Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 呢幾個月訂玩具....夾夾埋埋蝕左幾千......以後仲應唔應該訂....!!!!

好少訂玩具...除了魂限野..暫時未中過大伏
老文 發表於 11-12-2013 11:42 AM
除神話限定無訂, 不過VF2713魚頭早買咗而家12魚伏,另多年前黃金俠BOXSET15魚大伏, 都係果句早買早享受係多多錢都買唔到既(不要打面):DD
回復  shingotaz

又唔係好介意隻玩具升定跌...而係唔知係咪我地比個市控制.....比人當傻仔, 明明隻玩具 ...
我很快 發表於 11-12-2013 01:19 AM

但開訂果陣就故意做成恐慌<--樓主已認清事實, 下次不會再蝕啦
回復 46# what

而家日日都唔知有幾多玩具係新出...邊買得咁多同玩得咁多..我都係等&#20903;或又平又新的2手先入...hk個市場根本承受唔到咁多又貴又大件既野...玩具野玩遲同無得玩...我都試過...真係唔會死的:$
我好耐冇訂貨了~~~~~~~~~~
初公佈女妖, 沒有土豪金的電鍍, 真的很吸引. 雖然定價貴過獨角, 一知開訂真的飛去訂.

點知出黎係粗糙的土豪金電鍍, 十分失望!
回復  what

而家日日都唔知有幾多玩具係新出...邊買得咁多同玩得咁多..我都係等&#20903;或又平又 ...
老文 發表於 11-12-2013 03:09 PM

非常同意。香港人屋企一般唔大,邊擺到咁多玩具。
自己又覺得買&#22175;放迷你倉或堆到成座山咁好無謂,
今年我買得多但係放得更多,
最後斬左兩條line。
玩玩具都係想令自己或讓別人開心(雖然呢道好多"人"買到都唔會開心)..但如果發覺自己心態唔對路..本就應該停一停,你買到可能只係你想買..但唔會得到玩玩具的樂趣...<---老人家又多言了:77:
玩玩具都係想令自己或讓別人開心(雖然呢道好多"人"買到都唔會開心)..但如果發覺自己心態唔對路..本就應該停 ...
老文 發表於 11-12-2013 05:16 PM

師兄言重啦

反而賣走&#21874;多餘玩具後我執番個書架,宜家得閒就&#25886;本小說或者設定集睇(玩具迷點會少得呢&#21874;)。人生一樂也。
回復 53# mudwk

不錯..大前題最緊要自己開心...見好多ching買前買後玩完玩後都係負能量..咁買來真係唔知做乜...最重要係影響埋其他人...:77:
印象中好似自從EX巨蟹之後,可以話係訂一隻蝕一隻︰龍星、戰王、Neca 戰損 Ironman, 甚至係所謂搶訂0既EX 天秤,山羊,最入肉係11月魂展果&#21874;,特別係隻獅子座蝕得最甘(果時真係鬼掩眼高價訂,之後魂Shop仲玩野開埋訂,驚你唔死:72:)好彩就有SR魔神同萬能俠扳回少少…想返起十周年神聖衣,本身舊果批已經跌左好多,改少少翻炒又出過仲要冇咩人排隊訂,而家竟然炒起晒!真係估佢唔到小寶寶∼ 而家調整左心態係訂有愛先訂,同埋集中於Hot Toys呢類非訂不可先落水:44:
我買無限之住人萬次12吋跌得最咁,2牛尾跌到1牛有找....跌了2/3{:1_224:}
唔好訂啦!買現貨算,十五机係特別事件,好多玩具買左唔&#21873;諗住蝕少少放反出去,十五机值程無機會敢做 ...
lukyuet 發表於 10-12-2013 11:30 PM

十五機是一個大騙局騙了很多玩家的金錢,原因當初有很多打手推人入局至令極多人上當
訂笨大野係有得有失啦
個排虎兔SHF慘不忍睹
最近龍星都係無左四份一左右&#21867;

好彩賺番lego個D
唔係即刻見到賺
好眼光擺一兩年 玩過都有賺double

但點都係玩得開心緊要
今年訂後大插死得人多, 本身今年訂得唔多+多數入現貨,
但即使扣返以前脹左價有賺果d, 帳面都係會蝕少少~
個人心態:買貴左就算, 當時覺得值事後升跌唔計較了~
唔訂, 等出現貨,就算貴少少都入似乎亦係一個對策∼
(若果被炒起左就無法啦∼ 一係放棄, 一係高追, 二揀)
買現貨最穩陣!!!