Toysdaily 玩具日報

[其他] 日本玩具生產商 CM's 宣佈破產

回復 59# 太陽之牙

佢出埋呢堆女會死得仲慘 . . . 現今嘅膠價但係十年前嘅膠樣 . . .
蝕得佢仲金 . . .

快d SR化啦...

無嘅,cms 之死就正正又響起個問題囉
玩家要嚴選
個出貨量又難估,
量細又養唔肥間廠(做行的大大會明)個貨價唔可以做低,
唔好賣又責貨,
唔想賠倉租就跳樓價,
無資金就無得做開發同起版囉。
我買架愛干達号都係遲早玩完架。無得用平均成本法。vf-1系列都死得,每次出一款做一套模。否敢想像。。大公司有自己的廠家或養肥左既廠,細公司,無得玩嘅。
下, 剛剛仲諗緊入唔入佢隻機甲創世紀的藍機連山貓號添, 會唔會升價嫁....
加埋日本D經濟自從海兆同漏核電之後更加雪上加霜

回復 63# 水水的基地
r.i.p. cms

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
南原 賣14800 YEN........ 唔汁都唔得LA......
samsung 發表於 6-3-2014 10:28 AM

yes, that is too expensive, even for hardcore fans.:o
R.I.P. cms...多謝你完左我地一的夢...唉...
頭像被屏蔽
雖然自己一向都唔多鐘意佢哋D出品, 但多多少少都感到可惜。

R.I.P.
高迪安我是收货的,可惜了
我都係呢一年先接觸CMS既合金, 全部都係跳樓價入, 機動警察, 鷹頭獅, 逆轉王, 三冠王 4隻, 自己好鐘意逆轉王同三冠王, 因為都有儲小雙俠D 合金, 仲有用料都好足, 好重手, 又可以變形, 如果出埋大馬神就好喇, 可惜最後都係要褶
Mo.P 發表於 6-3-2014 11:03 PM

大馬神有UNIFIVE出過.
呢間野一早好汁啦  之前買左隻獅人鳳連百聖龍王,百聖龍王佢對腳係一大件合金件, 但連接一大件合金的 竟是一粒膠的......最後....不要再說了
自動分解及自動出油經典!
我D銀河飄流同Votoms都已經仙遊。
助我完"機甲創世紀電單車"夢, 雖然隻綠色同原作有difference, 但不竟出齊紅綠藍+黑, R.I.P.~!:61: