 08:05 PM
師兄,真心講句的確係你要求高,但其實如果有另一間廠出有得揀就話,好似hottoys出嘅基本都一台獨 ...

某程度上講一,storm toys 或座山雕既廠都出倒佢基本水準有餘,至少佢同官圖近乎一樣,
ht係獨大但佢出既body至少百搭實淨!當然我知道官圖同實物落差好大,但至少細緻上真係高一籌!
可能enterbay會做d所謂既高質素難度高既topic時,咁佢就唔會再背負所謂𢱑撈既莫須有!
當然地官面堂皇地既理由係佢鍾情nba系列,實際個market有幾大同佢有咩料子亦不證自明
taskmutli 發表於 24-7-2016 10:13 PM
某程度上講一,storm toys 或座山雕既廠都出倒佢基本水準有餘,至少佢同官圖近乎一樣,
ht係獨大但佢出既bo ...

座山鵰,郭富城孫悟空,CGLX-men兩老我都有,佢地都顯示出有心可以出得好好,但同時亦顯示出Hottoys嘅值
Enterbay body玩落怪怪, 我只入了精武門同曹格, 葉問3。

和ht比一定比下去, 頭雕未必輸, 但輸整體。

點知當我一玩王小虎,換拳頭竟然要吹風筒, 價錢都講緊13魚起, 我就知道原來entrrbay都有些基本野做得好
chungyuihing 發表於 24-7-2016 11:46 PM
座山鵰,郭富城孫悟空,CGLX-men兩老我都有,佢地都顯示出有心可以出得好好,但同時亦顯示出HottoysU ...

我得座山雕,body係差d,但神韻真係似,但郭富城可能因為本身套戲太膠,對套戲零興趣所以覺得連做出黎既膠身版都不願置評!!
可能我認為大廠應該出多方面及向難度挑戰!但出死都係曹格或nba,13魚以上既野正常都會嚴選(不論通漲定點),
ht出既野都有參差,但至少都有實際既優勢,就我而言,我係terminator & joker fans ,所以咁岩兩間廠既野我都會好有研究而得出好多見解!
當然enterbay 呢間三線廠既售後服務比人感覺係食水深&搵笨x,,,睇開呢個版都應該知,只不過總有打手幫口

..&希望有白骨精鞏琍

mushroom 發表於 25-7-2016 12:10 AM
Enterbay body玩落怪怪, 我只入了精武門同曹格, 葉問3。

和ht比一定比下去, 頭雕未必輸, 但輸整體。 ...

其實我真心想問隻joker點樣似或者神物?
係究竟暫時得佢有1/4 而經典還是真係似到天價?!
講開曹格我認為ht既body 真係望落有血有肉,而且到位好多,
見曹格間野出左幾隻body 都似d淘寶貨咁,荀位呢,,,
但以"當年"既技術黎講食頭水就嘩然,而家我覺得不值一談!
更何況望得多就當習慣左佢係自然,所以我都會不斷質疑緊其實係咪真係似?!
taskmutli 發表於 23-7-2016 10:19 PM
事實歸事實,你要用火星既論調去替佢解畫或轉移視線,我唯有笑而不語啦!
小朋友!
以佢而家既水準,我覺得 ...

咁多要求咁多唔滿意!你地黎整啦!嘈乜野

真搞笑,每次Enterbay有動作或出新野都有一班Hot toys fans 出黎護駕,仲次次都係講同一番說話。其實鍾意就買唔鐘意咪當見唔到,唔使下下出黎鬧咁誇張丫。作為買家我反而希望百花齊放,越多選擇越好,下下Ironman Avenger你唔悶我都悶。
利申: Hottoys及Enterbay我都有買,總之啱心水就買。
還好啦
講真好過好多1:1人像

Hysan Place 1:1 波神展覽

taskmutli 發表於 25-7-2016 12:49 AM
講開曹格我認為 ...

Enterbay 1:4頭雕係真堅似喎咁又,兩款阿諾,Rambo,李小龍,豆先生都好正,小丑當年心大心細錯過咗,但睇其他玩家嘅相,外國玩家youtube都堅正,係差在唔係植髮
taskmutli 發表於 25-7-2016 12:49 AM
講開曹格我認為 ...

Joker我估是因為無其他廠出1/4, 至成為經典,頭雕應該都不差。

曹格body若講神似, 還是enterbay較佳, ht的body似係谷衡狀態, 同傳說小龍用電擊法練功時期。 相較下enterbay最似, rm 3.0或以前, 有人讚係最好的body.

明白師兄感受, 恨鐵不成鋼。玩開enterbay 會知邊隻有心出,早期小龍, 早期1比4, 鐵甲威龍, 近期小龍同葉問, 樣唔似但配件足。

其他就食老本,小改進,價錢高企。

不過enterbay的角色很足要, 就係令ht發力, 當年差點令到ht出全包膠小龍body, 亦令到鐵甲威龍有聲。

同時亦被ht追迫得很緊, 例如鐵甲威龍放了很多心思, 但未能大賣, 小龍black label頭雕不似但body 正。花心思但未能大賣, 心灰意冷不出奇。

KA就成功用合體hulkbuster勝了ht一仗, 但entrrbay做唔到。 叫做1比4 begins , terminator做了當年神級頭雕。
講開曹格我認為 ...

只講隻joker,其實當時正價2、3牛我買都唔落手,主要是其實唔係話勁似,但上面就一般,加上對膠鞋...又會爆冷真係估佢唔到

有人說老是IM很悶,但一間公司佔大部分都只是NBA人偶,為何沒有人說悶呢?{:1_215:}

利申:小弟只是路過,很少出現在討論區𥚃,只是襯最近比較空閒才多了點出現,並無意加入挑釁,但小弟覺得:討論區原意是給人討論事或物,有人喜歡,有人反對,實為平常不過,其實喜歡與否,是乎個人選擇;況且世界上甚麼人都有,有人說話直接,有人說話婉轉,硬要他支持自己的觀點,不然就否定他人,這是否真的討論的原意呢?試問一下自己,為何要參與討論區呢?生活是否真的很空閑嗎?如不,為何有要百忙之中,抽空參與呢?如果大家不是所謂的"打手",為了"䕶主"才參與,懇請大家嘗試接受他人反對聲音,大家不是常說"言論自由"的嗎?玩玩具而已,何必互相挑剔呢?謝謝各位!

利申:小弟甚麼玩具都玩,只要覺得"有heart"就可以了!E紀玩具,小弟由開始(小龍)已支持,但近年因已覺得該公司再沒有"熱誠",加上他們的"銷售"方式,所以放棄了...HT也是....
其實發表意見真係無問題,討論區就是這作用,覺得ok就讚,不滿意就彈,不明白為何有些人就愛吵,一陣話人小學雞,一陣又話甚麽自卑,以為同佢好熟。特別是引用人地留言再去挑起爭吵果d。如果下下留言都要有被插的覺悟,我想這論壇只會變成賣廣告的地方。說回這個展,隻1比1咖哩真心正。
老實人 發表於 25-7-2016 01:32 AM
咁多要求咁多唔滿意!你地黎整啦!嘈乜野

咁我明喇,無評論原來會成功/長,
人地咁大間公司連評擊都不能接受,咁只會物以類聚,
難怪閣下都可能係活在當下既一群,咁盲從好嗎?!
多一點包容你,好嗎?