Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

有疑問,點解全球得1500隻,但到宜家重未sold out?
bigbigfriend 發表於 2-3-2016 03:46 PM
有疑問,點解全球得1500隻,但到宜家重未sold out?

而且仲有店可以開訂...唔係全部係官網買
我唔知佢點實時KEEP到條數保證唔爆1500 :51:
bigbigfriend 發表於 2-3-2016 03:46 PM

?由於各界反應熱烈,詢眾要求加推至15 ,000件。?

可能是這樣的商業手法,反應如果再更熱烈,數量或會更新。:58:

畢竟在生產上,
生產數量是越多越有錢賺的(相同的工序,成本是會下降的。),加推或所謂再版便是控制市場上數量的銷售手法來的。{:1_203:}
最後OT
連油都爆, 事後換翼一樣照爆GE公司, 我真係接受唔到...

講番隻超獸, 我有原色, 唔理呢隻了
I-J 發表於 2-3-2016 02:29 PM
But when i look at all the "Real Type" pictures, again and again, i think the shoulders joints are t ...

Me too, I cannot see any difference at all. Unless the photo is just the color changed ver of the old one😏
3k 搏一搏咁貴?
未買都可以搏下
有原版既CHING好難說服自己再搏
搏到又如何?等斷手再駁?
動畫原色嘅黃色位轉用金色好怪,唔多襯,合金魂R版顏色靚啲
材料一定沒改,那位置要改只能改金屬
沒公佈就是沒改了
但是生產上應該會注意出廠時不要鎖太緊
我覺得千值練對這款很有信心。
雖然有一定的斷手機率,但市場很買帳。
玩具本身的許多優點是目前大家要的
在合金魂這種高單價玩具大量死貨的市場下。
千值練賣這麼貴還敢一直換色出,不容易,合體玩具還是有未來的啊啊

中一次伏就夠,好少人會中兩次
其實初版已經做得好好直迫超合金魂,不過新品初版出現問題吾係一件出奇事,過往其他品牌都曾經出現過相同情況。

1. 千值明知初版有問題,依家改改色仲要加價,就甘樣卑過出呢又賣多次  >>> 個名唯臭萬年,客戶對產品失去信心

2. 改善同強化之前缺點,改色限定生產 >>> 省返拎個招牌,輓回消費者對產品信心

如果你係行政你會點做?? {:1_215:}

VVJJ 發表於 2-3-2016 06:09 PM
其實初版已經做得好好直迫超合金魂,不過新品初版出現問題吾係一件出奇事,過往其他品牌都曾經出現過相同情 ...

所以限定1500個,中蕉極都係1500人, 容易更換同管理,正!弓:cool:
頭先手多想睇

訂左先啦,唔洗諗。第一水千記賺量,呢水賺價。d 工程師會搵到方法改善。滿足消費者。呢水1500隻共賺412萬港幣。係冇開發成本的。大把空間做好qc同工序。千記仲有第一水玩家經驗包底。直情買左既當佢藝術品咁看待啦

其實大部份的廠商換色、改版、再版都不會說明有沒有修正問題,
目前沒有廠商會告訴你這次新商品有無修正上一版的缺點和問題,
只有等商品發售才會比較明確,

有問題請寫信去千值練詢問........看看客服會不會詳細的回答