Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 兌現了....KA 1;9 42派貨了

hyatt 發表於 21-6-2015 09:22 AM
追加的可動手掌,基本上抄襲HT的設計,但安裝後手掌夾口爆開,手指便一隻一隻掉下……問題多多的產品,建議 ...

嘩!都sad得幾徹底下:cool:
neoneo 發表於 21-6-2015 09:39 AM
開始有真正玩家報告才見真章,KA要努力改善了!

終於有非寫鱔稿既報告出現,:shiny:
不過真係好想睇非寫鱔稿獨立POST...:(
Hyatt 師兄隻42爆完腳板又爆手再加鬆甲。睇怕訂左其他iron man 的師兄一定驚驚
嘩,好恐怖下…………訂咗mark43,mark44果班,唔知驚唔驚
今日先見到...前幾日仲訂左43...:Q
店員回覆裝甲鬆脱是產品通病,不設更換。
[quote]hyatt
hyatt 發表於 21-6-2015 02:24 PM
店員回覆裝甲鬆脱是產品通病,不設更換。

呢樣作為一間新公司我地大量 d
原諒佢吧。但係甩腳板,甩手指
應該可以換吧。:@
產品通病……呢個答案真係趕客。難怪HT真係冇對手!43,44 之後真係唔會再訂!

樓上有師兄公仔壞腳及手而receiption小姐又態度有進步空間,如此話屬實,希望KA改善,因為多幾個實力對手,我們才在品質和價錢受惠
我估最驚係訂左KA隻HB果班
先推遲出貨兩年
再腳掌鬆手掌爛胸甲
靓女就同你講多謝哂總共3牛7鱼
小弟都攞咗貨,講下感想

經過咗咁多風風雨雨,delay再delay,又走佬疑雲,又假派貨,最後件貨終於到手,如果唔講以上嘅不愉快因素只睇隻figure,其實缺點多過優點,不過我個人仲算滿意,以下感想純文字冇圖冇真相,請見諒。

整體外型幾好,拍得住HT (定係抄襲HT?好多細節都似曾相識)

上色幾好,亦幾精準,但紅色好易刮花刮甩,甩咗會露出底層嘅銀色,好顯眼。如果下隻43一樣咁上色,放入Hulkbuster一次應該會花晒

黑線畫得好靚好幼細,靚過HT,但我嗰隻有幾個位畫漏咗線,同一個位左面有畫但右面又冇,只好講句 "QC未夠好 唯有自己補"

部份線位係特登唔畫,如眉心同胸甲,有少少美中不足

所謂高可動嘅關節其實不外如是,佈局同HT差唔多,冇咩驚喜

股關節係就係可以偷好多位,但做爆地時一樣會俾膠底褲抯住

膊頭同HT一樣可以拉出偷位,但其實只係拉出個ball joint取巧,裡面冇細節

腳踝關節鬆到冇朋友,完全唔識"自立"

膊頭甲嘅連接位設計得好好,可以調節高低,又會自動貼返住身體,線條好靚,正過HT

啲鐵甲唔掂都會甩,唔用bluetack實唔得,不過啲甲又跌極都冇花冇爛,你好嘢

燈位螺絲太細粒啲牙太細,成功開到冇滑牙算你好彩,唔好上返上去喇,橫掂仲有外甲摭住 (腳底除外)

可動手型安裝後會爆開甩手指,設計問題冇得救。另外可動手型會同手甲嘅連接位磨擦,裝完一定會甩紅油

包裝好有誠意,好多膠紙封住確保係全新,每件件都有膠袋包住唔會直接掂到發泡膠,啲膠袋仲用好靚嘅料 (特別係包外盒嗰個袋),KA我欣賞你

整體嚟講雖然問題多多,但小弟其實算滿意,新公司第一隻可動figure,我包容你,但下隻如果一樣就要打喇

順帶一提,其實KA Ironman頭小弟一直儲開,因為佢係唯一一個系列有機會出晒四十幾隻而小弟又有能力買晒,希望唔好爛尾啦
似乎主要問題有3個:1)戰甲鬆,2)腳踝鬆而無力,3)可動手指手唔夠fit導致甩手指
點解頭批開箱文全部冇講以上問題?!
甩甲...  爆腳板... 甩手指... 壞燈....
真係喊出黎....

43又用番同一個模 咁咪伏.......

咁係咪即就算有改善起碼都43打後果d........

但如果43 都係咁.....會唔會已經冇打後......

作為玩家真心希望可以多個"選擇"