Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

CocaCola_Zero 發表於 26-5-2015 06:36 PM
其實撤卡同果時米羅佢地一樣者
都係一樣出大招 對面食完招樣都收變埋 兩秒後同你講其實我乜事都無

照咁睇....黃金係應該可以壓倒性牙低呢批神鬥~ 正常情況下~哈

人仔貓 發表於 27-5-2015 08:13 AM
同美鳴以豎琴彈奏既經典魔弦送葬曲當然冇得比~

https://www.youtube.com/watch?v=yJfeh0Ik1uk

超正~!!! 仲記得對一輝果陣羌曲由沉靜推到澎湃~~好振奮~!
日版 Blu-ray 封面

如果動畫有這個封面質數就好
但人馬唔係好似樣
期待ex實物化後,人馬對翼會變成咩樣:67:實在太有天馬神聖衣的影子
花少爺 發表於 27-5-2015 08:31 PM
期待ex實物化後,人馬對翼會變成咩樣實在太有天馬神聖衣的影子

應該話天馬神聖衣太似人馬聖衣至啱!!
講開神聖衣, 咁神鬥士果D都係叫神聖衣, 同埋4集都好似無展示過佢地聖衣形態, (但第4集好似有講咩座?), 其實佢畫靚D咪又可出多7隻聖衣神話, 唔知大佬會唔會有聖衣呢?

上集巨蟹又召喚聖衣, 即係黃聖衣其實係唔駛跟身, 只係驚被人偷左來賣
payton20 發表於 28-5-2015 09:35 AM
講開神聖衣, 咁神鬥士果D都係叫神聖衣, 同埋4集都好似無展示過佢地聖衣形態, (但第4集好似有講咩座?), 其 ...

神鬥衣呀............
payton20 發表於 28-5-2015 09:35 AM
講開神聖衣, 咁神鬥士果D都係叫神聖衣, 同埋4集都好似無展示過佢地聖衣形態, (但第4集好似有講咩座?), 其 ...

唔好聽 TXB 以前的配音亂講,只有聖鬥士 "盔甲" 才叫聖衣,神鬥士的 "盔甲" 叫神鬥衣呀!!
各位師兄好,我想請教你地係用咩平台睇黃金魂
我試過好多次去Daisuki.net度睇,雖然係睇到但校黎校去都只係得英文字幕,根本冇地方轉中文字幕,希望各位師兄賜教~
Eternal_Seed 發表於 3-6-2015 02:21 PM
各位師兄好,我想請教你地係用咩平台睇黃金魂
我試過好多次去Daisuki.net度睇,雖然係睇到但校黎校去都只 ...

我是下載來看的,會有比較嚴謹的翻譯,一些名字亦有解釋出處呢!!

謝謝, 請問在香港去Daisuki.net睇係沒有中文字幕嗎?
Eternal_Seed 發表於 3-6-2015 11:04 PM
謝謝, 請問在香港去Daisuki.net睇係沒有中文字幕嗎?

我試過以前睇是有中文字幕的...,但昨天睇第四集就無中文字幕...
第5集
『終極神聖衣之力』

「神聖衣」…穆向沙加請教這股巨大力量的真相。而向著世界樹前進的艾奧里亞與莉菲雅聽到了穆用心電感應傳來的訊息。
兩人從穆口中得知掌控世界樹的是結界的龐大根部,巨大之根。而只要分別從三處以靠著「神聖衣」來提昇到極限的小宇宙攻擊根部,就可以破壞結界。
同樣聽到心電感應的亞爾德巴朗、童虎還有米羅,都為了破壞結界而向著世界樹前進。此時有一群鬥士阻擋在他們一行人前方!而且是超乎他們想像的對手!