Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] S.H.Figuarts Avengers -Age of Ultron- (1月魂限 鷹眼)

Littlejeff 發表於 24-6-2015 06:28 AM
雷神同隊長真係贏figma成條街,雖然figma既qc一流

係贏FIGMA成條街,但輸Marvel Legends幾條街個度死呢:(
peterchan 發表於 24-6-2015 04:52 PM
係贏FIGMA成條街,但輸Marvel Legends幾條街個度死呢

利申三間都有入,hulk係ml贏,但im同雷神點都係shf靚好多,隊長就睇個人喜好,我就buy shf
Littlejeff 發表於 24-6-2015 05:03 PM
利申三間都有入,hulk係ml贏,但im同雷神點都係shf靚好多,隊長就睇個人喜好,我就buy shf

咪玩啦,鬼佬美玩造型,日本廠邊掂架,完全冇味道

HULK完勝唔洗講,雷神 隊長 都大勝啦,IRONMAN勉強平手,日廠仲要又貴又易爛
peterchan 發表於 24-6-2015 05:44 PM
咪玩啦,鬼佬美玩造型,日本廠邊掂架,完全冇味道

HULK完勝唔洗講,雷神 隊長 都大勝啦,IRONMAN勉強平手, ...

唔覺完勝  上色 可動都日本較佳 美系雷神 隊長面相又唔係好。連哩度既玩家都話明美系係兒童向
killerkat 發表於 24-6-2015 06:36 PM
唔覺完勝  上色 可動都日本較佳 美系雷神 隊長面相又唔係好。連哩度既玩家都話明美系係兒童向

美玩兒童向係邊個來訂?日廠玩具就18歲以上至可以玩?:@

上色方面你可以睇吓依度C師D MARVEL LEGENDS玩具POST吧,我個人覺得已經係接近HOT TOYS LEVEL了

可動差?日廠扭多兩扭,D手手腳腳都甩埋啦,又有幾可動好呀?美系雷神 隊長面相唔係好都講得出,你search吓依度美系雷神 隊長先講啦,咁都唔係完勝我冇野講了.....:ice:

日廠就玩翻日系美少年吧,美系男人嘅力量感,日廠點都做唔到囉

依D都係事實,你唔接受都無辦法
雷神SAMPLE個樣叫好D,個隊長和HULK個樣實在唔掂,一個日本仔上身,一個日系卡通樣,唔睇個樣純當公仔玩SHF當然好正,但看見個樣唔會令我想起係電影版公仔,這樣SHF或ML好D都係睇個人喜好了
[quote]peterchan
美玩上色近似Ht lvl ? 笑死我咩lol

[quote]peterchan 發表於 24-6-2015 07:15 PM
美玩兒童向係邊個來訂?日廠玩具就18歲以上至可以玩?

上色方面你可以睇
呢D野太個人主觀啦,可能真係會有人覺得M記玩具都同HOTTOYS差吾多呢
睇佢個人有幾易滿足GE姐:ar:

不過到頭來佢要出,吾鍾意又可以吾買GE,所以都吾知有咩好罵.....
AVENGERS 2 SHF 全部都收貨, 期待!!  

ML 就盡量放棄, 真係想買嘅角色先買, 入唔到就算, SET入組BOF唔會考慮 !!
lkljason 發表於 24-6-2015 10:49 AM
我覺得點都好過figma個樣

TOTALLY AGREE!! 係HULK 就唔似, 其他收貨!!
FIGMA CA & THOR 算巴啦.....
上色點會主觀 客觀點睇美玩上色質素都係差過Ht 同shf
killerkat 發表於 24-6-2015 07:39 PM
美玩上色近似Ht lvl ? 笑死我咩lol

我都係第一次聽有人話美廠上色接近ht:34:
不過靚唔靚真係好主觀既~
我都"覺得"美廠出到d人樣好似個個都俾人毀過容咁
上色又油到出晒界
:78:
呢度太多死忠,特別係廠商死忠,一有啲對自己鍾意既廠唔好既評語就衝出黎話人“唔識野”,“冇野好講”,加多個可有可無既“驚訝”或者“無奈”表情,最後再加句我鍾意呢間廠既野其他廠做唔到架喇,就自完其說。。。
老實講鍾意咪鍾意,唔鍾意咪唔鍾意,我都有朋友係美廠死忠,日廠出既美系英雄一向唔買,但佢並唔會唔接受,出去行商場果陣都會同時留意下,欣賞下,其實欣賞人地既優點係咪咁難呢?

BTW,個人覺得SHF呢SET的確唔錯,面相以六吋既SIZE黎講係可以接受以上既水平,要同FIGMA比就無謂喇,始終大部人都唔多接受到FIGMA既面相,不過FIGMA優點在可動性同衣衫紋理都做得幾出色,ML呢間廠我反而期待佢出既ULTRON同ANT-MAN
成個日本仔樣...... 家下係美國隊長呀