Toysdaily 玩具日報

[其他] 日本玩具生產商 CM's 宣佈破產

CM's出得最好的盒裝玩具MACROSS.....令人懷念.....

向CM's作最後致敬....

CM's一路好走啦.... ....快快投胎重新出發....

雖然我唔係 CM's 嘅Fans,不過唔覺唔覺,原來自己都入左唔少,有戰國魔神、三冠王、逆轉王、宇宙騎士、無敵巴拉達、金剛飛天鑽和陰陽電磁俠...雖然每一件都不是perfect,但總算是我心目中在市場上最滿意的。正所謂無功都有勞,希望旗下員工有著落啦! R.I.P.:o

我其中兩件CM's產品,1/35及1/18 ZERBERUS

裝甲騎兵青之騎士系列1/35完成品除了CM's,哪會有廠商願意出…?

多謝CM's,一路好走~ :oh:
o...CM'S出了很多少眾玩具, 其中有機動警察合金及膠玩具, 早前少了Y廠, 現又無埋C廠, 期望B廠出等於絕望

我都係呢一年先接觸CMS既合金, 全部都係跳樓價入, 機動警察, 鷹頭獅, 逆轉王, 三冠王 4隻, 自己好鐘意逆轉王同三冠王:71:, 因為都有儲小雙俠D 合金, 仲有用料都好足, 好重手, 又可以變形, 如果出埋大馬神就好喇, 可惜最後都係要褶:!
{:1_236:}

佢D野會唔會升值:p

這套盒蛋做工很好的:help:

Goodbye Cms.
自己擁有Brave合金
機動警察布關節+燈,勇者王完全變形合體,獅人鳳+百勝龍王
推出笨大唔會出的產品
CM's有我值得欣賞地方,可惜 :79:
只有蠢材先會為一廠獨大而歡呼
AWAN 發表於 6-3-2014 18:51

有辦法咩?係有心嘅就出好D,  唔洗搞到咁嘅地步可以同人一爭長短啦 ~ !
好似 HT咁,咪有係有0開始由本港打到國外,做起咗個名就縮皮升價。
個個做生意都唔會同你講良心㗎啦 ~ !
李+X夠一黨獨大咯~ 你可以點?我可以點?大家聯手逼佢共產分晒D身家比全部港人?
意見各有不同,話人「蠢材」為先就唔啱 !
而且,大家只係講出CM's一直存在嘅問題所在,無為一廠獨大而歡呼,實在不明所以 !
回復 46# cartoon

agree ar.. I have bought too.
太好了
可以放番絕對無敵元氣爆發熱血最強既版權
係80後的好消息
太好了
可以放番絕對無敵元氣爆發熱血最強既版權
係80後的好消息
pakki003 發表於 7-3-2014 01:18 AM

CMS買左,其他廠買唔到版權出玩具??
CM's 計畫商品化的 figure:

{:1_217:}
南原 賣14800 YEN........ 唔汁都唔得LA......