Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 兌現了....KA 1;9 42派貨了

2littlemoney 發表於 21-6-2015 07:30 PM
點解頭批開箱文全部冇講以上問題?!

你留意下其他膳稿員好小人換過可動手相影,係得德哥提過關節多玩會有問題...:oh:
我問過DICK大,點解佢影到隻野花晒?佢答係佢玩花,同品質無關...:Q
但其他(真正玩家)又話好易花,咁究竟係玩家問題定品質問題呢?{:1_375:}
所以真係好想睇到(真正玩家)既獨立POST...:58:

只要動過任何一個關節,關節位置的油漆便會因磨擦而掉漆,以後頸位置最為明顯!

好似好多問題....

i've POed KA's starboost and hulkbuster! :56:
期待大貨日子派我第一隻KA
再真正看看質素接受程度
就知我仲會不會再訂佢其他產品
正如Pi我又係訂過mk 7 就say bye 了
睇到咁多問題有小小後悔訂左mark 43 and hulkbuster...............

希望你生性做好其他product.................唉
開箱都仍小得可憐……何解?
bbq1120 發表於 21-6-2015 08:07 PM
你留意下其他膳稿員好小人換過可動手相影,係得德哥提過關節多玩會有問題...
我問過DICK大,點解佢影 ...

我諗係design問題,合金又高可動作賣點,對新公司黎講太難度高。 強如hottoys都避免唔到唔花......所以唔太睇好之後個幾隻

我最驚係hulkbuster mark 43合體,想唔花好難........我相信短時間內係解決唔到。 hottoys 都用左幾年時間去設計過.........係近年新idea少左因為市場成熟左無必要去做更多。

睇下KA 將來會唔會威脅到一下hottoys la..........有競爭有進步
其實有咩玩具係唔花架,有磨擦就有損耗

我唔覺得HT 好好,出親貨d 人都係左 check 右check,又係多問題.....

我知係成千蚊好貴,但係始終咪又係一舊爛鬼膠同鐵撈埋一齊....設計點好都會損耗

drexler22 發表於 22-6-2015 08:56 AM

我唔覺得HT 好好,出親貨d 人都係左 check 右check,又係多問題. ...

當然正常磨擦就會有損耗大家都明,但一扭就花就過份左DD...{:1_206:}
上色時層油可能太薄,隻可動手同裝甲一玩就甩,希望將來改善啦...:36:
KA是不設提供即場目測貨品服務
drexler22 發表於 22-6-2015 08:56 AM

我唔覺得HT 好好,出親貨d 人都係左 check 右check,又係多問題. ...

師兄你攪錯咗件事嘅重點,人人都知呀媽係女人,個個都知玩具會損耗,問題係今次損耗得太快
同樣係Mark 42,HT嗰隻小弟玩咗十幾廿次都未甩過油,但KA玩一次就甩咗幾澾,呢啲我會話係"高下立見"(只針對上色)
就算唔同HT比較,同KA自家嘅1/5 Ironman頭比一比,啲頭開蓋入電同得閒拑下開燈,唔小心又跌幾次落地,都冇花過,但同廠嘅1/9 42點解又咁易花呢

玩具冇錯只係膠同鐵,一定會有損耗,不過唔代表我地冇要求乜問題都接受,師兄咁講唔係你睇得開,只係逃避問題。你去買架車,咪又係皮膠鐵,如果揸一兩次就甩轆,你又會唔會咁豁達
bigtomm 發表於 20-6-2015 07:26 AM
似乎我把PI投射到KA身上了
1年時間, 老字號就不成問題, 新牌子就  真係比到壓力我架.
如果今年 ...

我其實較為喜歡隻綠色多過隻42,只係當時見佢放在玻璃櫃內,擺得好型又合金,所以訂咗綠色後跟住至再訂埋42....鎖不住的誘惑,唉!
希望該C兄唔係地產發展商...{:1_212:}
過萬蚊呎係好貴,但係始終咪又係一堆水泥石屎鋼筋撈埋一齊...設計點好都會漏水...
唔知咁樣比喻你到時又收唔收樓呢...{:1_224:}
PS:有訂KA隻MK42,未收貨,愛之深,恨之切,唔係為反而反...:!
畢架索D畫都係一D化學物料之嘛...:34:...逃