Toysdaily 玩具日報

[分享討論] BANDAI 有趣的抽獎結果!!

有人叫祝賀{:1_199:}
果位陳美芬竟然可以中1set PG,2 set MG,單盒PG紅迷,一 set marker,一隻MG全武裝獨角,其他好多名就重覆又重覆,你玩X晒佢啦,呢D一係模型舖抽起抽獎咭,一係就自己友,今次抽獎根本係黑箱作業,既然即抽即知結果,點解唔即時公佈獎品剩餘數目?等人滿額仲傻傻地登記,唔係搵笨實係咩?
我見佢次次搞活動都有拎牌, 如果真係作弊 / 內部中獎 / 枱底交易
負責的公司一定有法律責任

作為經常買模型的用家來講, 的確係幾唔順氣......
其實呢個情況應該搵 ICAC, 消委會定海關?
定係小消費者無申訴渠道?

中獎一次以上的得獎者名單.

中獎最多的是- 劉永安 (12 次) ,

其次是
- 陳美芬 (6 次)
- 劉悅雯 (6 次) ,

- 區顯揚 (5 次)
- 余慧琳 (5 次)
- 余潔貞 (5 次)
- 陳德麟 (5 次)
- 高瀚珩 (5 次)
- 張勇 (5 次)
- 沈達希 (5 次)

這是巧合嗎?
ICAC:74:

呢排佢地為左改善形象。應該會受理。

笨大攪出冥雙子錯腳,是要還的。

我係作幣呀!咁點呀!我係獨家代理商,你咬我食呀?(以上內容只屬虛構,如有雷同實屬巧合)
以中獎最多人士來計算,10位當中有4位係女性。到今日我先知原來香港咁多女性買高達模型?
搵 ICAC, 消委會定海關?我相信他們都未必做到什麼事,要Bandai正視這問題(漏洞)。可能要去高登,蘋果,Whatapps.......先可令Bandai關注。
剛去了官方發帖,  可能很快被刪,如果大家想支持,  表達不滿,  可幫忙挺一下

w w w.facebook.com/pbandai.hk?fref=ts

ps:  借Fredsan 統計資料一下
慘得過中獎名單明明有自己名
但過咗成年毛都收唔到條..............

利申:雖然都係安慰獎之類所以都費事追究
我都試過中獎跟住得個等字,後尾發電郵查詢都好快有回覆,最後都收到獎品

另外今次抽獎結果都幾好笑,真係要佢地交待下,之前幾次都唔係咁....真係令到好多支持嘅朋友失望,好多人都係為左張卡先唔等平d買左盒模型先
好羨慕 高文俊先生
在一次抽獎活動中同時間抽得:

PG 1/60 00 RAISER (1盒)
PG 1/60 GUNDAM ASTRAY RED FRAME (2盒)
PG 1/60 ZETA GUNDAM (1盒)
MG 1/100 FULL ARMOR UNICORN GUNDAM (1盒)
MG 1/100 UNICORN GUNDAM 02 BANSHEE (1盒)

4盒PG 運氣好到不得了 :71:
好好笑{:1_214:}{:1_214:}{:1_214:}
最好笑係我見到X寶有大量淨抽獎咭賣!真光怪
{:3_142:}

師兄,睇埋呢個仲有趣呀!

l b x.bandai-asia.com/lbx/luckydraw-w2/result/main/

你可以數到有幾多個 林志偉 同 許志恆 嗎?!
回復 29# battsir

haha,劉永安又中好多次.....