Toysdaily 玩具日報

樓主: kenneth0731

[個人收藏] 閃卡 - 龍珠系列(多圖) (新增p.2 街霸 及 美少女戰士 系列, 增設目錄於 #1)

依張其實係咪番出過?
師兄話係SOGO咭展招待既,但我自已果張已經係小學Keep到依家 30幾歲了
天碼 發表於 14-1-2014 01:01 PM

唔出奇
可能日本好早已有
香港咭展攞黎用唔出奇,個咭展大約記得係1993至1994左右時間攪
以前都有玩下咭, 主要儲SAILORMOON, 之後SAILORMOON完左, 不過仍然戒唔甩, 變左儲TOKIMEKI, 現在睇返真的幾浪費下.
我仲keep住好多龍珠閃卡, 不過一定唔會賣, 留做一份回憶~
denniskwong 發表於 14-1-2014 10:18 AM

如果要揀, 我寧願賣玩具, 都唔會賣D卡
龍珠咭我得十幾張..覺得最正是風雲6本身白咭已經係膠咭,圖畫多數是漫畫封面彩圖..另外雷射閃亦好華麗..當年 ...
老文 發表於 14-1-2014 11:00 AM

尼套當年已經係極品, 但玩唔起...... :56:
回復 79# kenneth0731

但當年唔識珍惜...有得抽都唔知原來係寶來:70:
如果要揀, 我寧願賣玩具, 都唔會賣D卡
kenneth0731 發表於 14-1-2014 02:21 PM

我最後悔好多閃中閃同暗閃都掉晒..........
以前都有玩下咭, 主要儲SAILORMOON, 之後SAILORMOON完左, 不過仍然戒唔甩, 變左儲TOKIMEKI, 現在睇返真的幾 ...
redfish 發表於 14-1-2014 01:48 PM

CHING 當時都係用嚮自己鍾意既地方, 冇話浪唔浪費既, 最緊要開心 :43:
唔出奇
可能日本好早已有
香港咭展攞黎用唔出奇,個咭展大約記得係1993至1994左右時間攪
frankieccc 發表於 14-1-2014 01:29 PM

1993:71:  甘我個張應該就喺果時得到喇,原來展覽已經甘耐既事!
我都好後悔,當年後來賣左好多咭比鋪頭
而家d玩具係出得靚但始終應該無閃咭呢類收藏可以咁永恆
我最後悔好多閃中閃同暗閃都掉晒..........
denniskwong 發表於 14-1-2014 02:31 PM

我冇掉晒,反之係上左中學開始打籃球之後。
覺得自已吾再玩卡,吾想掉�賣。
發神經將閃中閃,暗閃 等隱藏閃卡底面分開晒。
放出來欣賞,之後覺得自已ON9左:59:
當年玩大系、四驅車、魔神英雄傳,同埋萬變卡係小學雞潮流@@
小弟上中學後又係轉玩NBA卡,最後儲嘅應該係幽遊白書,幸好垃圾佬性格(阿媽話),依家大部份舊野都無扔。咁.......就二十年,time flies~
我都好後悔,當年後來賣左好多咭比鋪頭
而家d玩具係出得靚但始終應該無閃咭呢類收藏可以咁永恆
frankieccc 發表於 14-1-2014 02:53 PM

因為閃咭正正好能夠代表90年代我地細個玩既過野, :!
    絕對係一樣好珍貴既童年回憶
當年玩大系、四驅車、魔神英雄傳,同埋萬變卡係小學雞潮流@@
小弟上中學後又係轉玩NBA卡,最後儲嘅應 ...
yabuki_joe 發表於 14-1-2014 03:22 PM

尼幾樣野當年真係中晒  :shiny:
因為閃咭正正好能夠代表90年代我地細個玩既過野,
kenneth0731 發表於 14-1-2014 09:24 PM

不過其實後期應該係因為龍珠做完,加上興打機所以無人再玩
另外當年咭展其實好細規模,好似得一日,所以唔多人去過
貼下場刊

[img][/img]
因為閃咭正正好能夠代表90年代我地細個玩既過野,
kenneth0731 發表於 14-1-2014 09:24 PM

當年因為龍珠做完,加上又興返打機,個個放棄晒
另外當年咭展其實好細規模,又好似得一日所以無乜人知
貼下場刊