Toysdaily 玩具日報

[其他] 日本玩具生產商 CM's 宣佈破產

回復 84# sckoko

唉 張圖唔係我GA

我上網一搵百聖龍王就搵到呢張....-,-

同我果隻一樣爛法.....
其實CM的營運方式,吾執算偷笑。
你又要貴,又要用流料,又要垃圾設計,又要on9 QC,試問又點會吾執。
你賣得貴,吾該你比返貴應得的質素,尤其是出冷門產品。
要用無限的brave和無限的愛才能夠買的brave合金,你買埋我果份啦。
回復  sckoko

唉 張圖唔係我GA

我上網一搵百聖龍王就搵到呢張....-,-

同我果隻一樣爛法.....
陳某在身邊 發表於 8-3-2014 01:19 AM

我記得曾有位大大出post提出可補救百聖龍王斷大腿膠粒方法,各位可以試一試!!!

大概意思係................
1)把斷了的膠粒先從大腿內取出來,再把原先膠粒髖骨的位置用[手鑽]鑽開一個小孔,植入銅枝後,跟著在髖骨內部位置加厚膠片鑽孔,把銅枝用AA超能膠固定在內部~

2)再把斷了的膠粒同樣用[手鑽]鑽開一個小孔,插入在己穩固了髖骨位置的銅枝上,再用AA超能膠把膠粒固定在銅枝,乾透後補救手術完成,可再把百聖龍王大腿插入膠粒內
哎,斷咗纜,仲諗住佢會出埋隻太空小十五義哥頓!:no:

還返比我呀:help:
出埋先好執{:2_286:}
其實會唔會好似Yamato吟,重組之後又再出過呢?東山再起呢?
C兄你爛個位同我一樣
sckoko 發表於 7-3-2014 08:03 PM

我個隻爛左大合體時, 百勝龍王做腳板個扣位~
回復 95# yin_0926

我同CHING感同身受,最慘係一心等佢出,連隻DX版都放埋。:63:
我記得曾有位大大出post提出可補救百聖龍王斷大腿膠粒方法,各位可以試一試!!!

大概意思係............ ...
G-man 發表於 8-3-2014 03:00 AM

銅支一早買左, 但一路無時間整, 依家粒的我都唔知點拎返出黎.....
雖然佢D出品時有"驚"喜~~~但出品好啱我呢D老餅~~~~可惜:42:
回復 98# 大凱撒
仲諗住終於有勇者王以外嘅可分體合金勇者......
唯有盼望合金魂......
不過應該都無乜機會
Evolution Toy 會唔會係下一間
ridge_v 發表於 9-3-2014 10:01 AM
希望唔係啦....................始終多一間好過少一間玩具生產商囉!!:ar:
I wish I have this -

http://www.youtube.com/watch?v=lUP2kM7ngd4

Probably no other company will make it again...:67:
ridge_v 發表於 9/3/2014 10:01

Evolution boss is the old boss of CMS !

Same practice.

Cheap material , high price, bad design , poor QC: even worsen, no metal now!