Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Maleficent: 1/6th scale Maleficent Collectible Figure

睇見都煩!不如$1400送曬幾個look好冇
頭像被屏蔽
呢度d討論已經變晒質 , 以前大家會討論隻figures出得好吾好 , 細吾細緻 , 而家乜都以錢掛帥 , 根本吾理隻野出得好吾好 , 吾係心中價錢 , 出得幾正都係假 , 仲要諗埋之後會吾會跌價 , 保吾保值 . 乜野跌到幾多錢就入 , 比著我 , 吾鍾意跌到10蚊都吾會入 , 費事阻定兼眼冤 !! 插個d仲好笑 , 吾係話吾比插 , 但吾該插都插得有質素d , 睇都未睇清楚就插 , 咁係咪真心既討論呢 ? 當然你可以話 , 網上我鍾意講乜咪講乜 , 你理得我 , 無錯 , 自由社會 , 言論一定要自由 , 由其網上吾知你身份 , 更加無須避忌 , 咁咪令到個論壇質素下降 , 資深同高質素既玩家都費事係呢度討論 , 損失既係邊個 ? 不過算啦 , 可能香港而家既討論氣氛就係咁 , 小弟多言 , 不喜隨便插 .

樓上既朋友,而家既香港人係咁架啦,善用internet嘛,咁有guts就去ht門口同佢地講自己嘅不滿吧!又唔敢咪晌呢度發表自己嘅偉論,講嘅自卑,睇嘅又何需認真?
Ht 真多打手,要人訂野之前好心清下d舊債先la ,派貨日期一拖再拖,以前$100訂金年代既服務,出貨日期就可以做到,而家做起左就越做越差,已經唔係價錢同質數問題,係生意手法低劣,隻隻貨下下等八九個月至一年或以上,要訂野Ching 自己考慮一下,唔好比靚,似,正,而助長ht低劣生意手法,到下年今日自己就會諗:點解我訂?套戲講咩?唔緊要la 張單可以放姐,上網check 下,$400 ?我訂要$600喎。又7左先後悔。尼d Ching 大有人在

樓上既朋友,真係鍾意又唔介意等,你最介意咪又係錢???難度你仲未相信figure也是商品??由市場決定價格??
回復 76# 水水的基地

小學雞哥哥 你好叻叻呀 得你知港元貶值ja
樓上既朋友,而家既香港人係咁架啦,善用internet嘛,咁有guts就去ht門口同佢地講自己嘅不滿吧!又唔 ...
水水的基地 發表於 22-6-2014 12:49 PM

同意呀師兄 , 吾訂有千萬個理由 , 訂就只有一個理由 , 就係鍾意個 figures , 而係為鍾意個 figures 而訂 , 吾係因為套戲上畫 , 定落畫幾耐 , 好似 robocop 落左畫 30幾年 , 訂都落左超過一年 , 但都無後悔落訂同等 , 就係因為有"愛"呢個字 !! 呢度好興講讚既就係打手 , 吾合政見就係五毛 , 我都係做返 cd-rom 好d , 費事比人扣帽子 , 我只係想玩具 , 同發表下玩玩具既感受 , 我吾想攪咁多野 ,
回復 81# undercover09

隻步驚雲由上年動漫節等到今年動漫節啦.....................
樓上既朋友,真係鍾意又唔介意等,你最介意咪又係錢???難度你仲未相信figure也是商品??由市場決定價格 ...
水水的基地 發表於 22-6-2014 02:51 PM

你咁富呀?真係視錢財如糞土?利害wor!!緊係介意錢啦,自己問心,唔好九吹,一樣野(我唔講呢隻Maleficent 費事比死忠FxxK)一千蚊買到,你會唔會話:唔好 唔好 我用千五同你買,唔係咁岸9直 丫ma?d地產 商收地都想用最低價收購到啦,你唔通仲富過地產商?我咁講又會有班猛人出黎講:你拿Figure黎同地產比,咁你去炒樓啦。講明先 我係玩Figure,唔係炒Figure既,想玩Figure又量力而為,嚴選購買,講下對價錢個睇法,我唔覺得有咩問題wor,呢度大部分都成年人啦,出過黎返工掛,都知咩叫搵錢艱難啦,定還是有人係小學生,仲問家長拿零用錢咁無銀用呀,咁就怪唔之當錢唔係野啦。

到講番隻Figure,我非常非常鐘意同欣賞 講完 死忠滿意了吧
如果有埋原著緊身衣版本會更好.
你咁富呀?真係視錢財如糞土?利害wor!!緊係介意錢啦,自己問心,唔好九吹,一樣野(我唔講呢隻Maleficen ...
fruitswai9 發表於 22-6-2014 03:48 PM
識表達,起碼比其他人feel到,屋企無位要嚴選,而且價錢亦係考慮因素。咁樣無人插你。但你咁仇視,又覺得有人做左蟹民放蟹貨又覺得唔值,自己無眼光,訂貴左。個價昇你自high。咁你贏晒,無得玩。
同意呀師兄 , 吾訂有千萬個理由 , 訂就只有一個理由 , 就係鍾意個 figures , 而係為鍾意個 figures 而訂 ...
dvddvdhk 發表於 22-6-2014 03:15 PM
係呀,我愛robocop,但屋企無位。我唔介意等。
講返隻figure,我果日取thor 時,ht個sales係咁推介,似乎佢地都知無咩人訂?!
無奸笑樣..唔訂~真糸無咩誠意~
奸角最緊要糸咩- W - 一個死奸樣
rockyou00 發表於 21-6-2014 08:19 AM

成套戲都唔多覺佢有奸笑