Toysdaily 玩具日報

查看: 11229|回復: 20

[其他] 入左超力原本應該好開心,但係左肩膀好似殘廢咁

請問有冇師兄有方法搞搞,佢左肩膀好鬆成日都跌手,我而加用blue tack頂住都唔係好夠力,唉....仲要入左2千幾全新,點解會咁架:42:
你嗰隻是GX-50吧。我嗰隻都有呢個問題。。。。。自己調較擺pose的角度或者看看膊頭有沒有螺絲位可以扭緊一點。

師兄真有米,我上個月用左唔洗你一半既gx50價錢,買左五盒合金暈。
:cool: 後追貴野係要付出少少代價同風險 ......... 另外你肯定係全新 ?? 俾人玩到鬆晒唔出奇, 通常相隔一段年份嘅玩具我會首先當佢係中古先 ........
回復 4# 低能加爾

肯定係全新.玩開一定知:42:
回復 2# gazza1211

都係不舉:42:你又係肩頭冇力?
師兄莫非就係今日,係現時點閒逛時,見有師兄檢驗gx-50的那位?
如有縲絲位,扭緊一點點看有沒有改善吧!
在下的GX03在2001年購入時都有上述問題,已送了給朋友,2010買入GX50時,都是有這個問題的:70:
我嗰隻仲未開......仲係出左兩星期左右買,依加有D驚:69:
剛CHECK過自己個隻,有相同問題,師兄可以在背後灰色部分上緊番縲絲便可
如果係咁唔係只得我係咁.個個都有事隻gx50
應該都係通病黎, 我隻gx 31都係咁
回復 10# wpc

可以上返緊嗎
    師兄你試過la?{:1_197:}
回復  wpc

可以上返緊嗎
    師兄你試過la?
aesopa09843 發表於 5-1-2014 06:32 PM

剛剛試過,完全無問題!
回復  gazza1211

都係不舉你又係肩頭冇力?
aesopa09843 發表於 5/1/2014 02:14

I bought a brand new Godmars on the day of release, the shoulder was also like that.
I needed to buy  two boxes in order to get one with perfect QC