Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Enterbay 1/6 唐山大兄 The Big Boss Real Masterpiece

Both head sculpts are disappointed...
究竟D生產商知唔知客人要D咩野貨????
我只想要似樣同品質:69:
邊忽似曹格呢又?

明明係半澤!

(網上轉圖)
catcat 發表於 28-11-2013 08:54 AM

勁!!笑頭搵到代表,笑到碌低。
我覺得0黎隻小龍睇落麻麻,官圖0既攝影打燈問題有好大影響
我明白現在官圖想透過偏打燈突出面部輪廓陰影位
但顧此失彼,令到眼位燈光唔到,眼珠反唔到光,顯得眼神好木獨,亦顯得眼皮好厚。
開口那張相雖然眼珠反到光,不過只有一點光在中心,睇落好怪,亦很猙獰。
以上只是少少個人意見。
唔係幫EB
只是我覺得0黎隻小龍0既真正質素,要等各位攝影大師大大入手再分享美圖後,才可作準~
其實是旦一個頭ok我都會入,不過咁既情況又真係爭少少...

HT都唔係100分但至少唔會似第二個:(
回復 21# 任俠

唔知今次D隻有咩意見呢?我覺得同(唔識郁)嗰隻差唔多,都係唔似。
我覺得0黎隻小龍睇落麻麻,官圖0既攝影打燈問題有好大影響
我明白現在官圖想透過偏打燈突出面部輪廓陰影位 ...
任俠 發表於 28-11-2013 11:37 AM

如果係的話就真係吾明點解eb會仲用哩啲相出街,佢吾係以為出麥都有人買下話。反而而家真係想佢改改,小小都好呀。
標野岩岩又預告左新野,睇黎佢搵到市場:運動系列,F1傳奇車手:冼拿!(正)
但eb做就......:72:,點解ht唔做運動呢個題材?:49:
回復  任俠

唔知今次D隻有咩意見呢?我覺得同(唔識郁)嗰隻差唔多,都係唔似。
大鳥先生 發表於 28-11-2013 11:43 AM

0黎兩個大兄頭雕一睇埋去無嘩一聲覺得好似0既感覺
但係覺得又未至於完全唔似
只是覺得臉部上色好實  好似上左好厚粉0甘 好唔自然
其次覺得0的相打燈好有問題  陰陰沉沉0甘  尤其顯得雙眼好無神  亦顯得眼皮好厚 厚得像簷蓬一樣  把上半隻眼珠的光都蓋住了  大大影響左頭雕0既整體觀感
可是  我不排除在適當燈光下  其實0個兩個頭雕更嚇人:(
無論點都好  我希望可以睇多0的相先對0黎兩個頭雕下定論~~~
至於之前的不可動1/6雕像  我都有買
這個雕像只有某些角度似  在某些角度配合適當燈光下才合格~~
睇你個頭像就知你真係小龍粉絲:DD
0黎隻一睇埋去無嘩一聲覺得好似0既感覺
但係覺得又未至於完全唔似
只是覺得臉部上色好實  好似上左好 ...
任俠 發表於 28-11-2013 11:56 AM

哩款我睇極都覺得係似後生嘅陳惠敏先生
睇你個頭像就知你真係小龍粉絲
買買買 發表於 28-11-2013 11:58 AM

我是小龍超級粉絲:35:
其實0甘多隻小龍figure
當年最令我震撼0既係 eb 0既猛龍過江小龍
我當年一開盒  感覺就像活生生的小龍躺在盒中~~~
不過當然,拿他同現在的figure比較  便發現其實有不少可改善的空間~~
但我永遠忘不了當年一到手拿著他把玩的那份震撼~~~
哩款我睇極都覺得係似後生嘅陳惠敏先生
don328 發表於 28-11-2013 12:03 PM

上網睇一睇0的相
真係有0的似......:(
回復 42# 任俠

對! 令我震撼0既係反而係龍爭虎鬥,到依家我都覺得個頭雕好正,後悔當年沒買多set.
如果加返現在既上色技術,可能仲正!我都買唔少龍哥,但哩幾年eb每況越下,可能同金大師有關吧。 金大師哩期仲意雕大野,新個隻不可動成70cm高,超正!
標野岩岩又預告左新野,睇黎佢搵到市場:運動系列,F1傳奇車手:冼拿!(正)
但eb做就......,點解ht ...
買買買 發表於 28-11-2013 11:54 AM

冼拿,文素,舒密嘉都正,但車手服飾贊助商logo恐怕搞唔掂,而且賽車手比較屬於外國市場,亞洲銷量應該一般…