Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

DC Icons 係咪已經收皮? 越出越少,又HEA
bonna 發表於 31-7-2017 01:43 PM
DC Icons 係咪已經收皮? 越出越少,又HEA

應該都果頭近, 聖誕應該有set death of superman 2 pack, 同埋supersons 2 pack, 再加埋單隻nightwing就再無預告任何產品, 我自己頗喜歡icons, 同d shf玩size好夾, 但見佢宜家既momentum, 睇怕都已經玩完. 現時唯一儲齊係batman the animated series, 都好期待d expression set, 但係唔該出下d新角色先...
yy23455699 發表於 31-7-2017 03:50 PM
應該都果頭近, 聖誕應該有set death of superman 2 pack, 同埋supersons 2 pack, 再加埋單隻nightwing就 ...

其實DC放棄DC icons而出DCE都好合理, 因為如果DC icons係多人買, 就唔會好多隻都cancel晒. cancel得都係真係無人買至cancel. 咁與其出d唔多人買的商品, 倒不如出返d多人買的. 我反而唔喜歡要下年9月才會出第一個wave, 下下咁delay/ 無野出點叫人繼續幫襯...衰d講人地mattel都一年出到4-5wave, 每個wave都平均5-6隻.
jeffloh 發表於 1-8-2017 11:02 AM
其實DC放棄DC icons而出DCE都好合理, 因為如果DC icons係多人買, 就唔會好多隻都cancel晒. cancel得都係 ...

佢地講番係話零售商果面反應唔好, 所以要cancel,情況同arkham knight 果時既poison ivy 同arkham militia set既情況大致相同, 諗返依然係好想要隻poison ivy....
DCC而家火力集中係statue, 其實產量唔差, 只不過大部分都係statue
我都追左幾款batman black and white, 真係好野黎, 只不過講玩的話始終係action figure 好
yy23455699 發表於 1-8-2017 12:13 PM
佢地講番係話零售商果面反應唔好, 所以要cancel,情況同arkham knight 果時既poison ivy 同arkham militia ...

arkham knight poison ivy我都想要, 始終在故事內佢好重要...
DCC真係出statue多, 賣高好幾倍價錢又唔需要考慮可動性. 但我好少玩, 我都係喜歡action figure多d.
jeffloh 發表於 1-8-2017 11:02 AM
其實DC放棄DC icons而出DCE都好合理, 因為如果DC icons係多人買, 就唔會好多隻都cancel晒. cancel得都係 ...

其實點解會咁少人買,明明可動都比一般DC自己出既好,而且又難得六吋
好彩佢出晒正義聯盟七子,如果佢唔再出真係可惜
bonna 發表於 10-8-2017 11:19 PM
其實點解會咁少人買,明明可動都比一般DC自己出既好,而且又難得六吋
好彩佢出晒正義聯盟七子,如果佢 ...

我都唔知呀, 不過銷量唔會呃人. 我自己又真係唔太喜歡icons系列, 可能因為我玩慣大隻d的DC figure. DC立場來說都係睇數姐, 咁唔好賣就不如放棄, 只係我唔滿意佢新系列要2018年9 月先出, 咁等太耐了.