Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

VVJJ 發表於 12-3-2016 03:03 PM
師兄限值咸旦發生乜事?

咸旦超人限值練原先官方話訂幾多做幾多,點知商鋪大部份有現貨,我就當商鋪自己訂多現貨賣,點知連千值殿自己都有現貨賣,咁又何謂限值練?自己打自己嘴巴,後期改色加人頭反而我覺得你情我願,因官方冇講明唔改色,呢點我接受,但如果改色又係限值練,我唔會再訂直接等現貨。
bryankai 發表於 13-3-2016 01:14 AM
咸旦超人限值練原先官方話訂幾多做幾多,點知商鋪大部份有現貨,我就當商鋪自己訂多現貨賣,點知連千值殿 ...

其實類似既事玩具界常有發生,唔駛太放系心上
好似我玩老變,第三廠MT當年出套黃色工程車合體,話係限定色,雖然係初版,問題多多,但起碼叫限量同限定,所以就算之後出左set定價更平而且改良左既綠色版,大家都接受到(而且有人email問過,間廠講明唔會出黃色版既改良件比入左限定黃色版既玩家更換)
點知到早一兩年,MT加價再出過套黃色改良版,而且貨量唔再係限量,呢單野咪激到班入左限量黃色版既玩家死死下,連fans都有去信鬧佢(當然間廠冇理)
bryankai 發表於 13-3-2016 01:14 AM
咸旦超人限值練原先官方話訂幾多做幾多,點知商鋪大部份有現貨,我就當商鋪自己訂多現貨賣,點知連千值殿 ...

That is not changing color, comic really has this limiter off version in comic no2.
It just launches what is happening on comic. Ultra 7.2 should have no such version. If it launches limiter off 7.2, then sentinel is really BAD!!!

Limiter off ultraman must be so called limited version!!!
genesicgaogaiga 發表於 13-3-2016 10:13 AM
That is not changing color, comic really has this limiter off version in comic no2.
It just laun ...

睇個 colour sample 好似有改色,
銀色較閃亮,紅色用金屬紅~

人仔貓 發表於 13-3-2016 10:43 AM
睇個 colour sample 好似有改色,
銀色較閃亮,紅色用金屬紅~

It is color change in comic. I mean not 為出玩具去改色.
It has this mode all along before it launches the toy image.jpeg
當一間廠養育了一班死忠後,就會變成笨大一樣

有錢,唔通唔賺?

唔好計多個頭,只是金屬色已經靚好多,妖!
dancouga real color ver is obviously cheating money like bandai
一日都係笨大整咗隻超獸R版累事⋯⋯
超電磁小露寶 發表於 13-3-2016 01:09 PM
一日都係笨大整咗隻超獸R版累事⋯⋯

師兄此話何解 ??
VVJJ 發表於 13-3-2016 06:53 PM
師兄此話何解 ??

笨大隻R版炒貴咗,搞到見到千記呢隻心思思啫⋯⋯嗚
超電磁小露寶 發表於 13-3-2016 07:10 PM
笨大隻R版炒貴咗,搞到見到千記呢隻心思思啫⋯⋯嗚

Sentinel has launched different color version for all toys now , just the same as bandai, not only Dancouga, that's really a bad act
紫月葵 發表於 13-3-2016 07:06 AM
其實類似既事玩具界常有發生,唔駛太放系心上
好似我玩老變,第三廠MT當年出套黃色工程車合體,話係限定 ...

其實好想知道,好似千值呢次官網都有寫明 1500 隻限定生產,如果佢真係又無限出甘算吾算欺騙客戶? 香港呢講係吾係犯左商品說明條例 ?
VVJJ 發表於 13-3-2016 09:10 PM
其實好想知道,好似千值呢次官網都有寫明 1500 隻限定生產,如果佢真係又無限出甘算吾算欺騙客戶? 香港呢 ...

唔知呢,我諗要睇下佢點解釋吧,不過前題係佢未必好似當年CMS咁有編號,要有證有據數得出有幾多隻出貨先得,如果唔係除非一個人買晒1500隻,否則好難有得數
上星期試下個網頁,可以買50隻, 今日試... 可以買58隻... 就係噤...