Toysdaily 玩具日報

查看: 10774|回復: 43

[分享討論] 其實你地玩得雜唔雜

發覺自己無論變形金剛,合金,神話,gundam,shf,figma,黏土人,pvc 同少量m記十二寸,lego都有玩
但其實自己搵得唔多,有無ching都係咁

以前,
12吋(各牌子),超合金,SIC,Shf,蘿白魂,山口式,美式6吋,lego (少量),變形金剛(少量),高達模型(少量)……

而家,
12吋,SIC ,超合金,美式6吋 …… 全部都係1年入手2~3隻

我最初玩龍珠系列,咩大蛋,細蛋,情景,坐珠盒玩,超可動,……近乎逢龍珠必入,後來曾經有段時間連火影系列產品都玩埋,不過再後來見B記係咁一模多用改色番出再番出呃錢,所以漸漸無追,之後2003年開始跌落聖衣神話條火坑,未浮返出黎就中埋超合金魂鐵甲萬能俠,六神,天威,宇宙大帝等,老變(只限MP系列元祖柯柏文及白色馬格斯),山口式及高達系列都少量,近一兩年就連SHF拉打及拉打頭像,同Tomica車仔都入埋,但好彩已經抽身離開舊神話系列,新EX系列就忍得住手,若果唔係屋企成千呎都唔夠擺,我家老虎都唔放過我~~~:38:

睇下我屋企個玩具堆填區……
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=212808&extra=
http://toysdaily.com/discuz/view ... 3836&highlight=
超合金、機械人玩具、模型(gundam)、山口、figma(saber, eva, queen blade, 烙印……)、1:64車仔(tomica, hotwheels, matchbox, 京商)、變形金剛、12' 公仔(medicom, a zone, hottoys)、3.75' star war 連 vehicles、少量lego、少量PVC女figure

so, u are not alone ………
我最初玩龍珠系列,咩大蛋,細蛋,情景,坐珠盒玩,超可動,……近乎逢龍珠必入,後來曾經有段時間連火影系列產品都 ...
ericlai58 發表於 27-10-2013 11:34 PM

車仔tomica有入……前排好迷入左好多
我最初玩龍珠系列,咩大蛋,細蛋,情景,坐珠盒玩,超可動,……近乎逢龍珠必入,後來曾經有段時間連火影系列產品都 ...
ericlai58 發表於 27-10-2013 11:34 PM

車仔tomica我其實都有入……前排好迷入左好多
figma & dollfie dream
玩幾雜都沒問題。唔好搞到借錢或者碌爆卡就行了。

我都玩得雜雜第,95%的玩具都display在下面這個柜。還有一些duplicate的角色放在大陸宿舍,另外,有些lego人仔也沒放柜內。

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-213919-1-1.html
玩幾雜都沒問題。唔好搞到借錢或者碌爆卡就行了。

我都玩得雜雜第,95%的玩具都display在下面這個柜。還 ...
gazza1211 發表於 28-10-2013 01:03 AM

Gazza兄,睇過你之前post你家的玩具櫃,完全係每個玩具迷既夢想,我屋企個堆填區完全望塵莫及,你的超合金魂簡直睇到我流晒口水~~:46:
我好你小小.我唔掂變形,神話,shf.其他都有d,不過多數PVC同Gundam.
我就少啲
草啲figma shf ultra act 同扭蛋NEXT
我唔雜, 每件收藏都是嚴選的! {:1_220:}
我唔雜, 每件收藏都是嚴選的!
Douglas.M.Saint 發表於 28-10-2013 02:53 PM

你非限定非特別版非簽名版不收藏的...
:he:
我愈玩愈雜...
一開始玩模型,之後玩神話...
慢慢又玩埋SHF...
之後又羅白魂、EX、SR、RG等等...
近排玩埋FIGMA...
你非限定非特別版非簽名版不收藏的...
小堅 發表於 28-10-2013 02:56 PM

I have uncountable "normal" figures and models in hand.......... :(  Only got all stuff after deep consideration... :shy: