Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] S.H.Figuarts Avengers -Age of Ultron- (1月魂限 鷹眼)

隨感一亡魂 發表於 4-6-2015 10:34 PM
果然如此, 個幕我覺得係全片最有「演技」既地方。

相比起奧創...唉...

其實如果以漫畫黎講, 佢真係咁樣傻傻地嫁喎
除左HULK,訂左另外3隻,
其實都幾期待
應該完爆figma:)
kyostanley 發表於 5-6-2015 12:52 AM
其實如果以漫畫黎講, 佢真係咁樣傻傻地嫁喎

係咩:@
但我睇介紹佢好勁架wo...
其他figures 會重出?包括mark vi, war machine mark I?
stockholder 發表於 5-6-2015 08:28 AM
其他figures 會重出?包括mark vi, war machine mark I?

淨係公報左MK43會係10月再販
隨感一亡魂 發表於 5-6-2015 06:49 AM
係咩
但我睇介紹佢好勁架wo...

佢係勁, 但勁之餘都係傻傻地的, 正如本身tony設計佢時都唔應該係咁, 只係傻左先會咁...
而且原本佢一開始時都唔算真係好勁(最勁係佢連左上網好似原死咁, 係之後佢俾復仇者打敗過好多次, 一路強化先越黎越勁
無神論者 發表於 5-6-2015 09:40 AM
淨係公報左MK43會係10月再販

好似係7月就再販了, 所以而家都唔入住, 等下水平d先
kyostanley 發表於 5-6-2015 10:12 AM
好似係7月就再販了, 所以而家都唔入住, 等下水平d先

記錯左... 原來係7月:(
咁仲差一個月... 依家買真係勁唔抵!!!
kyostanley 發表於 5-6-2015 10:11 AM
佢係勁, 但勁之餘都係傻傻地的, 正如本身tony設計佢時都唔應該係咁, 只係傻左先會咁...
而且原本佢一開 ...

咁樣阿...
我之前聽過一個說法:「美漫與日漫在邏輯上有一個根本的差異(除了死完會復活再死再復活), 就是美漫不怕角色設定太霸道, 因為美漫除了打交及鬥大力還有太多方法可以打敗角色。」
我覺得似乎的確係咁, 例如超人可以俾batman陰, 拉到地上同佢互毆, 仲有未來幾年都會係話題既Thanos, 都係俾人陰死...

PS: 美漫門外漢, 無意充專家, 希望依番說話唔會冒犯各位。
隨感一亡魂 發表於 5-6-2015 10:23 AM
咁樣阿...
我之前聽過一個說法:「美漫與日漫在邏輯上有一個根本的差異(除了死完會復活再死再復活), 就是 ...

好同意你講, 其實而家美或日都好, d角色都係死完又死, 因為就算官方想換人, 但舊角太受歡迎, 最終死完都係要出返黎...龍珠係最佳例子, 美漫仲勁, 出個狸紅女巫, 一個意念就可以改變世界, ..
分別係好多時日漫角色忠奸都算分明, 但美漫d角色好多都太人性太現實, 好多陰暗面, 變成常常會因唔同原因而改變敵我關係.

akiba showroom

45 8月幾時出貨?無訂。希望8月底有現貨
stockholder 發表於 14-6-2015 02:26 PM
45 8月幾時出貨?無訂。希望8月底有現貨

有實有, 不過實炒價。等再販算

得HB出得比較正常 所以只訂HB 諗緊追唔追hulk好 但一直既相都好卡通