Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 呢幾個月訂玩具....夾夾埋埋蝕左幾千......以後仲應唔應該訂....!!!!

你買返有玩過 有滿足過就已經賺了
你買返有玩過 有滿足過就已經賺了
yelland01 發表於 11-12-2013 10:55

同意師兄睇法:71:
買野都係求開心姐, 如果要計賺同蝕就建議炒其他野好過, 可能半山豪宅都碌到返來
總之有能力及鍾意的玩具就買來玩下開心下, 無就好似我咁睇幾個毒文的post 當買左玩左:49:
其實每次都係咁, HIT ITEM個個都話想要, 結果多人訂
鋪就落大單, 再上一級又落張再大的單, 最後一街都係貨 ...
L-U 發表於 11-12-2013 09:48 AM

跟賭博一樣, 忍倒手就 win 囉
我而家跟師兄一樣, 有超級大愛就訂, 不用理會之後升定跌,
普通愛就不訂, 現價低過訂價才買...
年中真係嬴唔少呀 {:1_203:}
it doesnt matter if u bought it for your own collection.:67:
如果真係玩玩具既, 其實係消費既一種, 俾錢個刻已經可以當無哂, 炒既當然另當別論

不過正如我好耐之前已 ...
fatcheong 發表於 11-12-2013 10:52 AM

Like:71:
龍星丸, SIC 恐龍COMBO.......
呢2隻要一早仆出去同人爭, 仲要硬食炒價先訂到,
點知竟然由$5XX跌到兩舊水....諗起都喊

辛辛苦苦爭返黎, 估唔到仲要俾貴咁多...
好少訂玩具...除了魂限野..暫時未中過大伏
其實齋睇REVIEW唔買最實際, 又平又省地方, 唔駛頭痛冇位擺的問題
redfish 發表於 11-12-2013 09:54 AM

睇得多唔係應該會中深d毒既咩? :80:

如果睇得多都當買晒應該已達化境 :43:
睇得多唔係應該會中深d毒既咩?

如果睇得多都當買晒應該已達化境
Gainax 發表於 11-12-2013 12:03 PM

習慣左就自然會化
嚟緊隻雅典娜, 又係訂爆, 笨大心諗, 預期畀"個體零售商"賺, 不如自己賺, 大啤特啤, 結果..........{:1_208:}
頭像被屏蔽
永遠都係有大愛就訂,冇大愛就等現貨...
好似隻SHF Black 2.0同隻戰蝗號咁...
呢兩隻我都有訂,結果拉打電單車必插定論都唔岩用...
隻戰王號我都有訂,訂完現貨拎個陣3百尾...
過左唔夠一個月就跌穿2百...
有時邊計得咁多...
買左就算,下下計到咁盡,寧願唔好訂...
橫掂玩家既野,除非魂限,否則你驚會絕版...
見價高後追就無謂,等個價平平地入就OK既...
我都係潮流{:1_222:}
今年先開始玩metal build 同 gffmc 條line, 真係隻隻訂隻隻蝕,來緊隻命運只係落左一魚訂,真係有機會第一次玩玩具撻訂{:1_200:}
一係全部訂,一係全唔訂...仲會總有時平左或貴左,如果訂D唔訂D,隨時左一巴右一巴!