Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

咁有可能成60CM高喎~!! 正呀~~~{:1_221:}
幾多錢都要入了!!!!:63:
我唸個比例似1/144
咁有可能成60CM高喎~!! 正呀~~~
車仔 發表於 29-3-2014 11:11 PM

連鑽頭20CM, 我估成隻高40CM內

回復 181# 車仔

那是未合體前的合體部件Drill Gao  鑽頭到腳部有20CM,
合體後腳移上去、鑽頭移下來,應該就只有15~18CM左右

去年魂展那個SR合金放大模型在28~30CM,
超合金魂大小應該也是差不多的
"超合金魂勇者王ガオガイガー試作レビュー開始"

4月份發售的電擊HOBBY會有試作
無論幾大隻, 無論幾高, 無論幾貴, 都要....
敗呀!!!!!!!!!!:*
無乜點睇過勇者王, 但都知呢套野好HIT

作為90年代超級系之最, 唔買又唔係好得, 但呢架出得, 即係4G會出
兩個都買, 對於只是尊重而實在沒有太大感情的機械人FANS黎講有D過份...

我想問下TV版係米就只有3G勇者王?
而"較揮架"(無獅子頭)都和4G一樣只係OVA入面的角式?
Size should similar to that of CMS brave
必入,入左CM都要照人竹:34:
無乜點睇過勇者王, 但都知呢套野好HIT

作為90年代超級系之最, 唔買又唔係好得, 但呢架出得, 即係4G會出
...
熱狗OO 發表於 31-3-2014 09:25 PM

TV版係GGG -> SGGG (即係SR合金勇者之鍵2果架野)
之後去到神話/FINAL先有GFG -> GGGG
回復  車仔

那是未合體前的合體部件Drill Gao  鑽頭到腳部有20CM,
合體後腳移上去、鑽頭移下來,應該 ...
til520102 發表於 31-3-2014 10:18 AM

我也覺得這樣推論比較合理
亞版同行版有咩分別
亞版同行版有咩分別
VINTMAC 發表於 12-4-2014 01:29 AM

有,其中一款要等耐D先到貨
吾糸膠履带.....連、連结式@@!

合金王呢個名号有可能比佢立埋:34: