Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有關 BUMBLEBEE 換件問題

iamsamuel28 發表於 10-10-2015 03:12 PM
我之前也有在7仔訂3Atoy, 有缺件等了一個月也沒回音

CHING 拍肩~:49:
因為錢都收左你了,肉隨砧板上
kim702 發表於 10-10-2015 03:39 PM
我話你好彩冇事,我落訂等左10個月,而家仲要時間精神去爭取

我係第一次幫襯呢間野!
以後咪攪我....:42:
amox 發表於 10-10-2015 01:48 PM
信和 3/F 去 FB search 下 Hobbybaxx -- (baxx 係基地牙)

唔該哂師兄。。。。。:handshake:
有點不好意思,其實我前三年有來香港玩具店,真心覺得可以說是《沒有服務》、感覺就是要買不買隨便你(雖然事實也是如此⋯),現在已經不會特別跑去香港玩具店了⋯消費體驗不好
肥高911911 發表於 10-10-2015 03:51 PM
我係第一次幫襯呢間野!
以後咪攪我....

我都係朋友介紹,點知到有問題的時候.......昨天還帶著笑容收下你的錢,在他們眼中你已經變成運吉的乞兒
lydiamomo0903 發表於 10-10-2015 06:18 PM
有點不好意思,其實我前三年有來香港玩具店,真心覺得可以說是《沒有服務》、感覺就是要買不買隨便你(雖然 ...

香港的悲哀~~我也到過台北購物,感覺好很多
不過我相信還是會有用心經營的商店
前二天去7仔,女職員服務態度很差,超無禮貌。
jackkwok 發表於 11-10-2015 12:55 AM
前二天去7仔,女職員服務態度很差,超無禮貌。

師兄你就算昨天幫襯過,今天不幫襯就會當你乞兒,呢個就係我CASE經歷,我家人都係前日幫我拎去換貨,對住手持現金準備付錢的客人,就不會態度很差~~

你個過程可以詳細一點分享嗎?因為可作大家日後參考之用,謝謝
amox 發表於 10-10-2015 01:41 PM
七仔係我心目中 己經係黑店, e世都吾會去。BTW系旺角, 轉賣變形金剛既玩具店叫 HB, 服務態度又系超衰, 大家 ...

hobbyBxxx?唔係呱, 好多人buy,  佢賣野係貴, 但啲友話件貨有問題有事會跟所以貴少少都同佢買.
起初見佢都好似好串, 之但幫襯過兩次,可能冇事,  正正常常唔覺有問題
mj23 發表於 11-10-2015 01:31 AM
hobbyBxxx?唔係呱, 好多人buy,  佢賣野係貴, 但啲友話件貨有問題有事會跟所以貴少少都同佢買.
起 ...

我都有幫襯, 因為佢吾會賣 KO。 但我最近幫襯過佢, 見到佢鬧客 lor。佢個客吾知要換貨定咩野啦。件貨有問題有事佢系會跟, 但佢既態度我吾認同lor。當時我俾錢, 佢話要付 $25入會先可以買野。我問佢入會系咪有%就十問九吾應。其實都唔應該用黑店泥形容, 系態度衰姐。

RE: 3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE

kim702 發表於 10-10-2015 06:20 PM
我都係朋友介紹,點知到有問題的時候.......昨天還帶著笑容收下你的錢,在他們眼中你已經變成運吉的乞兒

師兄我都明白你的遭遇,這間7仔,還未裝修已幫襯,因為那是得好少地方賣3A,所以才幫襯,啲野貴都算,那兩個一肥一個瘦sales好似死啊死下唔想做,尤其是瘦的四眼仔,經常自吹自擂說自己公司同3A幾相熟,我已經在這裏是普通會員,還經常叫我買滿$3000可做VIP,最後一次想幫襯他,但那是個肥仔說我不是VIP所以不買給我,痴線:blame:(這間店我打死都不會再幫襯)簡直垃圾!:74:他們專做自由行生意!唔知嗰兩個sales可唔可以開名?師兄好在你沒有做VIP!:78:
fireball91 發表於 11-10-2015 02:54 AM
師兄我都明白你的遭遇,這間7仔,還未裝修已幫襯,因為那是得好少地方賣3A,所以才幫襯,啲野貴都算 ...

多謝師兄及各位分享及報料,真係愈爆愈多料,只係大家平時以為只有自己一單又懶得煩,縱容成今日消費者被商店待成乞兒對待,
既然師兄所講到自己同3A甘熟,就一齊EMAIL問3A係咪同佢地蛇鼠一窩,隻手遮天,夾埋屈香港消費者硬食SAD貨,我已去信海關開FILE跟進,一邊就話只係代購,就算一開箱是爛貨都唔關佢地事,另一邊廠商可能出廠入盒時已經係SAD貨都照入,兩邊互推責任,以消費者立場真金白銀買難貨真係冇人接受~! 我要爛貨我去買中古二手唔好~

SALES名我其實都唔清楚,呢D九流服務都唔係大店應有的待客之道,可能係老闆黎添~!
VIP方面,我真係萬幸冇訂其他貨JOIN VIP~
昨天當你客,今天當你乞兒,一次性消費ONLY~~唔怪得對香港客甘串,師兄講先知原來又係做自由行生意~香港客可有可無吧~!
kim702 發表於 11-10-2015 05:21 AM
多謝師兄及各位分享及報料,真係愈爆愈多料,只係大家平時以為只有自己一單又懶得煩,縱容成今日消費者被商 ...

師兄我諗你唔會了,我同3A唔係好熟(是七仔個老闆在網台說同3a好熟),我只是想奉勸各何下,這間七仔同黑店沒有分別,我在他那裏買過的是也有中Sad貨,但同你一樣冇得換貨,其實三a的品質越嚟越差!如果可投訴到海關我都會這樣做,可否給我一些資料?謝謝。
不如各位將自己的糟遇去信3A要求唔好俾7仔做代理
但平心而論,無得換貨系正常。盒盒開曬,人地都要做生意。其實態度吾好就吾幫襯。吾需要浪費時間攪甘多野{:1_203:}。