Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 六神合體九月再版

回復 73# toylover

我就係中1,3買完要偷運返舊屋,就算訂都要朋友幫。來貨時上落一二百計黎做咩,人玩玩具唔係玩具玩人呀
其實有需要咪訂

好多 CHing
1. 平時要返工 OT, 根本唔得閒話去買就買
2. 可能 Mon-Fri 長駐內地上班,  ...
toylover 發表於 31-5-2014 07:49 AM

可能要走私返屋企, 就算見到都未必可以即時買

試過因為咁出事:79:
回復  toylover

我就係中1,3買完要偷運返舊屋,就算訂都要朋友幫。來貨時上落一二百計黎做咩,人 ...
BWWL 發表於 31/5/2014 08:38 AM

哩個post我留意咗幾日, 你嘅回覆真係"不能同意太多. " :71:
其實有需要咪訂

好多 CHing
1. 平時要返工 OT, 根本唔得閒話去買就買
2. 可能 Mon-Fri 長駐內地上班, 只淨 Sat/ Sun, 但好多時 Fri night 已比人清咗貨
3, 可能要走私返屋企, 就算見到都未必可以即時買

所以就算有時訂價貴過街價, 但貴幾十保証買到, 好過收到風出到去又無晒貨, 又失望而回

toylover 發表於 31-5-2014 07:49 AM

即係咁

初版大學時已入手過,當年行貨1000鬆,最後因為畢業做嘢時俾老母哦,放了再賺咗接近DOUBLE。

之後睇住個價BAR BAR聲升,開始嚟後悔,之後再版又因為上任女朋友壓力放棄。

今次聽到再復刻,心裡百幾個爭扎,最後得女朋友放行,尋日狗衝信和孤仔諗住落訂,點知一見張訂表都冇X埋已經心知不妙。

世事就係咁奇.....就係我想問店員仲有冇得訂嘅時候,前面有位人兄不斷同店員理論(我冇留意到對話內容),最後店員只拋下一句,您等我處理哂D客先再幫您攪。我見有位入,梗即刻問店員仲有冇得訂啦!答案就當然係:「截咗!」。喺呢個時候頭先講緊嗰位仁兄即時擰轉面,然後問我係咪要訂六神?我亦老實不客氣話係啦!跟住位仁兄就用返toylover 兄提及的 (1) & (3第一句) 理由話佢唔要得想退訂,但店員唔肯,但如果唔退訂,佢亞媽會嘈佢嘈到家散人亡(吓?) ,佢攪問我肯唔肯接貨。

結果當然係皆大歡喜,我得到訂單(當然店員肯幫手改CONTACT),仁兄得回訂金,店員唔駛再俾客煩可以做生意。

講完,大家輕鬆 D,啱就訂,唔啱咪 PASS 囉。不過唔好唔訂到時又話現貨貴呀~
好好彩撞著今曰放假,我用9秒9九衝出信和訂到一隻,但九叔果隻我訂唔到,因為一人限訂一隻。{:1_1 ...
大舊金 發表於 31-5-2014 01:45

金,算啦,問題已經降決左,亞賓當晚已經幫左我訂隻行版

其實認真講,玩具嘅野,你鍾意就買/訂,真係咁計較訂/買貴左咩?

到時有現貨買時,平左又話人奸商,貴左又話人奸商,多貨時好多聰明人又笑人坐貨,又話要等跌到$XXX時才入手,到少貨又話人屯貨,又叫生產商再版........

呢幾年見得太多呢D情況,而我都中過好幾次招,深知道機會走左就無,所以有愛的,就訂,訂唔到就算,到時現貨出就買,煩咁多為乜呢
問,世間玩具唯何物,直較生死相許!(銷魂icon)
請問師兄們可否話我知孤仔 / 國寶 地址?
頭像被屏蔽
孤仔 位於 MK 信鵝 1/F, 2/F, 而 國寶 位於 油麻地 現X點 2/F, 但2間都已截訂了吧, 因為昨晚都看不到有 ...
mythsgod 發表於 1-6-2014 12:12 PM

感謝師兄~
thx a lot ~
孤仔 位於 MK 信鵝 1/F, 2/F, 而 國寶 位於 油麻地 現X點 2/F, 但2間都已截訂了吧, 因為昨晚都看不到有 ...
mythsgod 發表於 1-6-2014 12:12 PM

那請問億萬爆米花地址在那?
頭像被屏蔽
大家唔洗緊張喎,咁大貨量唔怕無現貨買!
鴉烏重見有舖頭(雞旺)仍然開訂中,價錢一樣.....十六魚找十雞!
金,算啦,問題已經降決左,亞賓當晚已經幫左我訂隻行版

其實認真講,玩具嘅野,你鍾意就買/訂 ...
timyin 發表於 1-6-2014 09:36 AM

讚成師兄,我都係訂,唔怕會無! 無論跌價與否都不會後悔