Toysdaily 玩具日報

樓主: kenneth0731

[個人收藏] 閃卡 - 龍珠系列(多圖) (新增p.2 街霸 及 美少女戰士 系列, 增設目錄於 #1)

當年因為龍珠做完,加上又興返打機,個個放棄晒
另外當年咭展其實好細規模,又好似得一日所以無乜人知 ...
frankieccc 發表於 14-1-2014 10:57 PM

張Catalog好正:shiny:,睇番D機頭紙D童年回憶番晒來!
以前等出新一代咭,好似依家期待新iPhone出一樣。
一放學一班FD狗衝去抽!
當年因為龍珠做完,加上又興返打機,個個放棄晒
另外當年咭展其實好細規模,又好似得一日所以無乜人知 ...
frankieccc 發表於 14-1-2014 10:57 PM

好令人懷念既機頭紙 :shiny:
    CHING 當年咭展有冇咩特別野睇
好令人懷念既機頭紙
    CHING 當年咭展有冇咩特別野睇
kenneth0731 發表於 15-1-2014 10:11 AM

印象中係無乜野睇
如之前所講佢開個show好似for比人抽返日本版d舊代數咭多
如果大家記得龍珠港版以前d咭係出得好衰d閃又印得唔好用料又薄
另外睇返第一頁ching d收藏
大合併個套激鬥版15而家仲可以買得返,但第16唔知點解好難搵同好貴
以前你地鐘意本彈定激鬥版?我其實比較喜歡本彈,雖然閃咭無咁靚但白咭係劇情一路去,激鬥係跳黎跳去無咁好
我冇掉晒,反之係上左中學開始打籃球之後。
覺得自已吾再玩卡,吾想掉�賣。
發神經將閃中閃,暗閃 等 ...
天碼 發表於 14-1-2014 02:55 PM

都幾...以前d閃中閃,暗閃一開已經唔值錢...
印象中係無乜野睇
如之前所講佢開個show好似for比人抽返日本版d舊代數咭多
如果大家記得龍珠港版以前 ...
frankieccc 發表於 15-1-2014 10:25 AM

日版卡厚身少少同好滑身, 手感一流 :DD

冇野睇?! 不過淨係入場要佢本書仔都夠啦
另外睇返第一頁ching d收藏
大合併個套激鬥版15而家仲可以買得返,但第16唔知點解好難搵同好貴
以前你地鐘 ...
frankieccc 發表於 15-1-2014 10:50 AM

買得返都好喎, 去睇下先, 麻煩晒CHING :64:

如果計靚, 應該係 風雲, 普通白卡都有個圓形金龍仔
    之後到 本彈 / 激鬥
    感覺最一般係 條碼 同 PP
都幾...以前d閃中閃,暗閃一開已經唔值錢...
denniskwong 發表於 15-1-2014 10:57 AM

一開就會有氣泡同少少痕跡, 一定睇到

以前都好鍾意萬變卡
果時細個無online game玩
有部game boy/gear已經好威威
但唔係個個細路都買得起
相反一蚊張既萬變卡成為左大部分小朋友既廉價娛樂
周圍同人拍卡、飛卡、換卡,已經可以消磨一個下午
龍珠、聖鬥士、美少女、孖寶、街霸、入樽......差唔多講得出既卡我樣樣都儲過
甚至豪花多年黎的積蓄買左成套龍珠鐳射/膠卡 (六張鐳射應該就係風雲卡第一張圖果六款)
好鍾意這套卡,可惜某次係街上比某班蝴蝶村街童"借"黎睇,就成本龍珠卡簿一"借"無回頭:help:
從此意興闌珊就無再儲了......直至早幾年重出了龍珠卡boxset,先買返回味一下,可惜呢個復刻系列無繼續出落去
睇到樓主貼既圖,好多回憶,又好大感慨

一張小小的卡,細訴出我們的年輕......
買得返都好喎, 去睇下先, 麻煩晒CHING

如果計靚, 應該係 風雲, 普通白卡都有個圓形金 ...
kenneth0731 發表於 15-1-2014 12:54 PM

但15代ching你好似已經有,16好少見人放
以前都好鍾意萬變卡
但唔係個個細路都買得起
相 ...
野比大雄 發表於 15-1-2014 04:56 PM

Ching所講個boxset我只買到1至4彈合集
第5至八彈出左無奈就勁炒
呢set正野黎……佢有四張新畫咭送
以前都好鍾意萬變卡
但唔係個個細路都買得起
相 ...
野比大雄 發表於 15-1-2014 04:56 PM

:50:
CHING既經歷......
但15代ching你好似已經有,16好少見人放
frankieccc 發表於 15-1-2014 10:51 PM

:58:  可以既話都想集齊成幅圖
可以既話都想集齊成幅圖
kenneth0731 發表於 15-1-2014 11:06 PM

都係,但下半幅好難搵,希望大大搵到
另外其實本彈雙面閃d合併都好靚