Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

今個星期應該會出佢~ (Darwyn Cooke designer series Batman)
ro仔 發表於 1-7-2016 12:09 AM
POISON IVY取消左?唔係呱!之前已在M記訂左,取消joker算la。

係CANCEL左,我訂左都要退返錢,唉
destiny 發表於 2-8-2016 01:23 AM
係CANCEL左,我訂左都要退返錢,唉

我本身訂了Ivy 同HQ, 無訂Joker, 見ivy取消了就轉做要joker算. 估唔到咁重要的角色都取消...
jeffloh 發表於 3-8-2016 11:58 AM
我本身訂了Ivy 同HQ, 無訂Joker, 見ivy取消了就轉做要joker算. 估唔到咁重要的角色都取消...

HQ 係DC既Deadpool, 試問Hasbro又點會取消最吸水既Deadpool呢? 同樣情況apply係DCC上面...呢個決定真係令人心淡...好希望之後會出返來,好似capullo two face咁...但咁多電影figure要出街....
yy23455699 發表於 3-8-2016 03:43 PM
HQ 係DC既Deadpool, 試問Hasbro又點會取消最吸水既Deadpool呢? 同樣情況apply係DCC上面...呢個決定真係令 ...

始終game之中, ivy係好重要的角色, 另外又無話取消HQ出ivy, 可以2隻都出都OK. 我估都係收唔夠訂所以取消了. (之前估過每款figure MOQ最少1萬隻) 所以都幾可惜.

電影系列我期待不過唔太接受佢個定價. 唔知DCC係咪見到日系好賣又想分一杯羹, 先整條咁o既line出來, 但一次過加咁多 (普通figure USD28, 電影figure USD45) 又叫人點訂. 所以好幾隻都已取消了
今個星期有佢地~~ XD
DC33950lg.jpg [

可能有人會問點解batman變o左彩虹衫, 係因為....
attachimg]142695[/attachimg]
今個星期出佢, designer series Joker
大貨圖: (圖取自FB)
等o左好耐終於到我有訂的batman....
Survival gear batman

wonder woman

flash
jeffloh 發表於 5-9-2016 11:40 AM
等o左好耐終於到我有訂的batman....
Survival gear batman

哈哈,當初你話想哩款蝙蝠俠出; 等到有到真係出貨!起碼唔洗custom made :DD 魚半抵俾!
ChrisLamXYZ 發表於 5-9-2016 02:33 PM
哈哈,當初你話想哩款蝙蝠俠出; 等到有到真係出貨!起碼唔洗custom made  魚半抵俾!

係呀~~不過custom made我就唔整了, 一來無咩技術二來太花時間了. 依家DC會出就最好. 又知佢會出到出貨都等o左好耐了.
jeffloh 發表於 5-9-2016 03:17 PM
係呀~~不過custom made我就唔整了, 一來無咩技術二來太花時間了. 依家DC會出就最好. 又知佢會出到出貨都 ...

衣家開始整緊部車 :shiny:
剛取batman,哇個嘴畫得好hea
955#  果d
米曹各款都返咗
不過又貴咗