Toysdaily 玩具日報

HT 日日都係 等等等....

究竟呢種心態嘅人幾時識得醒?幫hottoys講好説話?ht有人上討論區好奇咩?咁就收到就會改善?別 ...
特級豉油 發表於 9-3-2014 08:40 PM

師兄,我只是說說TH有員工睇下TD,閣下就聯想到HT回覆各樣那樣,想必師兄生活壓力可真不少,我等玩HT都有一段日子,深明食得咸魚抵得渴道理,都係玩下玩具,呃下水吹,relax ....還望師兄保重身子,若然無法釋懷,還是病向淺中醫,保重!
頭像被屏蔽
回復 21# neo.L
師兄~我唔太明...請指教
我以為係...  
q1: jan-mar
q2: apr-jun
q3: jul-sept
q4: oct-dec.....

點解q2 係 8月 ??
回復  neo.L
師兄~我唔太明...請指教
我以為係...  
q1: jan-mar
q2: apr-jun
q3: jul-sept
q4: oct ...
ricky246 發表於 10-3-2014 03:10 PM

可能HT係計農曆?? (講笑~XD)
HAHAHAHAHAHHAH 如果佢真係咁..我會接受~
香港春季是 3月-5月
唔係講講下Q1-Q4變左春夏秋冬咁攪笑下嗎?:36:

咁Q4 2014咪即係講緊2015年年頭{:1_206:}
如果HT啲產品係容易生產同啲QC係容易做到,市場就實大把翻版假貨,仲邊會炒高幾倍yahoo都會有人bid。你係老板都會學HT咁先收訂後造貨,容乜易啲貨唔受歡迎實蝕到PK,當然我覺得HT都應該交代遲出貨的原因。
唔係講講下Q1-Q4變左春夏秋冬咁攪笑下嗎?

咁Q4 2014咪即係講緊2015年年頭
ykchan2 發表於 10-3-2014 04:59 PM

..........
Q1係第一季,第一季你覺得會係乜嘢=_="
QUARTER d人都可以亂解...

Q1 :January, February, and March
Q2 : April, May, and June
Q3 :July, August, and September
Q4 :October, November, December

哩個係公認既法則...唔識既可以上網查下...
回復 73# 特級豉油

知唔知季度同季節既分別
haha, 即係咁, 一個願打一個願捱呢D野我就無乜意見o既

觀點唔同拗唔出奇, 不過拗還拗, 呢D咁factual o既o野都會拎o黎拗就好似怪D o羅

anyway, 祝身體健康 :57:
回復 76# ykchan2

同意,我係一個非常有耐性既玩家,基本上對派貨時間冇乜意見
只係路過見到覺得好笑{:2_297:}
咁即係 Q2 係 3-6月....咁ROBOCOP 應該最遲6月會有得拿~~~~真係好心急~~ ^ ^
唔知3月會派什麼?之前有師兄post sideshow船期,可不可再post the link