Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 變形金剛討論•情報•分享集中帖!!!

可變戰士 發表於 23-4-2015 01:25 PM
TW第3隻主體鋼鎖我都訂埋, 佢唔算好巨, 我諗變型合體應該夠力嘅! 係驚佢左右手同模啫! 講變 ...

就係你講呢缺點令我卻步...
佢好似完全側重左大合體而忽略左其他形態同細節...
當然合體先係主菜...不過當要等一年多先齊人合體既時候...
單體都好緊要...:help:
gikpa 發表於 24-4-2015 08:16 AM
期待師兄分享廿幾隻恐龍去野餐圖

諗落數漏TFA...RID...PLANET X (FOC)...
真係有廿隻...:(
有大合體相! :)

安魂曲 發表於 24-4-2015 11:56 AM
就係你講呢缺點令我卻步...
佢好似完全側重左大合體而忽略左其他形態同細節...
當然合體先係主菜...不 ...

原來你入咗咁多恐龍派, 都唔爭在喇! :handshake:

又有商店 leak out computer listings.
Combiner Wars Deluxes
Vortex
-b4659  (Alpha Bravo/Blade repaint?)
Brawl-b4660 (Rook reshell?)
Swindle- b4661 (Off roade reshell?)
Blast-Off- b4662
Wheeljack-b5605  (Breakdown retool?)  
Smokescreen- b5607 (Dead end reshell?)
Trailbreaker- b5608  (Off road/first aid reshell?)

Legends -
Rewind-b5612
Wreckgar-b5611 (Groove repaint?)
Autobot Stripes- b5610

即係Hot Spot 個Mold/Skeleton Mold 會做 Voyage class: Onslaughter.
Blast Off 唔知點改. [如果用space ship theme, Strafe 有望... 順便出computron)

創絕方面其實討論得如火如茶
我都問過相關問題
鋼鎖成為主體時候會用金屬件作為關節
可以說是一個突破性設計
可變戰士 發表於 24-4-2015 09:50 AM
有得俾我多數俾全數, 執笠就應該唔會呱...... ??

絕創暫時無意放出去, 都想有隻大大合體!  ...

你隻eva經已係例子啦.....
不過三廠應該初初出既貨源夠多先無事姐
Gc我應該唔入啦,橫紋用得太多,成隻又咁巨,關節未必負荷得黎:60:
安魂曲 發表於 24-4-2015 11:57 AM
諗落數漏TFA...RID...PLANET X (FOC)...
真係有廿隻...

乜d三廠咁鐘意出恐龍既?:x
係咪唸住食住電影條水呢?

:handshake:呢個造型我buy!唯一係隻翼唔夠大
sixshotz 發表於 24-4-2015 06:32 PM
又有商店 leak out computer listings.
Combiner Wars Deluxes
Vortex-b4659  (Alpha Bravo/Blade repai ...

下一隻戰鬥派!!!!
有warbotron的壓力孩記一定不會放軟手腦
希望唔好令人失望
不過如果用hot spot改模出應該唔會太差{:1_197:}
gikpa 發表於 24-4-2015 10:40 PM
你隻eva經已係例子啦.....
不過三廠應該初初出既貨源夠多先無事姐
Gc我應該唔入啦,橫紋用得太多,成隻 ...

唔通你入咗MP 23?? 又無貨俾?? :36:

希望暑假派到EVA文俾我喇! 真係等到.........:70:

GC都係觀望下先喇! {:1_197:}
gikpa 發表於 24-4-2015 10:45 PM
呢個造型我buy!唯一係隻翼唔夠大

開頭灰模嗰陣覺得麻麻地, 可能左右手同模, {:1_222:}

依家改觀咗好多! 個樣夠惡同有啲霸氣! 隻翼唔夠大 x 2, 都係等大合體算..... {:1_209:}
gamelife 發表於 24-4-2015 06:42 PM
創絕方面其實討論得如火如茶
我都問過相關問題
鋼鎖成為主體時候會用金屬件作為關節

金屬關節?之前應該無廠試過
希望真係work啦{:1_215:}
可變戰士 發表於 24-4-2015 11:27 PM
唔通你入咗MP 23?? 又無貨俾??

希望暑假派到EVA文俾我喇! 真係等到.........

我無啦,我唔玩非合體的{:1_203:}
希望你快d收到(update下我){:1_226:}
gc真係真乜信心,加上唔太鐘意個design
可變戰士 發表於 24-4-2015 11:31 PM
開頭灰模嗰陣覺得麻麻地, 可能左右手同模,

依家改觀咗好多! 個樣夠惡同有&#218 ...

呢個pose其實好難睇出好定唔好
不過我相信會唔錯{:1_220:}