Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Enterbay 1/6 唐山大兄 The Big Boss Real Masterpiece

點解吾一個頭望左一個頭望右呢,而家仲要隻隻都係望右,攪到放埋一齊好似啲人接新娘前影啲兄弟團體相甘。其實eb咁鐘意啲figure望埋一邊,點解吾做返可動眼呢。
回復  任俠

對! 令我震撼0既係反而係龍爭虎鬥,到依家我都覺得個頭雕好正,後悔當年沒買多set.
如 ...
買買買 發表於 28-11-2013 12:20 PM

單論頭雕
我都覺得龍爭虎鬥是最似的  可惜上色唔掂  眼眉上色太實  唔同之前0既猛龍過江  小龍眼眉邊的上色有噴漸層  睇埋去順眼好多~
另外    龍爭虎鬥小龍臉的上色亦太紅了~
之後出的Nokia 死亡遊戲  用返龍爭虎鬥0既頭雕  雖然無面紅  但臉部幾乎無上色  只是硬膠反光色  眼眉上色亦太淡~
標野岩岩又預告左新野,睇黎佢搵到市場:運動系列,F1傳奇車手:冼拿!(正)
但eb做就......,點解ht ...
買買買 發表於 28-11-2013 11:54 AM

HT 話太多電影版權,  攪到其他公司向另一些題材發展
點解吾一個頭望左一個頭望右呢,而家仲要隻隻都係望右,攪到放埋一齊好似啲人接新娘前影啲兄弟 ...
kofumanutd 發表於 28-11-2013 12:27 PM

可動眼版權比HT攞咗,EB之前d李小龍都有可動眼
點解吾一個頭望左一個頭望右呢,而家仲要隻隻都係望右,攪到放埋一齊好似啲人接新娘前影啲兄弟 ...
kofumanutd 發表於 28-11-2013 12:27 PM

我都希望佢造返可動眼
可玩性高好多~
可動眼由佢原創  卻被HT發揚光大
哈哈哈哈哈哈哈~~~~~~笑死朕.....
我都希望佢造返可動眼
可玩性高好多~
可動眼由佢原創  卻被HT發揚光大
任俠 發表於 28-11-2013 12:36 PM

可動眼做得唔好, 會變可愛眼。
今次小龍個開大口頭雕d五官同表情甚至髮型係參考呢張圖,
所以我各人覺得呢大口頭雕算O.K.
wing1123 發表於 28-11-2013 12:35 PM

根據bill野講, 只要改些少操作方式, 係可以用可動眼的, 始終專利有限, ht應該唔能夠囊括晒所有可動眼既方式

至於eb唔多想做可動眼, 係因為bill野覺得可動眼似玩具, 唔可動先似雕塑...................

:45::45::45::45::45:
今次小龍個開大口頭雕d五官同表情甚至髮型係參考呢張圖,
所以我各人覺得呢大口頭雕算O.K.
thiam 發表於 28-11-2013 01:03 PM

原來當年小龍都有小小肥。
wing1123 發表於 28-11-2013 12:35 PM

HT 個專利係 parallel eyeball rolling system (PERS)
即係一支桿控制一對眼既movement, 好似人類既眼咁對稱地郁

以前eb 個d 係一隻眼一隻眼獨立地郁, 應該冇沖突
回復 55# good886

挑!佢自己qc唔好咪話可動眼似玩具lor,甘而家1:6figure咪又係玩具,唔通叫藝術品咩。:ar:
回復  good886

挑!佢自己qc唔好咪話可動眼似玩具lor,甘而家1:6figure咪又係玩具,唔通叫藝術品咩。: ...
買買買 發表於 28-11-2013 04:11 PM

Howard真係咁講的, HT那些唔係玩具
Howard真係咁講的, HT那些唔係玩具
mushroom 發表於 28-11-2013 04:13 PM

呢句只限落訂時, CHECK貨時, 都係玩具黎啫