Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Enterbay 1/6 唐山大兄 The Big Boss Real Masterpiece

仲諗住買咗獨家版權會造得有心機、認真D,點知⋯⋯認真就輸了。
黃金獅子座 發表於 1-12-2013 08:16 AM

一期期, 今期明顯係robocop

而李小龍其實唔係金大師的話, 很難雕得似。
頭像被屏蔽
唔係至叻金大師, 只是金大師有1定保證.
其實金大師早已返回老家搵食. 出左情梟和 ...... 未出1/4小龍全身像(件黃運動服是布製?)
其實我想問依家kim去左邊?過左hottoys,但又唔見佢雕過咩
brothersisters 發表於 1-12-2013 12:32 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... ight=%A7%F5%A4p%C0s
唔係至叻金大師, 只是金大師有1定保證.
其實金大師早已返回老家搵食. 出左情梟和 ...... 未出1/4小龍全身像 ...
bigtomm 發表於 1-12-2013 07:45 PM

其實金大師當初因為頂唔順Bill對品質要求媽呼,頭雕幾好心機都出唔到80%質素,Body、配件又永遠求其了事,所以就一心投靠HT,諗住造返D真正高質量嘅李小龍出嚟。點知造完超人同DX04龍爭虎鬥後,在予告將出全包膠小龍新品時,就畀EB跟著公佈嘅巳買咗李小龍獨家版權而告吹。一心諗住造好李小龍嘅金大師夢想幻滅下,無奈離開回國,再同現在嘅韓國B記公司合作,継首隻1:6情梟的黎明嘅阿爾帕仙奴,水準完全達到HT質素。打響頭炮後,立即埋手製作如今開訂嘅1:3死亡遊戲不可動換手版李小龍雕像,除素體外,全身衣飾同對鞋都係沿布料同仿皮製作,定價$3980 。可惜我係只收全可動,否則必定入手此神物。:$
其實金大師當初因為頂唔順傻Bill對品質要求媽呼,頭雕幾好心機都出唔到80%質素,Body、配件又永遠求其 ...
黃金獅子座 發表於 2-12-2013 03:22 PM

師兄,DX04嘅小龍頭雕唔係金大師雕啵,以我所知,金大師係雕咗奪寶奇兵,同埋超人咋喎。
師兄,DX04嘅小龍頭雕唔係金大師雕啵,以我所知,金大師係雕咗奪寶奇兵,同埋超人咋 ...
roywong 發表於 2-12-2013 03:28 PM

仲有笑面龍..
全包膠....................無望
回復 110# 黃金獅子座
師兄此內幕當真?EB QC差不假  但我覺得後期金先生 用得著距葛地方 五算好多 BILL請個國內頭雕師雕小龍都得
1比3 我都心思思想入 但系官圖都系官圖 睇實際如何再定奪
回復 112# joo200456789
其實還有一隻 未公佈過葛小龍 系年輕版穿便服的 消息來源歐錦棠先生葛一個觀影會
所以暫時最似的,都係HT死貨笑面龍:78:
所以暫時最似的,都係HT死貨笑面龍
adidas 發表於 3-12-2013 08:52 AM

如果唔係對腳有問題, 都有諗過買。
回復 117# mushroom

但係個插水價,當淨買頭雕都覺得超值:75:
mushroom 發表於 1-12-2013 09:24 PM

師兄
知道這隻1:3還有什麼地方有得訂嗎?
師兄
知道這隻1:3還有什麼地方有得訂嗎?
任俠 發表於 3-12-2013 09:30 AM

皆旺應該仲有。