Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 其實你地玩得雜唔雜

I have uncountable "normal" figures and models in hand..........   Only got all stuff after de ...
Douglas.M.Saint 發表於 28-10-2013 03:15 PM

你多到可以開展覽...
應該仲有好多收藏未公開...
:he::he:
我唔雜, 每件收藏都是嚴選的!
Douglas.M.Saint 發表於 28-10-2013 02:53 PM

this is just a joke ..... :67:
this is just a joke .....
RRAAYY 發表於 28-10-2013 03:35 PM

I just remember that one guy talked to me that he will quit "toys buying" but pay $XXXX during visit MK toys shops in another day............. :67:  Ray, remember which guy?
我喜歡高達,有一大堆高達,(20台)
然後入左FIGMA坑,(19隻)
買左兩隻山口
,一隻12吋黑岩~

有時見到PVC FIGURE真系幾靚,
不過冇位放,所以唔買~
我唔雜, 每件收藏都是嚴選的!
Douglas.M.Saint 發表於 28/10/2013 02:53 PM

{:1_236:}嘩........德大啲收藏簡直另我歎為觀止. :77:
我吾知算吾算雜呢
超合金魂,sr合金,es合金,戰隊dx,Macross 合金,Macross f PVC, 神話,medicine rah, 女女 PVC , robot 魂,pop, one piece 蛋,max合金,figma, megahouse 魔動王,gundam合金,etc....
係無ironman:34:
原來都好多師兄同我一樣既{:1_208:}

樣樣都有小小咁啦,全部都係自己鐘意,所以唔係全線入,好似SHF咁都係得1、2、3號、Joker同近日番出嘅black同影月,而ultra act就只有6子加爸爸,聖衣就當然係EX十二金加十週年幾隻啦,重有Figma、PVC 、SR合金、GFFMC、Metal build、12吋⋯⋯等等{:1_208:}
除了12吋...其實我都係咩斬有玩DDD:$不過好多都係見平先買,,,見冧先HI小小...
初初開始玩得雜:
• Robot魂 GUNDAM / Full Metal Panic / 魔神英雄傳
• SDX
• HalfEye 完全變形
• SHF Rider / 龍珠
• Rider Mask Collection
• Revoltech
• 超像可動 JoJo
• 12吋 Rider
• Figma
• Figutto
• Nendoroid
• Dollfie Dream

現在只玩:
• Robot魂 魔神英雄傳
• SHF 龍珠
• 超像可動 JoJo
• Figma

其實也要多謝 Bandai,要不是其玩具質數求其,我也不會決心出坑。
玩得雜先正常, 因為真係鐘意先買, 玩得特別開心。

只儲死一個系列, 人家出什麼, 就入什麼,連不喜歡的角色都入,   為儲而儲,  這樣就非常恐怖。
我剩係玩玩具, 無玩車, 樓, 女人.....希望之後有機會玩埋:$
我就神話為主, 一隻12吋p仔, 2隻rah龍珠~~~
雜 靚又比得起都會買 其實 Barbie Jenny 我都想玩 不過未有能力包括地方 有錢一定玩到古生咁 呵 唔知佢個倉請咗打雜未
以前玩得好雜, 而家.......窮到燶, 只可以玩一兩條LINE, 重要鹽吮....{:1_207:}