Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我 ~ 鷹戰機(單體) ~

bryankai 發表於 8-3-2016 12:53 PM
尋晚問千值呢隻改色膊頭關節會唔會改良,有個女仔話之前已有多人問過公司亦已知問題,佢話遲d應會在FB有 ...

呢d答案咪奇怪咯。。。。如果有改善,直接說有改善不就ok嗎,仲可以增加銷量。

如果冇改善(肯定現在唔講),到時肯定俾人小到上天棚啦!考驗玩具的忠誠度!?

所以,推斷是有改善。

那為什麼不直接現在就說,要等遲d說?難度是為了讓已訂的玩家有“事後”自豪感?因忠誠而獲得回報?“事後”bonus?

我有黑色,也爆過、維修過。個人覺得綠色根本唔夾、同原著差太遠。所以就算現在告訴我新版改善了關節,我都唔會買,亦唔會羨慕別人。

我對千值冇咩特別偏見。仲有買幾款Ironman、黑翼、 BusterMachine7諾諾、(已放了的black getter)。現在密切期待Hulk Buster和MetalGearSolid V件Metal Gear,等實物報告才決定買不買。

千值呢鋪想法奇怪。。。

they did not  reply yet
guy_spider 發表於 8-3-2016 01:53 PM
實叫係放心訂, 痛在你心

都唔奇架,始終佢都係打工,雖然答案未算清晰,但都叫有問有答。
肩膊問題,我相信都一定會有改善。
佢點改就未知-----最理想當然係全換新零件,亦可能只係安裝果陣 check 緊工人D手工,等你開盒果陣冇咁快爆。

至於改善之後,點樣公佈、點樣話俾你聽,
就係公關技巧。

利伸:我冇訂,等睇千記點表演~~~

Garycharm 發表於 8-3-2016 02:37 PM
肩膊問題,我相信都一定會有改善。
佢點改就未知-----最理想當然係全換新零件,亦可能只係安裝果陣 check  ...

if no change in design, the only way is change to alloy.
Other material will be the same.
如果佢肯轉合金,而其他方面又冇乜古怪問題。
兼.....(呢樣緊要!)千記日後唔好玩藉口再版。

呢 1500 隻有望變神物!

師兄,我知你經歷,衷心祝你守得雲開!:DD
唔好理佢 膊頭問題先 la ... :67:

其實呢 ... 我真係唔知點解大家會覺得 d 隻「色」靚 ...
我就覺得佢好似 d 灰色玩具變黃左 咁 ...

除左 1500 限量 之外 ... 有咩賣點呢 ... :44:

利伸:有普通版 長瞓盒中... 膊頭 ... 唔知爆左未 ...
如果關節轉合金用料,一定訂😋
不過黑翼有打算再買一隻來合體⋯⋯
Garycharm 發表於 8-3-2016 03:07 PM

I hope so but chance is ....................I have bad luck even in normal toy

會唔會只係改張說明書, 將上次係BLOG度既"教學"正式地加上去說明書.{:2_273:}

Contacted sentinel : need to pay SF express fee: around 2kg

SF express : $43, if home delivery + $30. Total $73
Vince 發表於 8-3-2016 03:27 PM
唔好理佢 膊頭問題先 la ...

其實呢 ... 我真係唔知點解大家會覺得 d 隻「色」靚 ...

同意。隻色真系唔靚咯。肯定是原本黑色靚啦。
Garycharm 發表於 8-3-2016 03:07 PM

1500件+完美改修又怎麼樣。。。顏色咁怪,有價未必有市,希望d收藏家自high得開心。:x
keishu 發表於 8-3-2016 11:17 AM
應該唔止平几十吧~

我只知道幾年前散貨係正價4-5折封頂
依家可以賣到7-8折都有傻仔去接貨