Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年6月 聖衣神話 人馬座 星矢 (官圖P10)

有愛還有愛,有錢買還有錢買
第一手有第一手開心,執平貨亦都有執平貨歡樂
大家條線唔同啫
有時唔係唔想唔出post分享,我日日放工玩具舖就閂門,假期又未必有時間去買玩具,到我買左影晒相,已經有幾位師兄開左post仲可能有成十幾版回覆
我站在論壇遊客立場,都唔想同一版有過半都係分享同一件玩具。就算有,都係主要集中睇某幾位大手啲靚相。
問心,人有虛榮心,開得post都想多人讚,見到啲師兄有成十幾版回覆,自己個post得幾過,隔幾個鐘沉埋,我寧願唔開
除非,我件玩具係比較少見或冷門,就會開post分享搵知音
玩緊,人地等到160蚊先入,先開到相post,不要怪人地
godgundam 發表於 28-6-2014 06:10 PM

我都等平d先入, 如果一直都貴咪玩少隻law
回復  godgundam

咁又真,又冇話唔買,等執死雞姐
adidas 發表於 28-6-2014 07:02 PM

其他神話,ex我都頭一兩日買
係omg星矢先想執死雞
我個人始終對omg無咩愛
係對星矢個頭有d愛
大家條線唔同啫
有時唔 ...
迪捷路貓 發表於 28-6-2014 09:26 PM

同意..........:67:
人哋想平啲價錢先入都要俾人批鬥?!(唔好同我講咩炒起咗就鬧人住,隻嘢都未炒起)
彈 ...
炒價仙人 發表於 28-6-2014 12:07 PM

每人嘅消費習慣都唔同,只要對自己及家人負責任基本上已足夠,不用理會他人。

對於插極唔夠的一群,大可節省氣力不談,對於像我仍觀望的一群,相信為數不少。

對於一出即入的一群,大致上都本著早買早享受的精神,然而這種享受只局限個人觀感,並不表示你優越他人,可惜當中有將這享受來取笑仍未入手的一群,再以接龍的形式延續。

我終於明白,玩具除了玩其本體之外,原來仲有另一種玩法。

OMG真係垃圾到暈, 但呢套的碓係正傳延續篇而星矢著咗呢件寶石黃金聖衣已是無法改變事實.
所以我唔理乜义OMG, 只從聖衣角度出發, 玩具出得真的不俗, 起碼比起以EX掛帥的冥雙子,薜安有誠意得多.
而且OMG射手其實計落和上一代聖衣都算係存在係同一條時間軸上. 所以個人而言, 淨買OMG射手放埋係其它神話隔離都不會違和.
大家條線唔同啫
有時唔 ...
迪捷路貓 發表於 28-6-2014 09:26 PM

十多版的回覆,有多少係直接關於本來玩具,有多少係三五知己聯誼,洗呀洗........

我們還有玩具主題集中區。
每人嘅消費習慣都唔同,只要對自己及家人負責任基本上已足夠,不用理會他人。

對於插極唔夠的 ...
iorik 發表於 28-6-2014 11:06 PM

師兄,觀望係無問題,早買早享受唔係優越感,係對某樣玩具的偏執,當然我唔可能話自己持平,不過亂插的一群真係講者無心,聽者有意。
我一向少出post出包膠,又唔係影得好又唔係咩收藏家,只係一件死忠星矢迷,有人踩自己心頭好所以反應過敏,我尊重各位取向,總之免傷和氣就好啦。

PS: Omega無疑係垃圾劇情,但我都有睇晒(悲哀),omega唯一牽動到我就係五小強,如果omega出五小強,我都會即入。
頭像被屏蔽
圍巾哪~ 辛苦人家 PS 了  {:1_201:}

圖片轉載自ALL4SEIYA
師兄,觀望係無問題,早買早享受唔係優越感,係對某樣玩具的偏執,當然我唔可能話自己持平,不過 ...
adidas 發表於 29-6-2014 12:26 AM

對。我亦唔夠冷靜,忘記表明係當中,並非整群。
手臂盔甲太肥、膝蓋甲縫隙太大,舊版素體其實應該淘汰了,所以質素再怎麼好也沒用
如果用ex來出,應該會不錯 ...
kiki33 發表於 29-6-2014 00:33

膝蓋甲完全唔關E唔EX事...相反EX條腰弄巧反拙地過幼,體形奀佻鬼命冇晒力量感....