Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 24/3已出 Medicom MAFEX TDK Trilogy Ver.2.0 BATMAN【集中討論】

小堅 發表於 25-3-2015 10:18 PM
BM關節係指?     

想知Batmand關節有無改良到?由其係個膊頭,記得ver1最弱係個膊頭
44超音魔球 發表於 25-3-2015 10:22 PM
想知Batmand關節有無改良到?由其係個膊頭,記得ver1最弱係個膊頭

我冇買1.0所以唔知佢有冇改良到...
不過前面話擺Pose會甩手...
我暫時冇呢個問題...
不過菠蘿蓋位就好鬆...
未去到Spider-man個種軟腳問題...
因為都仲企到擺到Pose...

第一次玩mafex...呢隻batman 本身外形同玩具本身質素已經吾多得,d QC仲要XX級別,吾係為左要架batpod,要有人坐,我一定吾入。medicom都係做返動漫12"figure算吧。
takeshi 發表於 25-3-2015 10:38 PM
第一次玩mafex...呢隻batman 本身外形同玩具本身質素已經吾多得,d QC仲要XX級別,吾係為左要架batpod,要 ...

師兄你咁講一講搞到我真係唔想入

takeshi 發表於 25-3-2015 10:38 PM
第一次玩mafex...呢隻batman 本身外形同玩具本身質素已經吾多得,d QC仲要XX級別,吾係為左要架batpod,要 ...

其實要BAT-POD坐人唔一定要買MAFEX,最近SDCC出咗部BAT-POD上面仲有個貓女係度,$5xx算抵玩

我其中一部BAT-POD上面連埋隻BATMAN,係Mattel 第2代TUMBLER彈出黎果部

之前桂正和果隻我就無入到,MAFEX先係電影版原著,笨大果隻太過日系,胸甲又唔似,前轆同座位距離整得太遠,整體外型係超怪..
:42:
Beranda 發表於 25-3-2015 10:40 PM
師兄你咁講一講搞到我真係唔想入

師兄你最好親自去望下實物再决定吧,我本身係半個驗屍官來:(:shy::78:
但佢人形頭隻眼,我末見過同一款figure可以有上下左右眼去選......:67:

如果淨係論BATMAN系列個面相,哩隻Bruce Wayne已經造得好過山口式果隻,之前山口式果個Bruce Wayne個樣直頭係人手搓出黎果種咁..囧{:1_201:}

山口式果隻我都有..,最初果時係動漫會場買 1魚幾超抵
孫行者 發表於 25-3-2015 10:52 PM
其實要BAT-POD坐人唔一定要買MAFEX,最近SDCC出咗部BAT-POD上面仲有個貓女係度,$5xx算抵玩

我其 ...

SDCC太細,我鐘意呢種模式多d(可動figure加車),冧住呢set可以狂扭來玩,我都係like original多d,所以桂正和果D全部無入。

我有車頂有三個紅製果款,其實外形比例吾錯。
孫行者 發表於 25-3-2015 10:59 PM
如果淨係論BATMAN系列個面相,哩隻Bruce Wayne已經造得好過山口式果隻,之前山口式果個Bruce Wayne個樣直頭 ...

你真係要撞手神...
因為3個頭3對眼...
真係可以3個唔同方向...
有豆雞、斜視、有D連眼珠都冇...
好似白內障咁...
頭盔隻眼終於唔係一點  今次2.0似番隻眼好多 好正

玩開medicom 12寸的玩家的你都咁講,今次2.0真係算吧!

唔怪得見有D鋪淨俾個盒背display,係蕉人睇實物上色都麻麻; 小丑相反優點多過缺點^^但m記D膠料品質一直以來都係有點問題:74:會自爆

係燈光問題?好似有黑眼圈咁...
Beranda 發表於 25-3-2015 11:16 PM
係燈光問題?好似有黑眼圈咁...

應該唔係燈光問題...
係佢本身塊面打得太重陰影...
加上我影既角度問題...
所以睇起上黎就好似黑眼圈...
takeshi 發表於 25-3-2015 11:03 PM
SDCC太細,我鐘意呢種模式多d(可動figure加車),冧住呢set可以狂扭來玩,我都係like original多d, ...

車頂三粒紅制果款係第一代戰損版,我得第二代彈BAT-POD同第三代開駕駛倉,飛射飛彈+送一隻BATMAN