Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 兌現了....KA 1;9 42派貨了

本來極期望和支持本地出品,奈何經過十五機,KA42之後都有D心灰…… HT 出品大致都好但鼓勵炒風。看來都係回歸美日玩具懷抱。
pc9527 發表於 22-6-2015 10:19 AM
師兄你攪錯咗件事嘅重點,人人都知呀媽係女人,個個都知玩具會損耗,問題係今次損耗得太快
...

我個 隻 ht mark 42玩左一兩次都花左,手關節位一轉就花左個身,但其他位無事。 所以我都唔期望ka好得去邊。

市面上高可動又唔易花應該係得banbai shf 隻ironman......玩左咁耐都唔花......係無detail位啫。

希望爛腳係個別事件,易花我仲接受到...........如果斷手斷腳,sorry我會同佢講byebye.........就好似hottoys mark 42 斷手事件,令我買少左好多ht。
For me, this KA 42 is rubbish...........Im regretting to bought it....................
玩玩具要玩到步步為營,都幾無奈.....{:1_220:}
ChiuJai 發表於 22-6-2015 12:15 PM
我其實較為喜歡隻綠色多過隻42,只係當時見佢放在玻璃櫃內,擺得好型又合金,所以訂咗綠色後跟住至再 ...

果隻好似係mark 37……:78:
ChiuJai 發表於 22-6-2015 01:22 PM
玩玩具要玩到步步為營,都幾無奈.....

等緊你開箱師兄。好期待
pc9527 發表於 22-6-2015 10:19 AM
師兄你攪錯咗件事嘅重點,人人都知呀媽係女人,個個都知玩具會損耗,問題係今次損耗得太快
...

玩具又唔係必須品麻, 難得有 member share 咗

知道唔靚唔好買, 所以大家唔好訂玩具, 睇清楚先,最多玩少個

車係咁過唔到QC喇, 個制壞少少都被人告到傻

玩具, 告佢? 冇人理喇,除非危險姐
takeshi 發表於 22-6-2015 12:23 PM
畢架索D畫都係一D化學物料之嘛......逃

都係架, 不過有歷史價值掛

呢啲玩具就冇喇
drexler22 發表於 22-6-2015 01:53 PM
都係架, 不過有歷史價值掛

呢啲玩具就冇喇

你倒轉曬,如果佢冇用呢D化學物料去畫幅畫,何來出個歷史價值呀??

同埋都吾關歷吾歷史價值事....
takeshi 發表於 22-6-2015 02:45 PM
你倒轉曬,如果佢冇用呢D化學物料去畫幅畫,何來出個歷史價值呀??

不過個館長話其中個價值係歷史,館長係專業人士,我諗冇吹水掛

呢啲玩具...哂氣喇

drexler22 發表於 22-6-2015 03:19 PM
不過個館長話其中個價值係歷史,館長係專業人士,我諗冇吹水掛

呢啲玩具...哂氣喇

算啦師兄,你完全吾知我講緊Й...反正係我抽水在先...我吾岩....你繼續吾阻你....
takeshi 發表於 22-6-2015 03:24 PM
算啦師兄,你完全吾知我講緊セ...返正係我抽水在先...我吾岩....你繼續吾阻你....

唔緊要

多謝 d member 分享...都好細心check,

太介意真係唔好玩,成千銀,大佬

stockholder 發表於 22-6-2015 01:31 PM
等緊你開箱師兄。好期待

謝謝師兄賞面....{:1_220:}
drexler22 發表於 22-6-2015 03:29 PM
唔緊要

多謝 d member 分享...都好細心check,

千零蚊對你嚟講可能好大數目,但對其他人其實好少事,唔好用自己峽小嘅價值觀套落其他人度,大把人係抱住"俾一千蚊睇下KA有咩料"嘅心態去買呢隻figure,所以大家有意見(無論讚定彈)係理所當然

而家唔係"唔鍾意就唔好玩"呢個問題,而係你冇買嚟玩過又邊有資格唔鍾意,邊有資格去評論一隻figure好唔好

玩具唔係必需品,對好多人嚟講係收藏品同藝術品,有要求係一定,閣下對玩具咁冇要求反而係對玩具嘅唔尊重,如對價錢咁執著,又咁豁達冇要求,其實十零蚊嘅扭旦會幾適合你玩