Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 香港法律巳死!!

另一方面,有部份港人非常支持警隊
FB page "向香港警察致敬" 剛以支持警隊為口號, 希望組成新政治團體, 呼 ...
WalkerMachine 發表於 3-7-2014 05:11 PM

引入城管,看似痴九根,但遲下真的出現也不出奇。

班當權者就坐在冷氣房!!:69:

梁美芬正狗養!!.............................
梁美芬正狗養!!.............................
冬暖夏涼小恐龍 發表於 3-7-2014 08:16 PM

公道講句,香港警察仍是信得過的,只是限制於紀律部隊的規例,最 pk 的只是那班要討共的當權者!!每每要為他們擋駕,但利益卻是他們佔盡!!!
警察也是當權者的工具!!!

到清晰的「 屍煙」影像

給香港人 - 問誰未發聲

給香港人 - 問誰未發聲

http://www.youtube.com/watch?v=CS7xEasr-OI

http://www.youtube.com/watch?v=DU5ZvvYzBZY&sns=fb

发布日期:2014年7月1日

NEW ENGLISH CAPTION
我們嘗試用最簡單,亦最準確政府審核港鐵標準
1平方米企6個人的寬鬆計法去計算,
維園足球場,長72.25 米,闊46.5 米,
面積3382.875 平方米。

警察也是當權者的工具!!!
水水的基地 發表於 3-7-2014 10:10 PM

我係支持警察執法,但一件事還一件事,
你抬人走抬到人頸、手傷哂,又拍打示威者塊面,
呢啲就超出左佢應該做既野。

可能有人會話示威者態度惡劣,
但警察係有受訓練,EQ無理由咁低,
難聽啲講,受氣,份人工包埋架。

今日重要控告71司機停車無熄匙,完全係欲加之罪。
警察形象低落係自己造成,如果有做好本份,人地煽動極有限
咁人哋次次玩到趕都唔肯走,咁點好先?
以前可以和平遊行和平示威,點解宜家吓吓留守到通宵?

EQ高唔等於無脾氣,當你被罵全家相信都會忍唔出施丹頭鎚

我覺得71司機係要以扣分為懲罰,但唔一定要呢條=.=
民望插水無錯係疚由自取,但同時係身不由己……
唔好話乜野身不由己或者打份工啦...
留低 , 接受命令
呢一個行為
已經係表達左一種取態同一種立場啦...
無身不由己呢支歌仔唱架...
咁次次和平散去後都無人理,又可以點?
當兵嘅除咗執行指令外仲有咩立場可言,咁唔算身不由己?
真正冷漠嘅唔係士兵而係司令囉
所以呢個社會正反兩面就無平衡點嗎?
咁次次和平散去後都無人理,又可以點?
hk小文 發表於 4-7-2014 18:47

和平示威只是表達意見,  有無人理是另一回事,  顯淺的道理。   難道閣下想看到有人受重傷, 甚至死亡先安樂??
我係支持警察執法,但一件事還一件事,
你抬人走抬到人頸、手傷哂,又拍打示威者塊面,
呢啲 ...
Code 發表於 4-7-2014 14:07

如果示威者沒有互相扣著,  遵照警方的指示, 逐一離場。   警方不會使用低度武力清場。