Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

VVJJ 發表於 7-3-2016 11:23 AM
其實大家都睇到千值係有心造好超級機械人呢條line,本來諗住呢用隻超獸打響個頭炮可措噠左Q,我諗千值條氣 ...

現在的玩具和以前的唔同
以前生產做不到太精準, 設計上預留的誤差區間大, 組件不能太細或太薄, 逼爆膠的情況甚少發生.
選料上, 部份以前可用的, 現在因為環保安全問題, 都不可以用.
現在就算BANDAI, 都間中有關節爆膠情況, 越精細的設計, 就越易出事.
所以都係平常心對待爆膠問題, 買時就預左佢遲早爆, 到真的爆左都唔會咁傷心.

我目佢寫freight collect, 又叫預備定錢俾。
如果frieght collect 的話佢又真係唔洗在訂單上收我地運費噃
見到淘保千值練有好多後門貨,變筆紅、白、黑老柯,神勇飛鷹俠,恐龍三一....超獸遲D唔知有無.
lukyuet 發表於 7-3-2016 01:37 PM
見到淘保千值練有好多後門貨,變筆紅、白、黑老柯,神勇飛鷹俠,恐龍三一....超獸遲D唔知有無.

many toy companies have back door stuff but most are rejected bad QC toys. While so risky??
fourson 發表於 7-3-2016 12:24 PM
如果frieght collect 的話佢又真係唔洗在訂單上收我地運費& ...

係到付. 住宅會收附加費.
redfish 發表於 7-3-2016 11:48 AM
現在的玩具和以前的唔同
以前生產做不到太精準, 設計上預留的誤差區間大, 組件不能太細或太薄, 逼爆膠的 ...

沒錯、現在玩具設計要注意的地方太多了。
造型越來越還原,可動越來越大
代價就是容易玩壞。
以前手前後上下就好
現在又多了各種角度,雙手持劍
雙腳跟腰更不用說了,很複雜

fourson 發表於 7-3-2016 12:24 PM
如果frieght collect 的話佢又真係唔洗在訂單上收我地運費& ...

我琴晚都睇到一舊舊, 其實比既話又要預多幾多錢?:47:
Andyhong 發表於 7-3-2016 04:25 PM
我琴晚都睇到一舊舊, 其實比既話又要預多幾多錢?

I bought the black gaiking from it in last year. It was written as that too, I was not charged for anything on arrival, not sure if it was promotion or not at that time. I have sent them an email, let's see the reply
genesicgaogaiga 發表於 7-3-2016 01:53 PM
many toy companies have back door stuff but most are rejected bad QC toys. While so risky??

因為平幾十對班大陸人好很重要
不過柯柏文筆係直頭有老翻
genesicgaogaiga 發表於 7-3-2016 04:27 PM
I bought the black gaiking from it in last year. It was written as that too, I was not charged for ...

Any reply c hing?
luciferdark 發表於 7-3-2016 05:27 PM
因為平幾十對班大陸人好很重要
不過柯柏文筆係直頭有老翻

應該唔止平几十吧~
追風 發表於 4-3-2016 01:11 AM
無論如何,這麼貴的產品,上一版有這樣的問題存在; 我是消費者,基本上,如果不知道有沒有改善的情況下,我 ...

膊頭有改善才敢買
Lawchee 發表於 8-3-2016 12:14 PM
膊頭有改善才敢買

尋晚問千值呢隻改色膊頭關節會唔會改良,有個女仔話之前已有多人問過公司亦已知問題,佢話遲d應會在FB有通告,叫我放心訂,我再繼續問佢咁係咪即係會改變,佢淨係話放心訂公司打後會有通告,激死! :49: 但過程佢都好禮貌,呢點值得一讚。
bryankai 發表於 8-3-2016 12:53 PM
尋晚問千值呢隻改色膊頭關節會唔會改良,有個女仔話之前已有多人問過公司亦已知問題,佢話遲d應會在FB有 ...

千值練服務態度算良好,好過好多大廠多多聲
bryankai 發表於 8-3-2016 12:53 PM
尋晚問千值呢隻改色膊頭關節會唔會改良,有個女仔話之前已有多人問過公司亦已知問題,佢話遲d應會在FB有 ...

實叫係放心訂, 痛在你心