Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] S.H.Figuarts Avengers -Age of Ultron- (1月魂限 鷹眼)

lkljason 發表於 2-4-2015 12:45 PM
其實我係新手,都唔知街鋪鋪頭邊間訂會穩陣同價錢抵,有無邊間可以分享介紹下

其實我都唔係好你好多, 我都係哩一兩年先開始學人玩下玩具:p
如果唔係咁熟既話, 我會建議去信和既"一樓"OR"精粉" (SOR...怕被人話我賣廣告)
哩兩間個價都係差唔多, 不過感覺上"精粉"會老實過"一樓"少少
如果老手少少既可以行埋現時點, 價錢會再平多DD
不過唔熟現時點既話... 可能會撞正黑店:he:
無神論者 發表於 2-4-2015 12:57 PM
其實我都唔係好你好多, 我都係哩一兩年先開始學人玩下玩具
如果唔係咁熟既話, 我會建議去信和既"一樓" ...

請問精粉即係邊度呢?

信和一樓果間好似價錢較貴
好似岩岩出果隻Mafex batman, IN's賣26x,信和大部份都賣29x
皆旺反而就中位價
所以都唔知邊度訂好
之前隻SHF Mark 43都想訂,上yahoo見到388開訂,問過佢原來可以落皆旺地庫某鋪頭訂,但去到見到個金毛仔,感覺無乜信心所以無訂到,但買現貨又驚炒價,所以都幾煩惱
無神論者 發表於 2-4-2015 12:57 PM
其實我都唔係好你好多, 我都係哩一兩年先開始學人玩下玩具
如果唔係咁熟既話, 我會建議去信和既"一樓" ...

一樓可以揀貨

………………………………
無神論者 發表於 2-4-2015 11:17 AM
見到迷團已經有得訂
除左hulk $600之外
其餘3隻都係$390

隻船$33X開左啦~
拿拿林擸晒D訂客截埋添啦~

其他街舖仲等睇下日本如AMIAMI開乜野價先點定...
執晒輸啦....
lkljason 發表於 2-4-2015 01:05 PM
請問精粉即係邊度呢?

信和一樓果間好似價錢較貴

"精粉"即係"X品"  XD
皆旺我都好少去,都係好多黑店

"一樓"係可以揀貨,應該仲俾客開盒睇
因為之前我就喺"一樓"訂咗隻mafex batman 2.0
佢俾我揀貨果陣見到其中有一盒係上下調轉嚟入嘅已經知咩事...
所以我話覺得精粉好少少就係咁解

賊船咁快開訂仲咁平?哩間我無留意
因為平時見佢啲價錢一啲都唔平!
或者下次會留意吓
無神論者 發表於 2-4-2015 01:42 PM

2間我都有幫襯, 貨品質素一樣。

至於換貨, 照理除非不接受換貨, 否則六神合體都是有機會發生。

無神論者 發表於 2-4-2015 01:42 PM

賊船即係...........好多間都別曉係邊
mushroom 發表於 2-4-2015 02:04 PM
2間我都有幫襯, 貨品質素一樣。

至於換貨, 照理除非不接受換貨, 否則六神合體都是有機會發生。

講真, 你俾人唔開盒揀, 唔靚賣剩蔗我覺得無問題
唔好話你開盒俾人換PART屎, 就算你就咁開盒俾人睇我個人都覺得好反感:angry:
lkljason 發表於 2-4-2015 02:20 PM
賊船即係...........好多間都別曉係邊

哈哈~ 宇宙SHIP
係信和地庫其中一個角LOCK頭位
無神論者 發表於 2-4-2015 02:30 PM
哈哈~ 宇宙SHIP
係信和地庫其中一個角LOCK頭位

收到!Many Thanks
無神論者 發表於 2-4-2015 02:24 PM
講真, 你俾人唔開盒揀, 唔靚賣剩蔗我覺得無問題
唔好話你開盒俾人換PART屎, 就算你就咁開盒俾人睇我個人 ...

我都覺得唔好受, 不過你講的那2間已經算少了。
人仔貓 發表於 2-4-2015 01:27 PM
隻船$33X開左啦~
拿拿林擸晒D訂客截埋添啦~

唔係12號先cut單咩{:1_215:}

訂滿提早截...
我問淘大一樓冇開訂,個小姐話呢幾隻未必開訂{:1_375:}
Ny,cdj 同amiami 都有得訂