Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 十萬火急速報! 6" Agent Venom 發售消息

destiny 發表於 26-8-2014 01:04 PM
我之前有PM你,你都係睇唔到嗎?

一律 PM 都睇唔到  {:1_201:}{:1_201:}
嘉豬 發表於 26-8-2014 07:42 PM
現在PM是睇唔到的?金水兄請電郵

已發電郵~

字數字數字數字數字數字數
Just-For-HIM 發表於 26-8-2014 07:45 PM
師兄  請問你仲有沒有黑貓?

我找左好耐都找唔到正價入

你係咪SURE 要? 係O既我呢兩日幫你睇睇, 正價或以下就幫你入.  

PS. 而家先入真係好抵呢..... 當時一水淘左差唔多要2魚7草.....{:1_229:}
金水兄可唔可以幫埋小弟? 自從無起港島返工就好少去太原街{:1_206:}
goldwater 發表於 27-8-2014 10:47 AM
你係咪SURE 要? 係O既我呢兩日幫你睇睇, 正價或以下就幫你入.  

PS. 而家先入真係好抵呢..... 當時一 ...

金水兄  多謝你先  不過我岩岩放工去到灣仔買到啦

個價$17X

順手報報料先  仲有1隻黑貓 另外見到2隻AGENT VENOM 但要三條魚

買左孩佬既MARVEL LEGENDS咁耐

其實絕對唔可以急

每次第一水貨除非你好好彩頭兩三日遇到佢到貨  就可以正價入手

跟住之後果一個月  1D搶手角色 好易會比人炒起

而好多玩家就係怕之後買唔到  而硬食炒價 (例如BW開頭 $600 都有人買)

但之後過左一兩個月其實炒價會回落返  買家開始理性返

加上大貨再到  就容易正價買到心頭好{:1_374:}
Just-For-HIM 發表於 27-8-2014 07:44 PM
金水兄  多謝你先  不過我岩岩放工去到灣仔買到啦

個價$17X

唔駛客氣, 反正我會行開順手O者~

至從ML DEADPOOL VARIANT 色的事件後, 有時見到VARIANT 貨, 都會想早D入左先....

這次黑貓我還是押錯注囉~ 我經常都有這情況, 心急買了第一水, 一星期內就會落價. 上星期41X入了 SIC WIZARD, 過了兩天就36X......  上幾個月老變入的時候是9魚, 不到兩星期就6魚多點點... {:1_229:}

goldwater 發表於 28-8-2014 09:36 AM

至從ML DEADPOOL VARIANT 色的事件後, 有時見到VARIANT 貨, 都會想早 ...

金水兄唔好灰心,我想信同你相同情況既師兄大有人在,至少我就係其中一個例子……
搞到好似買股票咁,成日都唔知幾時係入手好時機,所以而家我買左就完全唔會再去「格價」,當然有時無可奈何知道自己買貴左,都惟有安慰自己早買早享受XD
goldwater 發表於 28-8-2014 09:36 AM

至從ML DEADPOOL VARIANT 色的事件後, 有時見到VARIANT 貨, 都會想早 ...

早入早享受, 遲入平幾舊.
其實係近期d玩具, 係第一水貴, 跟著就平番好多, 但係早幾年, 呢個情況較少見. d價企到好硬.
天涯孤客 發表於 28-8-2014 09:49 AM
金水兄唔好灰心,我想信同你相同情況既師兄大有人在,至少我就係其中一個例子……
搞到好似買股票咁,成 ...

其實我都冇心去格價, 不過新貨總會間間都放出黎, 價錢就會好易睇到......

自己本身又好鐘意睇玩具, 好多玩具LINE 都有玩,而 D 玩具又成日突然出現, 所以好難睇唔到....可能琴日出SIC, 今日出TRANSFORMERS, 聽日又出MARVEL, 隔兩日又STAR WARS..... :no:
goldwater 發表於 28-8-2014 10:45 AM
其實我都冇心去格價, 不過新貨總會間間都放出黎, 價錢就會好易睇到......

自己本身又好鐘意睇玩具, 好 ...

認同呀,上得呢個forum都好難唔知道個價錢XD
我自己近年因為返工忙,無乜玩具可以一買返黎即刻拆,所以而家都唔急住買了

我個情況都差唔多,我主力玩美玩6吋,而近年香港美玩出現一個情況係成日無行貨或大貨,所以好多時都心急左,或者索性一開始貴少少網店訂,懶得左撲右撲~
goldwater 發表於 27-8-2014 10:36 AM
已發電郵~

字數字數字數字數字數字數

金水兄已給你電話,今晚直接打比我啦!謝謝:77:

Variant 我就從來都無諗過會入到:69:

玩MARVEL LEGENDS 我從來抱住心態都係  有緣相見{:1_203:}

金水兄都玩幾多樣喎

我近年都係主力玩MARVEL LEGENDS  無乜錢錢
天涯孤客 發表於 28-8-2014 09:49 AM
搞到好似買股票咁,成 ...

師兄形容得好好呀:36:

的確好似買股票咁

我覺得以MARVEL LEGENDS 為例  

如果係EXCULSIVE既  可能真係要第一水 高價少少入左先 因為通常唔會返貨  好似電影版HAWKEYE咁

但如果唔係EXCLUSIVE 我覺得等下無妨
Just-For-HIM 發表於 28-8-2014 01:16 PM
師兄形容得好好呀

的確好似買股票咁

講得好岩,
由2012 開始出返marvel legends起計, 除左隻Thor, GR, Thunderball企得較硬之外, 其他都插水插得好快, wave3 and 4更係重災區.

PS小弟起Star Wars有幸一魚三草入白兵,即刻入左三隻{:1_208:}