Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 24/3已出 Medicom MAFEX TDK Trilogy Ver.2.0 BATMAN【集中討論】

呢隻 Batman 上色好有問題,我買個隻憤怒樣個頭隻右眼眼珠移位去左邊變成"鬥雞眼",要等星期日得閒先至有時間執。
另外關節,002 Batman 我都有,007 同 002 比較的話,007 (Ver. 2.0) D 關節係超超超.....實,手臂唔會好似002咁易甩,但大髀轉唔郁,兩個波羅蓋向外八字腳,搞左好耐先至有少少活動能力。
頸位接頭個 ball join,係好實,實到唔郁得,各位千其唔好用力扭,否則必爛!目前還在搵緊解決方法。
ChrisLamXYZ 發表於 25-3-2015 11:13 PM
玩開medicom 12寸的玩家的你都咁講,今次2.0真係算吧!

唔怪得見有D鋪淨俾個盒背display,係蕉人睇實物 ...

我係如實有果句講果句姐:shy:

但老實呢隻d膠吾得但12吋body d膠已經改左好耐,耐用左好多,我d未爛過。
孫行者 發表於 25-3-2015 11:23 PM
車頂三粒紅制果款係第一代戰損版,我得第二代彈BAT-POD同第三代開駕駛倉,飛射飛彈+送一隻BATMAN

第一?但我隻都係開駕駛倉,左右彈飛射飛彈.....車身無損版
takeshi 發表於 25-3-2015 11:30 PM
第一?但我隻都係開駕駛倉,左右彈飛射飛彈.....車身無損版

你果隻會發聲,著燈,戰損係係車頭位模擬撞花咗嘅痕跡,第三代駕駛倉入面無你第一代咁仔細咁靚:(

第三代車頂得一粒紅制,一禁落去車身兩邊就會向外彈出兩台炮,同第一代一樣
HighLamb 發表於 25-3-2015 11:24 PM
呢隻 Batman 上色好有問題,我買個隻憤怒樣個頭隻右眼眼珠移位去左邊變成"鬥雞眼",要等星期日得閒先至有時 ...

我果隻Ver. 2.0 BATMAN,我啱啱開箱拎出黎睇吓,蚊隻手出黎,手"爭"位仲可以分開兩節,未扭未玩已經見到入面露晒白痕..囧
不過有白痕都唔緊要,我最擅長幫自己啲大小Figure補色,我連包裝盒都補埋,我愛每一隻Figure亦都愛埋隻Figure個包裝盒:D

接頭果粒 Ball Join我郁到,頭正常蚊到出黎

takeshi 發表於 25-3-2015 11:28 PM
我係如實有果句講果句姐

但老實呢隻d膠吾得但12吋body d膠已經改左好耐,耐用左好多,我d未爛過 ...

12寸我仲停留係301改naked果D自爆爛膊body:DD 不過因為咁我開始接觸修補的筆地,而家DIY改野真係好有用^^

Mafex因為蜘蛛俠所以買過兩隻,第一集未玩就有手掙爆咗; 第二集軟皮蛇關節完全中哂伏……

小丑都係睇人玩完,又覺得兩個頭都唔差; 先幫襯多次:p
孫行者 發表於 25-3-2015 11:50 PM
你果隻會發聲,著燈,戰損係係車頭位模擬撞花咗嘅痕跡,第三代駕駛倉入面無你第一代咁仔細咁靚: ...

ohhh i see..明白.:64: 最可借就係三粒紅制..太礙眼...如果吾係就正曬.....
唉... 頸已斷...
send email去代理投訴有無用?:angry:
無神論者 發表於 26-3-2015 12:49 AM
唉... 頸已斷...
send email去代理投訴有無用?

:@...囧 咁大鑊,5月隻貓女應該仲化學,因為身形仲瘦過蝙蝠俠..
mafex真係一啖砂糖十啖屎:blame:
咁其實隻2.0BATMAN係唔係玩唔過:time:但我已經訂左~~貨到埋,加陣睇咁多CHING講
好失望,我1.0果隻腳踝已經一玩就斷左,先諗住買2.0有改善:Q
小諾 發表於 26-3-2015 02:05 AM
咁其實隻2.0BATMAN係唔係玩唔過但我已經訂左~~貨到埋,加陣睇咁多CHING講
好失望,我1.0果隻腳踝已經 ...

聽講哩隻2.0 BATMAN個接頭Ball Joint好易整斷,我自己果隻無事,如果真係全新開箱頭同頸都痴埋咗,可以用風筒吹佢一陣

手較入面啲位未玩已經有白痕出現
HighLamb 發表於 25-3-2015 11:24 PM
呢隻 Batman 上色好有問題,我買個隻憤怒樣個頭隻右眼眼珠移位去左邊變成"鬥雞眼",要等星期日得閒先至有時 ...

隻嘢真心靚,不過........一玩.....左手手腕ball join即爆,好彩咁啱有個接近一樣既ball join换上,轉頭.....腰帶D件甩咗三粒,用AA痴番,再轉頭.....,左腳"失"頭超鬆....好!用AA加實,再再轉頭.....,頸位接頭個 ball join扭斷,種銅枝修好........Medicom你好L嘢!上網見好平,bid多咗一隻..........:blame:

我隻發嬲樣射呢的:x
地盤仔 發表於 26-3-2015 03:01 AM
隻嘢真心靚,不過........一玩.....左手手腕ball join即爆,好彩咁啱有個接近一樣既ball join& ...

MAFEX仲化學過Play Arts 改:cool: