Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DCC figure齊齊玩討論區

yy23455699 發表於 6-6-2016 02:11 PM
Mad Love Set 有條開盒片

https://www.facebook.com/GameSpot/videos/10157019142855436/

買o左幾隻動畫版figure都覺得一般, 所以已經無買落去....最主要係為了就返個style, 對腳好幼腳板好細, 唔用stand根本企唔穩...本身想訂TDKR 同batman beyond 3-pack不過都係等現貨先至再決定...
jeffloh 發表於 6-6-2016 02:23 PM
買o左幾隻動畫版figure都覺得一般, 所以已經無買落去....最主要係為了就返個style, 對腳好幼腳板好細, 唔 ...

呢條line唔係DieHard fan的話淨係買開頭果D都夠,
雖然依家佢出嘅我都會買,因為雕得好正,同埋出好多之前無出嘅人,例如Roxy Rocket同BabyDoll。
佢出到Batwing嘅時候我就感覺到我都差唔多買夠。QC真係幾差,聽講好多人爆膠。我Wave1Batman隻腳上星期都無故爆咗,美國果邊好多人都係咁,搞到我同佢緊急維修。

雖然我當然訂咗呢一set:34:
hkh1993 發表於 5-6-2016 06:00 PM
我實物見都未見過呀.陰公

我都係...好想要大超啊...爭佢,就齊JL五子

[quote]yy23455699 發表於 6-6-2016 05:29 PM

因為之前佢d figure係用透明膠joint因此好易斷 (有玩過alex ross系列的人會明....)
現在的都已改成其他物料, 不過想入的角色我都已經入了~ (除了未出的batman beyong 3 pack)
終於有新貨出, 見到TV arrow, black canary同 reverse flash都已經出了貨
今個星期會返佢:

請問師兄們點先可以買番以前既dcc?
昨日見米曹返左arrow新果兩隻
herotam999 發表於 27-6-2016 06:48 PM
請問師兄們點先可以買番以前既dcc?

要睇你"以前"有幾前, 如果幾個月前出的都仲可能街上有貨, 但太舊的就無咩機會搵到(除非是死貨) 舊款的我多數會網上買返, 因為一打key word就搵到, 唔需要周圍找.
想問下flash有2個頭雕,幾時出,同邊有得訂thx
superior_k 發表於 28-6-2016 12:30 PM
想問下flash有2個頭雕,幾時出,同邊有得訂thx

邊隻flash figure會有2個頭雕??
arkham knight poision ivy 同 士兵&batman 3-pack已取消...:time:

jeffloh 發表於 28-6-2016 02:26 PM
邊隻flash figure會有2個頭雕??

佢講呢隻

我睇大貨水準, 如果OK或者會連同ARROW season 4 一齊買

edmondphk 發表於 29-6-2016 09:52 PM
佢講呢隻

我睇大貨水準, 如果OK或者會連同ARROW season 4 一齊買

今次2Pack, 一定要同SE4 Arrow一盒過買!

好在自己喜歡SE4 造型,又有手型換; 但訂價不變{:1_377:}差在可動會唔會新不如舊?!好似Aresnal咁就有D失望。
仲有flash面罩宜家SE2喺有唔同,側面同SE1開始時的分別都幾明顯; 希望現貨修改翻,唔喺用老模:p