Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

廿一月 發表於 24-10-2016 09:07 AM
Batgirl 同robo-batman好正
但Batgirl架紫色電單車都會出埋?

你睇圖可以見到成盒figure係batgirl連埋架車架~
係喎, 冇留意添{:1_374:}
唔該大大:64:

剛在FB見到電影版superman, armored batman, 幾款卡通版figure, batwing, 同埋arrow/flash 2-pack都已經有現貨, 有興趣朋友可以留意下~
jeffloh 發表於 8-11-2016 05:28 PM
剛在FB見到電影版superman, armored batman, 幾款卡通版figure, batwing, 同埋arrow/flash 2-pack都已經有 ...

我尋日唔見有呢...可能今日再睇
yy23455699 發表於 9-11-2016 08:24 AM
我尋日唔見有呢...可能今日再睇

我之前在"笑慢"訂的(armored batman同robo-batman) , 睇下今個星期邊日得閒d再去拎. 始終films系列都好新, 定價又唔平, 所以我都只訂了batman, 其他的等現貨到手再算.
睇地區就知總店post:p
唔知隻重甲得唔得
剛剛係銅鑼灣買了armored batman同robo batman
quincy 發表於 9-11-2016 02:15 PM
唔知隻重甲得唔得

我覺得幾好,實淨過mafex好多,眼會著燈,塊仿皮肩整得幾好,車功比mafex好,但支槍唔係拿得咁穩。

numan123 發表於 9-11-2016 06:35 PM
我覺得幾好,實淨過mafex好多,眼會著燈,塊仿皮肩整得幾好,車功比mafex好,但支槍唔係拿得咁穩。

乜原來有燈:handshake:
但7"夾唔到我隻Mafex超人....
edmondphk 發表於 9-11-2016 10:04 PM
乜原來有燈
但7"夾唔到我隻Mafex超人....

係呀,開關制就係腰帶以上面塊腹甲,設計有心思。:D
numan123 發表於 9-11-2016 10:42 PM
係呀,開關制就係腰帶以上面塊腹甲,設計有心思。

個制好好㩒咁wor...
昨天取了FILM 系列的batman同superman, 感覺又真係比平時的DCC figure做得好d, 感覺比較扎實, 都有d似玩緊SHF. 不過昨天只係簡單拎出來玩下, 都仲未好仔細咁研究.

依家有實物就明點解個價比正常DCC高咁多, 電影角色如果咁出都幾正, 但漫畫造型可以keep返USD28 個水平都OK了~

仲有附一個支架,有參考過日廠D設計; 可動完善過DCC。
只入咗肥甲蝠,三點不滿意; 大脾無類似超人個旋轉關節設計同胸位可動不多,披風肩位略大如頂到披風個位仲會拱起。不過買佢最大兩賣點著燈同似電影,雖然將近7寸高; 但配6寸比例超人又喺另一種味道:DD
好似周街都無貨
cncbncn