Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

VVJJ 發表於 2-3-2016 06:09 PM
其實初版已經做得好好直迫超合金魂,不過新品初版出現問題吾係一件出奇事,過往其他品牌都曾經出現過相同情 ...

這說法完全是建立在討論區的風氣上,
實際上只有千值練知道損壞率有多高,
其實好大原因是根本就不高,所以它們不改良再開單
千值比我印象較其他公司進取同玩質素,感覺似同苯大鬥macross的A公司,返而奇怪係吾係真全球限 1500 隻,今日出面有

鋪頭仲可以開訂 ?? {:1_215:}

以常理推想:
如果關節問題有明顯改善, 就唔需要限量,
因為大把人入手後大讚口碑好然後個個爭住買,
生產商無理由花錢去改良而唔出足貨賺回投資...
所以今次應該只係改色而已
:78:
til520102 發表於 2-3-2016 06:18 PM
其實大部份的廠商換色、改版、再版都不會說明有沒有修正問題,
目前沒有廠商會告訴你這次新商品有無修正上 ...

講得對,作為一間公司,唔會係産品宣傳上大大隻字話比顧客聽:" 我地已經改善咗之前關節嘅問題,放心買啦!"
其實上次關節問題,我覺得千值練已經處理得很好,雖然要自己拿上去,但即是幫你修理唔駛行多轉,聽呢度D師兄講服務重好好㖭。我嗰隻爛咗係經玩具店轉交修理,前後也不用4日,現在也活動自如好好玩。
我覺得這個關節問題是他們一個污點,作為一間正常公司無可能會再比此類事情發生,所以一定會有改善的。
genesicgaogaiga 發表於 2-3-2016 04:19 PM
Me too, I cannot see any difference at all. Unless the photo is just the color changed ver of the  ...

外表看不出不同,那除非是改了材料。

新版色唔靚,而改好關節對我也不吸引(原版已經變過形、擺過pose、也維修了兩次,玩夠了)。千值如真的改好關節,會得罪很多客戶咯。
gazza1211 發表於 2-3-2016 07:05 PM
外表看不出不同,那除非是改了材料。

新版色唔靚,而改好關節對我也不吸引(原版已經變過形、擺過pose ...

顏色既野好睇個人,不過改好關節,會得罪很多客戶 ?? 師兄此話何解 ??
genesicgaogaiga 發表於 2-3-2016 02:23 PM
I think we are alpha tester more
I got  HK and JP ver.

好失望.....下次有咩產品等佢限值出先買or直接唔買....
VVJJ 發表於 2-3-2016 07:11 PM
顏色既野好睇個人,不過改好關節,會得罪很多客戶 ?? 師兄此話何解 ??

We are alpha testers if we bought the first stock.
..............蒸粉開訂 ##)).   =.=
訂左了,等等等!
luciferdark 發表於 2-3-2016 09:51 AM
係囉, 人地良心大廠ARTSTORM隻EX合金, 好評到第二次再版CAP水。
對翼應該唔會好似初版咁斷完又斷掛, 不過 ...

呢個位斷第一次見 黑真多數都係爆肩 我買左2隻都中左一隻
但寄返去代理換左隻新既比我

呢間公司EX系列, 除左真係佐藤拓自己有份個隻黑龍馬外, 用料同設計都超絕極大問題。請恕難聽講句, 若然未爆, 時......  發表於 2-3-2016 09:24 PM
VVJJ 發表於 2-3-2016 06:26 PM
千值比我印象較其他公司進取同玩質素,感覺似同苯大鬥macross的A公司,返而奇怪係吾係真全球限 1500 隻,今 ...

舖頭自己上網訂貨,再賣比你就得啦:he:
EX就係不停再版先玩死自已,因小失大,再版多嘢玩過初版,傷了初版支持的心,當支持者是水魚,EX銷量已經大不如前,EX已經玩完.
tylorr2003 發表於 2-3-2016 09:19 PM
舖頭自己上網訂貨,再賣比你就得啦

只要收了你1000蚊訂,再去千值網訂,個幾百賺更你,點解有錢賺唔做呢
連孤仔都有得訂囉:x