Toysdaily 玩具日報

HT 日日都係 等等等....

其实我唔多介意等(假如预计话两年之后出都唔紧要),但系问题系超曬时间,顶你,订又要落,时间任讲,拖你就拖你,出货时唔中意你就遢订啦,真系玩曬。大家记得berserker predator嘛?缩曬水又如何?大家比曬订,吹咩
其實而家商品說明條例立法後,如完成品同樣版相差太大,係可以告得入,另外,HT所訂立的一個月提貨限期條款 ...
keithwu516 發表於 9-3-2014 01:21 PM

說得有理,最重要啲儍仔連一點時事常識也沒有,不過講咗啲案例都無用,班友根本只係「齋講唔做,動作指導」,呢個時候總有自以為是嘅人想:「唔知就唔好扮正義」,尋找吓「裝修」啦!
人地從無講實幾時岀貨呀大佬,有同你講幾年幾月幾日咩?有你仲上網日嘈夜嘈?比意見?喺度講有 ...
特級豉油 發表於 9-3-2014 01:15 PM

The 1/6th scale Iron Patriot Limited Edition Collectible Figurine specially features:
- Authentic and detailed fully realized likeness of Don Cheadle as Iron Patriot in the Iron Man 3 movie
- Head sculpt with helmet with authentic likeness of Don Cheadle as Iron Patriot in the movie
- Alternate helmeted head with light-up function
- Approximately 31 cm tall
- Over 36 points of articulations
- Contains diecast material
- Metallic red, white and blue star spangled armor
- LED-lighted eyes and RT on chest (white light, battery operated)
- Three (3) pairs of interchangeable palms including:
One (1) pair with improved articulations, movable fingers and light-up repulsors (white light, battery operated)
One (1) pair of open palms with light-up repulsors (white light, battery operated) One (1) pair of fists
Weapon:
- One (1) rotatable machine gun at the back

Accessory:
- LED light-up figure stand with Iron Patriot nameplate and movie logo (white light, battery operated)

Artists:
- Head Sculpted by Kojun
- Head Painted by JC. Hong
- Head Art Directed by JC. Hong

**Prototype shown, final product may be slightly different
**Product details could be subjected to change without further notice
**Battery included for collectible figure, button cells are required
**Battery not included for figure stand, 2A batteries (2 pieces) are required

Release date: Q4, 2013
TM & © 2013 Marvel & Subs.

© 2013 Hot Toys Limited. All Rights Reserved.

「人地從無講實幾時岀貨呀大佬,有同你講幾年幾月幾日咩?」
每一次HT出貨時都有喺官方渠道講明幾時出貨架,你有冇細心睇過﹖
唔知幾時開始會扭曲成咁,買方去問HT門市staff,staff講幾月出可以當staff亂吹從來唔信,
等於去M記問staff個餐賣幾錢都唔可以信,因為staff冇training唔可信,不過呢個又另一個問題,都算啦,
依家官網寫明幾時出貨都有玩家話冇講幾時出﹖我就當人人對Q3-Q4個定義唔同,可能HT個計法同大眾人唔同,唔肯定邊月出貨,
不過年份呢﹖年份冇得拗吧﹖當年訂愛國者時講2013 Q4出貨,依家2014年啦,派咗去邊﹖
講真唔係每一個人都會因為HT派遲就去政府告佢,我相信港人仍是有酌情處理的文明美德,
但玩家有聲音說出HT一而再再而三咁延遲出貨呢個問題,係咪真係要認真審視下個問題﹖

勞氣打一堆字出嚟唔會改變到有人對HT抱怨嘅事實,正如有人在討論區打一堆字出嚟亦唔會令HT出貨加快,
只知有不少人知道HT出貨愈來愈耐亦相繼出坑,不過世界總是「有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場」,
有人出坑亦有人入坑,無錯的確HT不缺出坑的一百幾十人生意,
但何時出貨準時亦成為了一種恩惠,而不是提供貨物的商家的一種職責呢﹖
單就以上情況以言,依家玩家只係睇咗HT出個辦或者官圖,接受隻figure,
然後畀錢落訂等HT當初講明 ...
chshting 發表於 9-3-2014 12:13 PM

我意思係winning eleven 訂下11人vs11人嘅規則,係開發商訂下不能任由玩家自己由改變,同樣hottoys訂下大約取貨日期,亦不可能由買方自由改變,HT亦甚少跟買方訂下確實日期,何來有延期?咁有咩問題呢?比訂金前已經講清講楚喎,唔同意可以終止交易,雙方關係從來對等,買方訂完之後到網上隱藏身份「討論」,更講到好似比人屈咁,呢啲係消費者應有態度?我就睇唔岀呢類消費者那方面係合理囉!又唔係「希望」又唔係「祈求」.......
The 1/6th scale Iron Patriot Limited Edition Collectible Figurine specially features:
- Authentic ...
chshting 發表於 9-3-2014 01:56 PM

唔緊要!就用呢篇文字告佢!你有信心的話 XD

或者咁講,大家為乜嘢先?我真係唔明玩得咁辛苦,都唔覺係享受.... 為乜?打工唔開心就轉工好平常,玩具又點解要執著至此?平心而論問問自己吧,自己鑽牛尖,就到人家網上平台公開發洩,企圖尋找同病相憐嘅人支持自己,對事件又不能解決,又影響其他人,損人不利己,下聯是「何樂而不為」嗎?再者越講越離譜,道理何在?

既然認為自己係道理,點解唔直接向相關機構當面反映要求改善?更可以用實際行動表示不滿,現就好似想發達又唔比心機揾錢,度條六合彩又唔去買,咁財神爺就會向你招手?
HT脫期唔止一次,係事實。

開訂之前,賣家講好幾時派貨,買家及潛在買家自己衡量等唔等得,願者上釣,無得怨。
而家既情況係,HT收訂o個陣亂up個日子,之後唔跟貨期派,個龍門任佢搬既,有問題o個個反而係「唔等得,無耐性」既玩家?
而竟然仲有人幫HT兜?
有限期既等唔係問題,無了期既等,甚至係拖,就係問題。

有師兄話寧願delay,希望隻figure可以做好d,又係扭曲晒
如果哩個邏輯係成立既話,delay完又delay既紅豬豬大貨有幾驚為天人?
而早派既tony stark,超人父子又造得有幾差?
無論早派遲派,都應該做返個辦既水準,否則只係貨不對辦
人地從無講實幾時岀貨呀大佬,有同你講幾年幾月幾日咩?有你仲上網日嘈夜嘈?比意見?喺度講有 ...
特級豉油 發表於 9-3-2014 01:15 PM

哈哈哈,師兄的回文實在叫人另眼相看,閣下的心胸連你口中的糞青都容不下,實在要計計夠唔夠班去教訓人,多玩HT產品吧,可以提升EQ的。

補充:TH店長有看TD習慣的,相信好多去訂貨師兄都知道
落左訂就等於唔可以畀意見佢 話佢做得唔好了嗎?

畀意見佢 無代表我違反左個協議架 : 訂金我依然畀 ...
shukei 發表於 9-3-2014 11:46 AM

呢度系咁, ching等得耐講下分享,就会有D奇怪人說些奇怪言論. 唔好理佢地就好:x
係﹖我由MMS14隻Superman Returns玩到依家MMS2XX,
我就覺得依家HT出貨時間平均耐咗,以前戲上前一 ...
chshting 發表於 9-3-2014 12:57 PM

好似都成習慣, 可能出時未設計好, 之後又耍解诀好多技術问題. 而且開訂figure多了,可能人手不足去處理問题.希望之後有改善:58:
這個post幾時又會搬去垃圾區?應炔了:68:
其實買家可以有咩方法?
買咗但佢delay買家投訴又真係冇錯, 因為驚佢快咗而做得唔好又的確好唔應該咁諗都係冇錯, 但眼見佢又真係唔會理(或者唔見有好大改善), 鬼咩,佢都唔驚冇人買.

咁作為買家有咩實際行動可以影響到佢又準時又好品質?  投訴真係唔見有咩用, 隨時連post都冇埋, 除咗唔買, 真心,有咩work既方法我都想支持,作為買家當然想快啲同拎隻完美 . 唔只HT有呢個問題, 其他如EB都係.
其實買家可以有咩方法?
買咗但佢delay買家投訴又真係冇錯, 因為驚佢快咗而做得唔好又的確好唔 ...
mj23 發表於 9-3-2014 06:09 PM

EB delay 都有,但係最少佢無收我地D訂金,起碼出得唔好我可以唔買

HT比訂,貨不對版要硬食,production line 可以handle 幾多貨都唔知?咪玩啦,我第一隻 pirates of carribiean 開始玩,以前從未有過呢D問題

換句話講,無咁大個頭就咪載咁大頂瑁,出唔到咁多貨,同我地講話要等二年,如果我都照落個問題就關我事

究竟呢種心態嘅人幾時識得醒?幫hottoys講好説話?ht有人上討論區好奇咩?咁就收到就會改善?別再自欺欺人了!

又或者用返你的心態去講,開個post立即有幾十人回應,反應熱烈就覺得好多「受害者」,但hottoys呢?經過一番計算同市場策略,銷售數字同銀行戶口數字幾何級數上升,呢班受害者佔市場百份比又多少?最重要單單呢個topic,都仲有至少百多張訂單穩操勝券,假如你是管理層又會點理會分分鐘連全球市場都不足1%之反對聲音?唔講呢啲只有他們才知嘅嘢,每次岀新産品,依然大排長龍,每人$500訂,未來還接近100%收回接近$1000尾數,再蠢都明白呢盤生意有幾成功吧,最重要你地估下無反對聲音顧客多定反對的多?

成日話無辦法又被屈又焗訂,如果復仇者系列開訂反應冷淡甚至無人訂,你係該公司管理層又會點?完全唔理會唔討論唔買該公司産品就係最好嘅回應,正如蘋果日報,多年受了多少遣責,交罰款夠買多間豪宅,至今依然全港數一數二銷售量報紙,而最無恥就係又要日日買,但又鬧呢份報紙日日嘩衆取寵,我自己早就不看該集團任何刊物,生活上同網上都只有「早就無睇」呢種回應,何時到你們「早就無理會hottoys了」?

還有,連自己糞便都容不下,為什麼要容下糞青?「你」可以容下自己甚至人家糞便???
樓上既朋友,你言重了。
大家都愛之深,責之切。

你想多了。不用糞來糞去的。